Kendisine Güveni Olmayana Seçmen Hiç Güvenmez

Kendisine güveni olmayana seçmen hiç güvenmez.CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU' nu kast ediyoruz.

Kendisine Güveni Olmayana Seçmen Hiç Güvenmez
Kendisine güveni olmayana seçmen hiç güvenmez.

CHP  Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU' nu kast ediyoruz.

Bugün (08/01/2018) MHP Genel Başkanı BAHÇELİ açıkladı,MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek ve ERDOĞAN'ı destekleyecek.

BAHÇELİ'nin açıklamasında bir husus dikkatimiz çekti ve CHP seçmeni olarak çok üzüldük ve endişelendik.BAHÇELİ yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı da Cumhurbaşkanı adayı olmayacak dedi.Vah zavallı CHP vah,Cumhurbaşkanı adayınız konusundaki cesaretsiz,güvensiz, belirsiz ve kararsız politikalarınız yüzünden, BAHÇELİ'nin de ağzına düştünüz ya, bu ayıp da size yeter.

BAHÇELİ haksız da değil,adam baktı KILIÇDAROĞLU'ndan bir ses seda yok,devamlı kaçak güreşiyor ve yan çiziyor,elin ağzı torba değil ki, o da durumdan vazife çıkararak, KILIÇDAROĞLU adına, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayıverdi. Ve bize göre çok da iyi yaptı.

Ah CHP ah, ehveni şer olduğun için seni destekliyoruz ama, şurada Cumhurbaşkanlığı seçimine ne kaldı daha adayınızı açıklamaktan acizsiniz, neden korkuyorsunuz,korkunun ecele faydasının olmadığını bilmiyor musunuz?Bir Meslektaşım ve arkadaşım, İstanbul Sarıyer CHP İlçe Başkanlığı için soyundu,ama bu işe soyunduğuna bin pişman ettiniz, il ve ilçe kongrelerine bakıyoruz,yok diğer partilerden farkınız, bin bir entrika,hep ben hedefli mücadele,ülke için,halkımız için nefer olalım ama layık olanları parti yönetimine seçelim diyen yok,kötü paranın iyi parayı kovduğu gibi, CHP de de kötü politikacı iyi politikacıyı kovabiliyor.

Neyse konuyu dağıtmayalım esas konuya geçelim.

KILIÇDAROĞLU; kendisini CHP liderliğine layık görüyorsa,kendisine güveniyorsa,biraz medeni cesareti varsa,kendisinde ülkenin  sorunlarını çözecek yetenek görüyorsa, anayasa değişikliğinin farkında olup,ülkenin artık Parlamenter sistemle değil,partili Cumhurbaşkanı tarafından yönetileceği gerçeğini kavrayabilmişse,bir saniye dahi vakit kaybetmeden, CHP lideri olarak ben de  Cumhurbaşkanlığına adayım açıklamasını yapmak zorundadır. Bize göre bu konuda partinin yetkili organlarında görüşmemiz lazım demesi de gerekmemektedir. Madem ki CHP'nin seçilmiş meşru genel başkanıdır,madem ki anayasa değişmiş ve parlamenter sistem tarih olmuş, Başbakanlık makamı kalkarak,tüm yürütme yetkisi partili cumhurbaşkanına verilmiş, parlamenter sistemi savunsan da, ileride tekrar parlamenter sistemi geri getirmeyi düşünsen de, CHP'nin lideri isen ve liderliği bir başkasına teslim etmeyi düşünmüyorsan, derhal CHP'nin Cumhurbaşkanı adayıyım demek ve Cumhurbaşkanı adayı olarak ülkeyi dolaşmaya başlayarak, cumhurbaşkanı seçildiğinde yapacaklarını, tüm projelerini anlatmaya başlamak zorundasın.

KILIÇDAROĞLU; anketlere göre, CHP'den oy devşireceği söylenen İYİ Partinin Genel Başkan AKŞENER'den ders almalı, meydanı İYİ Partiye ve AKŞENER'e bırakmamalı, belirsizlik nedeniyle partisi CHP'yi daha fazla yıpratmamalı, adaylığını açıklayarak meydanlara çıkmalı, seçmene kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığını benimsetmelidir.AKP yöneticilerine yaptığı, gelin televizyona çıkalım ülkenin sorunlarını birlikte tartışalım çağrısını, AKŞENERE  de yaparak, özgüvenini ve farklılığını kamuoyuna sunmalıdır.

Attığı nutuklarda, köylünün,işçinin,işsizin,emeklinin,dar gelirlinin,yoksulun sorunlarını ben çözeceğim,terörü ben yok edeceğim diyerek mangalda kül bırakmayan KILIÇDAROĞLU;prensip olarak,partili Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olabilir,ancak bu ülkeye hizmet etmek ve ülkenin sorunlarını çözmek istiyorsa,Cumhurbaşkanı seçilmeden ve yürütmenin dümenine geçmeden bunu nasıl yapabileceğini düşünüyor?Milli piyango bileti almadan piyango çıkar mı, ikramiye çıksın istiyorsan ilk yapacağın iş,bilet almak değil midir?

KILIÇDAROĞLU,madem ki ülkenin sorunlarını çözmekte iddialı, bu iddiasında samimi ise, o zaman Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamak ve Cumhurbaşkanı seçilebilmek için mücadele yapmak zorundadır. Cumhurbaşkanı seçilir, içine sindiremiyorsa, seçildikten sonra CHP Genel Başkanlığından istifa eder, sade bir CHP'li olarak elinden gelen tarafsızlık içinde ülkeyi yönetir ve parlamenter sisteme dönülmesi için var gücüyle çalışır.

Bunun başka yolu yoktur, tek yol adaylık veya istifadır.

08/01/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget