Chp Cesur Ve Yerinde Bir Adım Atmıştır

chp-cesur-ve-yerinde-bir-adm-atmstr. CHP'nin ortak bildiriye imza atmayarak onun yerine tek başına hem de milli yas ilan edilmesini de talep ettiği da

Chp Cesur Ve Yerinde Bir Adım Atmıştır
Bravo CHP'nin yeni genel Başkanına ve yönetimine. 


Biz, AKP'nin öncülük yaptığı ve bazı muhalefet partilerinin de imza koyduğu terörü kınayan ve lanetleyen ortak bildiriye imza atmayan ve ana muhalefet partisi olarak tek başına daha kapsamlı, şehitlerimiz için milli yas ilanını talep eden  ve terörü lanetleyen bildiri hazırlayarak imzalayıp kamuoyu ile paylaşan CHP'yi kutluyoruz. 


CHP; bu sefer, AKP'nin öncülük ettiği terör bildirisine imza atmazsak AKP tarafından suçlanırız ve konuyu siyasi propaganda malzemesi olarak kullanacak olan AKP'nin şerrine uğrarız korkusuna kapılmadan,  ortak bildiriye imza koymamış ve haklı nedenlerini de açıklayarak,  tek başına daha güzel bir terör bildirisine imza koymuştur. 


Terör örgütü PKK ile bugüne kadar her türlü yakınlaşmanın içine giren ve uyguladığı politikalarla bitmek üzere olan terörü yeniden hortlatan, Suriye’nin kuzeyinde Amerika’nın desteği ile terör örgütüne bir devlet kurdurtmaya neden olan yanlış Suriye politikasının mimarı iş başındaki AKP iktidarının,  bu konuda söz söylemeye ve peşine takılarak kendi bildirisine imza koymayarak tek başına bildiri yayınlayan CHP'yi suçlamaya asla hakkı yoktur. 


CHP; tek başına hazırlayarak imzalayıp yayınladığı bildiriyle, bölücü PKK terörünü açıkça kınayarak lanetlemiştir. Bu konuda güven vermeyen AKP'nn dümen suyuna girmemek ve müstakil bir bildiri yayınlamak,  CHP'nin terörü kınamadığı şeklinde yorumlanarak suçlanamaz, böyle bir suçlama,  terör ve şehitlerimiz üzerinden politika yapmak ve oy devşirme girişimidir. 


Hain FETÖ Terör Örgütünün 15 Temmuzda gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası AKP'nin dümen suyuna giren ve olayı ortak kınayan CHP'nin dili yanmış ve AKP'nin bu darbe girişiminden gerekli dersleri çıkarmadığı, cemaatlere ilişkin gerekli tedbirleri almadığı, FETÖ darbe girişimini fırsata çevirerek, anayasaya aykırı olarak çıkardığı olağanüstü hal kararnameleriyle FETÖ'nün başaramadığı darbeyi bu ülkeye kendisinin yaptığı bilinen bir gerçektir. 


Akıllanan ana muhalefet partisi CHP,  bu sefer AKP'nin oyununa gelmemiştir. Olay budur. 


Ne olmuş yani, ortak bildiriye imza atmayan CHP bölücü PKK terörünü onaylamış mıdır?


Asla. Sadece,  tek başına terörü lanetleyen bildiri yayınlamış ve ilaveten bu bildiriyle şehitlerimiz için milli yas ilanını AKP iktidarından talep etmiştir. 


12 şehidimize rağmen milli yas ilan etmeyen emrindeki TRT de eğlence programlarına devam eden AKP iktidarının;   yas ilanına sıcak bakmayan ortak bildirisine imza koymasını beklemek ve imza koymadığı için CHP'yi suçlamak haksızlıktır ve şehit kanı üzerinden oy devşirme girişimidir. 


Farz edelim ki, bir kişinin çocuğu evlendi bir takı takılacak. Birkaç yakını birleşerek ortak bir takı takabileceği gibi, bir yakını da, hayır ben ayrı takı takacağım diyebilir ve ortak takıya iştirak etmeden tek başına daha değerli ve güzel takı takarak görevini yerine getirebilir. 


İşte olay budur. 


CHP'nin ortak bildiriye imza atmayarak onun yerine tek başına hem de milli yas ilan edilmesini de talep ettiği daha güzel ve kapsamlı,  terörü lanetleyen bildiri yayınlaması, CHP'nin;   oy kaygısıyla,  acaba ne derler korkusunu üzerinden attığını göstermesi açısından iyi ve olumlu  bir gelişmedir.

Güner Yiğitbaşı

24/12/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget