İç Güvenlik Şimdi mi Aklınıza Geldi Efendiler?

İç Güvenlik Şimdi mi Aklınıza Geldi Efendiler?
Sizler, 13 yıldır bu ülkeyi yönetmiyor musunuz efendiler?

El cevap, yönetiyorsunuz.

Mevcut yasalar, iç güvenliği ve huzuru sağlamaya yetmiyorsa, demek ki 13 yıldır ülkeyi güvensiz bir şekilde yönetmişsiniz ve halkımızın güvenliğini ve özgürlüklerini kullanmalarını sağlayamamışsınız.

Yok eğer ülkedeki iç güvenlik, son bir iki yıl içinde bozuldu, biz artık mevcut yasalarla ülkenin iç güvenliğini sağlayamıyoruz, eylemcilerle baş edemiyoruz, masum halkımızın özgürce yaşamalaları ve özgürlüklerini kullanmalarını sağlayamaz hale geldik, bu nedenle polisin ve jandarmanın yetkilerini artırmak zorundayız,, bu yasayı onun için çıkarmak istiyoruz diyorsanız, o zaman size sorarlar, madem ki, son bir iki yıla kadar, mevcut yasalarla bu ülkenin güvenliğini ve huzurunu sağlayabiliyordunuz, ne oldu da, mevcut yasalar yetersiz hale geldi?

İşte bu soruya cevap veremezsiniz beyler.

Biz, bugün dahi, ülkenin iç güvenliğinin ve huzurunun, mevcut yasalarla  sağlanabileceğini, mevcut yasalarda yer alan polise ve jandarmaya tanınan yetkilerle de,ülkenin iç güvenliğinin sağlanabileceğine yürekten inanıyoruz.

Bize göre, bugün için yetersiz olan şey, yasalarla polise ve jandarmaya tanınan yetkiler değil, iktidarda ve ülkenin yönetiminde bulunan  sizlerin, mevcut yasaları, hiçbir taviz vermeden ve ayrım gözetmeden yerinde ve zamanında kararlı bir şekilde uygulama ve ülkeyi yönetme yeteneğiniz ve ehliyetinizdeki yetersizliktir.

Şayet, AKP iktidarı olarak, bireysel veya toplumsal, siyasi veya adi bir terör suçu işlendiğinde, kararlılıkla o suçların ve suçluların üzerine gidebilseydiniz, gereğini yapabilseydiniz, çözüm sürecini bahane ederek, süreç zarar görmesin diye, kobaniyi bahane ederek ülkeyi yakıp yıkan, şimdi kendilerini vandallıkla suçladığınız ve iç güvenlik yasasının çıkarılmasına gerekçe yaptığınız teröristlerin sırtlarını zamanında sıvazlamasaydınız, onların eylemlerine göz yummasaydınız, ülkedeki kanun hakimiyetini sağlasaydınız, ülke bu duruma gelmeyecek ve böyle bir yasaya da ihtiyaç duymayacaktınız..

Ama siz AKP iktidarı olarak bu basireti gösteremediniz, hatta kasıtlı hareket ettiniz.

Hala, bölücü PKK terörüne göz yumuyor ve polisi onlara karşı kullanma gereğini duymuyorsunuz. Çözüm sürecinden hala medet umuyor görünüyorsunuz. Amacınız,   PKK teröristleri ve yandaşlarıyla bir süre daha iyi geçinmek, onların ülkeyi yakıp yıkmalarına göz yumarak, Haziran seçimlerini kazasız belasız atlatıp, tekrar iktidar olarak ülkeye dört yıl daha musallat olmaktır.

Bu yasayı çıkarmayı başarabilirseniz, bu yasadaki faşist ve antidemokratik hükümler sayesinde, seçimlere kadar, muhalif halkımızın sesini kısacak, iktidarınıza yönelik demokratik ve anayasal barışçıl gösteri ve protesto haklarını kullanmak isteyen vatandaşlarımızı, daha toplanma ve yürüyüş hazırlığı içindeyken, yeni yasada öngörüldüğü şekilde gözaltına aldırarak enterne edecek ve kendi iktidarınız için gerekli olan kendinizin iç güvenliğinizi sağlamış, halkı kandırma ve sindirme, muhaliflerinizin sesini kısma özgürlüklerinizi korumuş olacak, hiçbir muhalefet görmeden seçim sandığına gideceksiniz.

Şayet, alacağınız bu önlemlerle seçimleri kazanarak dört yıl daha bu ülkenin üzerine kabus gibi çökecek olursanız, yapmayı düşündüğünüz işin ikinci perdesini açacak ve artık iktidarınızı yenilemiş olmanın rahatlığı içinde, ne istediniz de vermedik diyerek, çözüm sürecini sonlandırmak için bir bahane bulup, bu iç güvenlik yasasının polise ve jandarmaya tanıdığı faşizan yetkileri, bu defa PKK ve yandaşlarına karşı kullanmaya başlayacaksınız.

Sonuç olarak özetlemek gerekirse, iç güvenlik yasa tasarısının getirilmesinin, iki amacı ve aşaması bulunmaktadır.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, seçimlere kadar olan birinci amaç ve aşama; batı illerindeki AKP muhaliflerini susturarak seçimleri kazanmak, ikinci amaç ve aşama ise, bir bahane bularak sonlandırılacak olan çözüm süreci üzerine ülke genelinde çıkmasına kesin gözüyle bakılan PKK ve yandaşlarının yakıp yıkma ve isyan eylemlerini, antidemokratik yollarla bastırabilmek için polis ve jandarmanın yetkilerini artırarak şimdiden yasal yığınak yapmaktır.

AKP iktidarı tarafından meclise sürülen bu faşizan yasa tasarısının; içerdiği hükümler itibariyle, ülkemizin iç güvenliğini ve  huzurunu sağlayacağını ve özgürlüklerin kullanılmasının garantisi olacağını iddia etmek, milletimizle alay etmekle eş değerdir.

20/02/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget