Dem Partisi Doğru Yapmamıştır

DEM Partisinin desteğinden vazgeçecek ve İstanbul ve Ankara seçimleri riske girecek, AKP bundan istifade ederek İstanbul ve Ankara'yı geri alıp, ülkey

Dem Partisi Doğru Yapmamıştır
Benim yazılarımı takip edenler bilirler. Eski adı HDP olan DEM Partisini, meclise temsilci yollayan  meşru bir siyasi parti olarak sürekli desteklemiş ve diğer bazı partilerin bu partiyle ilişkiden kaçınmalarını ve dışlamalarını hep kınamışızdır. 


Bölgesel Kürt partisi olmadıklarını,  tüm ülkeyi kapsayan bir Türkiye partisi olduklarını savunan DEM Partisi; son,  on iki şehit verdiğimiz bölücü PKK terör saldırısını açıkça kınayarak lanetleyen bir bildiri yayınlayarak insanlarımızın hassasiyetlerine saygı göstermemişlerdir. Bu tutumlarıyla, adeta ayaklarına silah sıkmışlardır. Bu konuda takiye yapmayı dahi düşünmemişler, halkımızın çoğunluğunun duygularına saygı göstermemişlerdir. 


Bu nedenle, DEM Partisini;  biz dahil,  insanların savunma olanakları, bizzat DEM Partisinin akıl dışı bu tutumuyla iyice zorlaşmıştır. 


CHP'nin haklı gerekçelerle ortak bildiriyi imzalamamasına rağmen, ortak bildiriden daha kapsamlı ve milli yas ilanını da isteyen tek başına bildiri yayınlamasını dahi yeterli görmeyerek,  teröre destek olarak değerlendiren,  şehit cenazesine katılan CHP lideri Özgür ÖZEL'i haksız bir şekilde protesto eden,  önyargılı, muhakemeden yoksun kişilerin yer aldığı ülkemizde, terörü lanetleyen ortak bildiriye imza koymadığı gibi tek başına müstakil bir bildiri ile açıkça terörü lanetlemeyen DEM Partisi, özellikle yaklaşan yerel seçimler öncesinde hem kendisine hem de ülkeye zarar vermiş ve AKP'nin değirmenine su taşımıştır. 


Bu aşamadan sonra, CHP'nin;  yerel seçimlerde,  özellikle İstanbul ve Ankara’da DEM Partisinden destek talep etmesi ve işbirliği için DEM Partisiyle ilişkiye geçerek görüşmeler yapması iyice zorlaşmıştır. 


CHP;  haklı olarak, DEM Partisinin desteğini almanın getirisi ile götürüsünü düşlenecek, bir hesap ve  mukayese yapacak ve muhtemeldir ki; DEM Partisinin desteğinden vazgeçecek ve İstanbul ve Ankara seçimleri riske girecek, AKP bundan istifade ederek İstanbul ve Ankara'yı geri alıp, ülkeyi tamamen karanlığa gömecek siyasal ve moral üstünlüğü eline geçirecektir. 


Bu mudur, ülkeyi sevmek ve Türkiye partisi olmak? 

Güner Yiğitbaşı

25/12/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget