Bahane Uydurmayın - Güner Yiğitbaşı

Kimse bahane uydurmaya kalkışmasın, CHP cumhurbaşkanı adayını belirleyip açıklamakta gecikmiştir ve bu konuda aczini ortaya koymuştur.

Bahane Uydurmayın - Güner Yiğitbaşı
Kimse bahane uydurmaya kalkışmasın, CHP cumhurbaşkanı adayını belirleyip açıklamakta gecikmiştir ve bu konuda aczini ortaya koymuştur.
Bize göre, CHP; Cumhurbaşkanı adayını, 2014 Cumhurbaşkanı seçimlerini kaybettiği gün belirlemeye başlamalıydı.
Erken seçim, aylardır dillendiriliyordu ve erken seçime muhakkak gözüyle bakılıyordu, CHP bu ihtimali düşünerek, niçin aday belirleme konusunda kulağının üstüne yattı?
Ayıptır, hafta ortası denirken, cuma günü açıklanacağı ilan edildi. Bahçeli bile, haklı olarak dalgasını geçmeye başladı.
CHP aday belirleme ve ilanını geciktirerek, neredeyse son güne bırakarak, seçmeni büyük bir beklenti içine sokmuş ve adayda aranan özelliklerin çıtasını yükseltmiştir. Bu nedenle, bu kadar gecikmeye ve beklentiyi yükseltmeye rağmen, özellikle CHP seçmeninin beğenmeyeceği bir adayın açıklanması halinde, ortaya büyük bir fiyasko çıkacaktır.
Bize göre, bu kadar beklendiğine göre, ismi hiç geçmeyen, Kesici, İnce ve sair isimler dışında kalan sürpriz ve değerli bir ismin açıklanması zorunludur.
İsmi sıkça zikredilen bir ismin aday olarak açıklanması halinde, en başta ben olmak üzere, madem öyle, niçin bu kadar beklediniz sorusunu sormak gerekecektir.
Neymiş efendim, CHP adayı öyle bir isim olacakmış ki; hem sosyal demokratları hem de sağ kesimi kucaklayıp hepsinden oy alabilecek bir kişi olacakmış.
Sanki; ikinci tur ve CHP adayının en fazla oy alan iki adaydan biri olacağı kesin de.
Çatı aday belirlemiyoruz beyler, ortak bir çatı aday belirlenseydi, böyle düşünmek gerekecekti tabi.
Madem ki, her parti ilk turda kendi adayını gösterecek, CHP niçin aday belirlerken öbür partilerin ağzının içine bakacakmış anlamak mümkün değil.
Muhalefet cephesine mensup tüm partiler, kendi adaylarını partilerinin içinden seçerler, ikinci tur olursa, bu tura kalmayı başaran hangi partinin adayı ise, o adaya tüm muhalefet partilerinin seçmenleri oy verirler. Siz parti yöneticileri olarak bu anlaşmayı sağlamakta aciz iseniz, seçmenlerinize; bu seçimde  adayın önemli olmadığını, bu seçimde ana hedefin, demokrasinin korunması ve parlamenter demokrasinin yeniden tesisi olduğunu anlatamıyorsanız, seçmenlerinizi ikna edip, söz dinletemiyorsanız, bu işi bırakın köyünüze dönün baylar ve bayanlar.
Şayet, CHP yöneticileri olarak sizler; kendinizi, sağ partilerin liderlerinin ve seçmenlerinin kaprislerine mahkum hissediyorsanız, niçin aday belirlemeye çalışıyorsunuz, bizim adayımız da AKŞENER'dir deyin ve kurtulun.
Ben şahsen CHP'nin aday belirlemedeki endişelerini ve gecikmesini kabul edemiyorum, bu bir aczdir, CHP çoktan adayını açıklayıp seçim propagandasına ve AKP'yi sallamaya başlamalıydı.
AKP o kadar gollük paslar attı ki, aday belirleme çalışma ve tartışmalarından dolayı bu gollük paslar heder olup gitti.
Bu seçimlerde ortadan kalkacak olan, bu nedenle tüm seçim vaatleri geçersiz ve yok hükmünde olan Başbakan tarafından açıklanan vaat paketi, CHP tarafından her cepheden top atışına tutulmalıydı, yok olmak üzere olan bir Başbakan'ın bu vaatlerinin,  yok hükmünde ve gerçekleşmesi imkansız boş laflar olduğu sürekli tekrarlanmalıydı, inşallah cuma saat 10.00 dan sonra.

02/05/2018
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget