Ümit Kocasakal'ın Adaylık Açıklaması

İstanbul eski Baro Başkanı ProfesöR Dr.Ümit KOCASAKAL,nihayet sessizliğini bozarak CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Ümit Kocasakal'ın Adaylık Açıklaması
İstanbul eski Baro Başkanı ProfesöR Dr.Ümit KOCASAKAL, nihayet sessizliğini bozarak CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Ümit KOCASAKAL;iyi yetişmiş,bilgili,kültürlü,yürekli,aklından geçenleri korkusuzca açıklayabilen, iyi konuşan,aydın sorumluluğunu üzerinde taşıyan,gerçekten ülkesini ve halkını seven ve karşılıksız olarak halkına ve ülkesine hizmet etme aşkı içinde bulunan değerli bir insan ve akademisyendir.

Türk insanı,Ümit KOCASAKAL'ı sürekli katıldığı televizyon programlarında Atatürk ilkelerini,demokrasiyi,cumhuriyeti,insan hak ve özgürlüklerini benimseyen ve savunan cesur açıklamalarından ve uzun süre icra ettiği İstanbul Baro Başkanlığındaki olumlu çalışmalarından çok iyi tanıtmaktadır.

Ümit KOCASAKAL'ın; birikimleri,hukukçu kimliği ve entelektüel kişiliği ile CHP Genel Başkanlığına aday olmaya layık bir bir kişi olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklaması, bizleri hiç şaşırtmamıştır, bizim için sürpriz olmamıştır, CHP Genel Başkanlığı Ümit KACASAKAL'a mı kaldı yahu dedirtmemiştir.

Ancak, CHP Genel Başkanlığına layık bir kişi olmak,bu görevi yürütebilecek liyakati taşımak ve uzun vadede partiye seçim kazandırabilecek bir umut ışığı olabilmek; ülkemizin ve ülke demokrasisinin karşı karşıya bulunduğu tehlike ve bu nedenle de, demokrasi ve cumhuriyetimiz için, köprüden önceki son çıkış olan seçimlerin kapıda olması nedeniyle,zamanlama olarak,Ümit KOCASAKAL'ın bu kongrede aday olarak CHP Genel Başkanlığına seçilmesinin, parti ve ülke adına hiçbir yarar sağlamayacağını değerlendirmekteyiz.

Evet,Ümit KOCASAKAL; Dünyanın sayılı barolarından olan İstanbul Barosunu, başkan olarak uzun süre temsil ve idare etmiş olması nedeniyle, idarecilik konusunda oldukça deneyim kazanmışsa da, parti yönetiminin,parti genel başkanlığının,hem de CHP gibi parti disiplininin gevşek,parti içi demokrasinin oldukça geniş olduğu,en ufak bir başarısızlıkta homurdanmaların başladığı ve olağanüstü kurultay çağrılarının devreye sokulduğu bir parti de başarılı olabilmek için, bilgi ve birikime ilaveten mutlak olarak bulunması gereken,parti yönetimi,parti örgütleriyle ilişkiler,ilçe ve il kurultayları,ilçe ve il yönetimlerinin seçilmesi,delege ilişkileri,parti içinde zaman zaman devreye sokulabilen entrikalar konularında siyasi tecrübe,kıvraklık ve en önemlisi de politik dayanıklılık ve tahammülün,Ümit KOCASAKAL da henüz yer etmediği kesindir.

Bu nedenle,Ümit KOCASAKAL bize göre acele etmemeli, bir süre partinin İstanbul teşkilatında çalışarak biraz pişip olgunlaşmalı ve siyasette tecrübe kazanmış olarak hedefine CHP Genel Başkanlığını koymalıdır.

Şimdiki genel Başkan KILIÇDAROĞLU da bürokrasiden gelmiştir ama, uzun süre milletvekilliği ve grup başkan vekilliği yaparak partinin ve meclisin içinde piştikten sonra,koşullar da öyle gerektirdiği için,parti içinde büyük bir desteğe sahip olarak bu koltuğa talip olup seçilmiştir.

Bizim naçizane görüşümüz, Ümit KOCASAKAL'ın, çok önemli seçimlerin arefesinde,dere geçilirken CHP Genel Başkanlığına adaylığı, zamanlama olarak hem kendisi ve hem de ülke için yararlı değildir.

Ümit KOCASAKAL'ın; acele ederek, bugünün koşullarında aday olup, kurultayda alacağı bir hezimet, kendisini aktif siyasetten soğutabilecek ve ileride, doğru zamanda CHP genel başkanlığına aday olup seçilerek yapması muhtemel çok faydalı hizmetlerin doğmadan sonlanmasına neden olabilecektir.

Güner Yiğitbaşı

17/01/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget