Ey muhalefet hangi deliktesiniz? - Güner Yiğitbaşı

Ey muhalefet hangi deliktesiniz?
Ey muhalefet; ana muhalefet, yavru muhalefet, nerelerdesiniz, hangi deliktesiniz?

Elin oğlu atı almış Üsküdarı geçmek üzere.

Girdiğiniz delikten çıkın artık.

Seçmen, boynu bükük vaziyette, sizlerin silkinerek kendilerine önder olmalarını, Anayasanın açıkça ihlal edilmesine yönelik direniş ve muhalefetlerini, oy vermeyi düşündükleri partilerinin eşliğinde ve  onların örgütlü gücüyle yapmak istiyorlar.

Halk suskun diyerek, suçu halkımızın ve seçmenimizin üzerine atmaya, ilk hareketi halkımızdan beklemeye kalkışmayınız.

Halkımızın  üzerindeki baskıları görüyorsunuz. Bugün sözcüde yer alan bir habere göre, Tayyip ERDOĞAN'a dokunan yanıyor, onlarca kişi Tayyip Bey'e hakaretten yargılanıyor.

Buradan, anasıyla, yavrususyla tüm muhalefet partilerine, onların lider kadrosuna ve milletvekillerine sesleniyoruz. Sizler dokunulmazlıkları olan kişilersiniz, sizler de mi korkuyorsunuz? Çıkın meydanlara, halkımıza güven ve cesaret vererek kendi önderliğinizde halkımızın sesini iktidara duyurunuz.

Anayasa açıkça çiğneniyor, Anayasa Tayyip Bey'in ayaklarının altında paspas olmuş, Anayasamızın hiçbir yoruma  açık olmayan netlikteki açık hükmüne göre, tarafsız olması, eski partisi ile irtibatını kesmesi gereken Tayyip Bey, alenen ve korkusuzca AKP'nin propagandasını yapmaya, çok biliyormuş ve kendisinin göreviymiş gibi, faizleri indirmesi için, Merkez Bankası Başkanına alenen talimatlar vermeye başlamış, göreve başlarken namusu ve şerefi üzerine yaptığı tarafsızlık yeminini çiğnemiş, Cumhurbaşkanının, hiç ama hiç görevi olmadığı halde, 30 ile giderek AKP lehine propaganda mitingleri düzenleme kararı alarak uygulamaya geçmiştir.

Ey muhalefet; sizler de, bu olup bitenleri, oynanan trajikomik tiyatroyu, bizler gibi görüyorsunuz ama, bir iki cılız eleştiri ve salı konuşmaları dışında, halkı arkanıza alarak meydanlarda muhalefet yapmayı, Anayasayı açıkça ihlal eden Tayyip Bey'e bu Anayasa  ihlallerinden dolayı hak ettiği dersi vermeyi göze alamıyorsunuz.

Yazıklar olsun sizlere. Biz dahi, hiç görevimiz olmadığı halde, duyarlı bir vatandaş ve seçmen olarak, hukuk birikimimizle amatörce yazdığımız bu makalelerle, ulaşabildiği yerlere ve kişilere kadar, sizlerden daha sert ve etkili muhalefet yapmaya çalışıyoruz.

Ey muhalefet;

Bu açık Anayasa ihlallerine karşı, ne zaman meydanlara çıkıp etkin muhalefet yapmayı düşünüyorsunuz? Daha doğrusu, böyle bir düşünceniz var mıdır?

Tayyip Bey'in; Anayasamıza göre tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmayı bir kenara iterek, AKP'nin propagandasına soyunduğu, hergün değişik ortamlarda yaptığı konuşmalarla siz muhalefeti sürekli olarak eleştiren taraflı tutumu; sizleri rahatsız etmiyor mu, 7 Haziranda yapılacak olan seçimler için sizi endişeye sevk etmiyor mu?

Tayyip Bey'in; Anayasanın açık hükmüne ve etmiş olduğu yeminine aykırı olarak, pervasız bir şekilde, eski partisi ile olan ilişkisini fiilen sürdürüp, yaklaşan seçimlerin düzenli ve dürüst bir şekilde yapılmasını etkileyen ve AKP'ye haksız oy kazandırmaya yönelik propaganda faaliyetlerini, genel görüşme denetim yolunu kullanarak, milli iradenin mabedi Türkiye Büyük Millet Meclisine taşımayı ve bu konuda Yüce Mecliste bir genel görüşme açma girişiminde bulunmayı düşünüyor musunuz?

Tarafsızlığını çiğneyen, AKP'nin lideri gibi davranmaya devam eden ve Cumhurbaşkanlığının imkanlarını kullanarak, önümüzdeki seçimlerde AKP'ye oy verilmesi için konuşmalar yapan ve otuz ilde miting yapacak olan Tayyip Bey'in; seçimlerin düzenli ve dürüst bir şekilde yapılmasını muhalefet partilerinin aleyhine olarak etkileyen bu Anayasa ve yasalara aykırı hal ve hareketlerinin önlenip sonlandırılması ve seçimlerin düzenli ve dürüst bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması  için, Anayasamızızn 79. maddesine göre, seçimlerin genel yönetim ve denetiminden sorumlu olan ve seçimlerin düzenli ve dürüst bir şekilde yapılmasından sorumlu ve bu konularda karar almaya ve işlem yapmaya yetkili olan Yüksek Seçim Kuruluna başvurmayı düşünüyor musunuz?

Tüm uyarılara ve eleştirilere rağmen, ilerleyen günlerde de, seçimlerin sonucunu AKP lehine etkilemek ve seçimlerin dürüst bir şekilde yapılmasına fesat karıştırmak için tarafsızlığını ihlal eden tuumunu sürdürmeye devam etmesi halinde, muhalefetin dörtte üç oy çokluğu olmasa da, Anayasanın 105. maddesi uyarınca, vatana ihanetten dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tam sayısının en az üçte birinin teklifini sağlayarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'in suçlandırılmasına yönelik bir girişimin öncülüğünü yapmayı düşünüyor musunuz?

Ey muhalefet; sizler, bugüne kadar, yukarıda size sorduğumuz konuları kafa yorup düşünememiş ve uygulamaya koyamamış olabilirsiniz. İşte size yeni bir imkan, yukarıda sizlere soru olarak ortaya koyduklarımızı uygulamaya geçirin, bizler de seçmen olarak, sizin muhalefetliğinizi görelim.

02/02/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget