Chp Yönetimi Ne Yapmak İstiyor…

AKP yöneticileri çıkıp “o kendi düşüncesidir, partimizin böyle bir politikası yoktur” deyip geçiştiriyorlar. Peki, Atatürk’ün partisi CHP ne yapıyor.

Chp Yönetimi Ne Yapmak İstiyor…
Ardahan CHP milletvekili Öztürk Yılmaz katıldığı bir canlı yayın programında, “Ezan Türkçe okunsun ben anlayayım. Kur’an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” dediği için parti yönetimi tarafından disipline verildi.
Öztürk Yılmaz’ın bu görüşüne katılmayan sağ parti mensuplarının yaptığı eleştiri, CHP’lilerin yaptığı eleştiri ve uyguladığı işlem yanında solda sıfır kalır.
Söylem, Öztürk Yılmaz’ın kendi özgür düşüncesidir. Beğenirsin, beğenmezsin o ayrı bir konu.
Kaldı ki söylem ceza yasası kapsamında bir suç da oluşturmamaktadır.
Ancak, yerel seçimler öncesinde bu konunun partisi aleyhine kullanılacağını (istismar edileceğini) düşünmediği için zamanlama açısından ben de uygun bulmuyorum.
Dile getirmek istediğim başka bir şey.
AKP mensupları laik Cumhuriyet ve Mustafa kemal Atatürk aleyhine söylediklerini bırakmıyorlar. (90 yıllık reklam arası son erdi, Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık.) AKP yöneticileri çıkıp “o kendi düşüncesidir, partimizin böyle bir politikası yoktur” deyip geçiştiriyorlar.
Peki, Atatürk’ün partisi CHP ne yapıyor.
1932 yılında Ezanın Türkçe okunması Atatürk tarafından başlatılmış ve DP iktidara geldikten sonra 1950 yılında tekrar Arapça okunmasına dönüş yapılmıştı.
Atatürk’ün partisi olan CHP milletvekili Öztürk Yılmaz belki de bundan esinlenerek Ezanın Türkçe okunmasını dile getirmiştir.
CHP yönetiminin bu konuda alacağı en doğru karar, bu söylemin Öztürk Yılmaz’ın kişisel düşüncesi olduğu, partinin böyle bir politikasının bulunmadığı, olmalıydı.
Ne yazık ki böyle olmadı. 
Eminimde CHP tabanının %90’ının kabul edemeyeceği en sert kararı aldı ve Öztürk Yılmaz’ı disipline verdi.
CHP üyesi olarak bu kararı onaylamadığımı ve parti yönetiminin, parti tabanını küstürecek bir karar aldığını belirtmek istiyorum.
Karar alındığından beri tek partilinin onayladığına tanık olmadım.
Aksine çok sayıda tepki gösterenlere tanık oldum.
Yönetimin neden bu yola başvurduğunu anlamış değilim.
Anlayan varsa çıkıp açıklasın.

Gündüz Akgül

09.11.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget