İyi Partide Yaprak Dökümünü De Aşan Bir Dağılma

İyi Parti'yi herkes gözlemliyor. Parti, yaprak dökümünü de aşan bir dağılmanın eşiğinde adeta.Genel Başkanı AKŞENER; ağzını bozan ve sertleşen üsl

İyi Partide Yaprak Dökümünü De Aşan Bir Dağılma
İyi Parti'yi herkes gözlemliyor. Parti, yaprak dökümünü de aşan bir dağılmanın eşiğinde adeta. 


Genel Başkanı AKŞENER;  ağzını bozan ve sertleşen üslubuyla,  önüne gelene esiyor ve gürlüyor. 


Çok hırçın, söylediklerini kulakları duymuyor,  sözlerinin nerelere gideceğinin ve sonuçlarının  farkında değil. 


Partisine hakim değil,  bu nedenle sert tavırlarla partisine hakim olmaya çalışıyor. 


Sanırım,  üst akıl ve rol model olarak,  kendisine ERDOĞAN'ı örnek almış, adeta onu taklit ediyor onun stratejisini uyguluyor. 


Bilmiyor ki; ERDOĞAN iktidarda, tek adam, devletin bütün olanakları elinde, herkes onun eline bakıyor, devlet pastası elinde pastayı o bildiği gibi dağıtıyor, herkes ona muhtaç, bu nedenle istediğini azarlıyor, eleştiriyor, kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor, anayasa ve yasa tanımıyor, zira hesap vermiyor, hesap sorulamıyor, 400 milletvekili gerekli hesap sorulabilmesi için, şimdi AKŞENER kalkmış kendisini ve partisini dev aynasında görmeye başlamış ve ERDOĞAN gibi önüne gelene kükrüyor, kırıcı konuşuyor, akıl dışı kararlar alabiliyor. 


Bu olumsuzlukları gören aklı başında daha ziyade merkez sağa yakın olan sekiler, Atatürkçü İyi Partililer,  bir bir partiden kaçıyorlar. 


Hangi birini sayalım, partinin tüm ağır topları istifa ettiler, bugün de emekli askeri hakim Ahmet Zeki ÜÇOK;  CHP ile işbirliğini savunması nedeniyle,  genel başkan yardımcılığı koltuğundan azledildi, benim de çok sevip takdir ettiğim değerli hukukçu Ece GÜNER de istifa etti. 


Bana göre, patide kalan son kişi Turhan ÇÖMEZ,  sıra ona geldi sanırım. O da istifa etse,  gerçekten partiyi sırtlanacak adam kalmayacak, parti eski MHP'li ağır topların elinde kaldı diyebiliriz. 


Partinin bugünkü yapısına ve koşullarına baktığımızda, biraz ironi gibi olacak ama, sanırım partiden atılma sırası AKŞENER'e geldi diyebiliriz. 


Ancak,  AKŞENER;  sanırım bu acı gerçeklerin farkında değil henüz. 


Partiye sonradan katılan eski MHP'li Oktay VURAL; şu sıralar,  sanırım partide hakim durumda. AKŞENER ona çok bel bağlamış sanki, durum onu gösteriyor. 


Oktay VURAL; yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapılmasın,  seçimlere hür ve müstakil girelim diyenlerin önde gelen kişisi gibi duruyor. 


Geçtiğimiz günlerde  Sözcü Televizyonuna çıkan Oktay VURAL; Sözcü yazarı Deniz ZEYREK ile CHP'le seçim  işbirliği konusunda tartışmaya girmiş olup, bizim bu tartışmadan çıkardığımız sonuca göre, Oktay VURAL;  DEM Partisini ve seçmen tabanını kara listeye almış, Kürt seçmeni yok saymış, milliyetçilik adına,  ırkçılık yapmış, o kadar ki; kendileri DEM ile doğrudan  işbirliği yapmasalar da, DEM seçmeninin oylarıyla destekleyeceği CHP adayına, İyi Parti olarak oy vermeleri halinde,  DEM ile paralel düşecekleri ve onlarla işbirliği yapmış olacakları saçmalığına kadar vardırmış işi. 


DEM Partisi ve seçmenleri Kürt halkının; kendilerini tenzih ederim ama, isterlerse terörist olsunlar,  ne olurlarsa olsunlar, bir doğruya imza atmaya,  bu ülkenin gerçeklerini görmeye, ERDOĞAN'a muhalefet ederek onun İstanbul ve Ankara adaylarını seçtirmemeye, ERDOĞAN'ın yerel yönetimlerdeki gücünü kırmaya, bu nedenle CHP adaylarını destekleyerek onlara oy vermeye hakları olamaz mı, size ne ey İYİ Partili yöneticiler, oylarınız,  DEM Partili seçmenin oylarıyla, sandıkta aynı CHP adayında birleşmiş olsa ve CHP adayı büyükşehir belediye başkanı seçilse, ERDOĞAN umduğunu bulamasa,  hiç değilse yerel yönetimlerde gücünü kaybetse,  fena mı olur? Sizi rahatsız eden nedir?


Demek ki, İYİ partililer; DEM Partisinin de katkı sunacağı oylarla bir CHP'li aday belediye başkanı seçileceğine, bırakın ERDOĞAN'ın adayı seçilsin ve ülkeyi perişan etmeye devam etsin istiyorlar. 


Bu zihniyetteki bir partinin; her gün gelen  istifalarla erimesi ve dağılması,  mukadderdir ve  bu durum ülkenin de hayrınadır,  bize göre.

Güner Yiğitbaşı

14/12/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget