Utanıyorum

ERDOĞAN'ın; bu sözleri, bırakınız Cumhurbaşkanı sıfatıyla, AKP Genel Başkanı sıfatıyla dahi sarf etmesi büyük bir ayıp, bu sözler bir insana, bir dev

Utanıyorum
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın Manisa’daki cenazesinde protesto edilmesiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Bir tanesi Manisa’da gitmiş orada güya gövde gösterisi yapacak.  Ne oldu? Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor.  Öyle herkese yol geçen hanı demiyor” demiş. 


Bu beyanlar alelade bir şahsa ait değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, milletin birliğini temsil eden ve tarafsızlık yemini etmiş bulunan partili Cumhurbaşkanına ait. 


Bir tanesi diyerek hitap ettiği ve  hakir gördüğü kişi, yani Özgür ÖZEL;  T. C. Devletinin kurucusu ATATÜRK'ün oturduğu koltukta oturan, bugünün ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı. 


ERDOĞAN'ın; bu sözleri,  bırakınız Cumhurbaşkanı sıfatıyla, AKP Genel Başkanı sıfatıyla dahi sarf etmesi büyük bir ayıp, bu sözler bir insana, bir devlet adamına ve Cumhurbaşkanına hiç yakışıyor mu?


Gerçekten ERDOĞAN'ı anlamakta zorlanıyoruz ve sinirlerimiz geriliyor. 


ERDOĞAN; silahların eşit olmadığını, kendisinin eylem ve söylemleriyle,  hiç hakketmediği Cumhurbaşkanlığı sıfatından kaynaklanan üstünlüğüne ve ceza muafiyetine güvenerek,  kendisine göre güçsüz ve çaresiz gördüğü kişileri ezmeye, haysiyetleriyle oynamaya çalışıyor. Özgür ÖZEL'in şahsında, CHP'ye gönül vermiş milyonlarca vatandaşını da haksız bir şeklide üzüyor, halkı bölüyor. 


Eşit olmayan üstün ve  imtiyazlı koşullarının arkasına sığınarak, çok rahat bir şekilde böyle konuşmak onu rahatsız etmiyor, siyasi geleceği ve çıkarı için her kötü sözü kendisine hak görüyor. 


Türk insanı bunu asla hakketmiyor. 


İnsanıyla ve ülkesiyle kültürel ve ekonomik olarak gelişmiş ve olgunlaşmış ülkelerde doğru işleyebilen, yaşayabilen ve tadına doyum olmayan demokrasinin;  en zayıf halkası olan kendisini koruyabilme olanağının,  insanların kültür ve ahlak düzeyiyle orantılı olması nedeniyle,  maalesef ülkemizdeki demokrasi ancak bu düzeyde icra edilebiliyor. 


Bu güzel ülkeye çok yazık, çok. 


Demokrasiyi,  sandıktan çıktım,  her yaptığım mubahtır diye gören ve tanımlayan,  kendisinden hesap sorulamayan, anayasayı rafa kaldıran, devlet yönetiminin tüm örf ve adetlerini, yerleşmiş geleneklerini rafa kaldırarak, ülkeyi keyfi bir şekilde yöneten tek adamın yönetimindeki bu ülkede yaşamak zorunda olmaktan, utanıyorum ve büyük üzüntü duyuyorum.

Güner Yiğitbaşı

26/12/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget