Bunlar Allaha Şirk Koşan Şarlatanlardır

Bunlar, Allaha şirk koşup adeta Allah gibi din pazarlayarak kendilerini müritlerine taptırarak rant elde eden ve günlerini gün eden şarlatanlardır.

Bunlar Allaha Şirk Koşan Şarlatanlardır
ATATÜRK'ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin canına kasteden en son örneğini ve gerçek yüzünü 2016 da hain darbe girişimi ile gördüğümüz Gülen Cemaatinden ders almayan bir siyasal iktidar ile yüz yüzeyiz. 


Aslında alınacak dersleri de yok bunların. 


Zira, bizzat ERDOĞAN Fetullah GÜLEN ile aynı menzile gittiklerini açıkça itiraf etmiştir. 


İş başındaki siyasal iktidar ve onun lideri ERDOĞAN ile darbeci,  anti laik, demokrasi ve ATATÜRK karşıtı ve düşmanı Gülen ve diğer cemaat ve tarikatlar arasında,  ideoloji ve amaç açısından hiçbir farklılık bulunmamaktadır. 


Attığı imzalar ve yaptığı atamalarla, Gülen Cemaatinin devletin tüm kurumlarını ele geçirmesinin baş sorumlusu olan AKP iktidarı; boynuzun kulağı geçmesi nedeniyle,  kendisini bir darbeyle devirmek isteyen Gülen Cemaati ile bir iktidar mücadelesine girmemiş olsaydı, Gülen Cemaati AKP iktidarının baş tacı olmaya devam edecek ve birlikte aynı menzile ulaşacaklardı. 


Bu nedenle, aynı kafada ve zihniyette olan AKP iktidarı ve ve onun liderinin;  siyasal geleceği açısından 2016 darbe girişiminden ders almasını ve cemaat ve tarikatlarla arasına mesafe koymasını,  onlarla mücadele etmesini beklemek,  abesle iştigaldir, 


Gülen Cemaatinden ve onun ihanetinden  ders almayan, 2016 darbe girişiminde,  koltuğunu ve canını,  her zaman karşılarında olduğu,  laik ve demokrat ATATÜRKÇÜ Türk subaylarına borçlu olan ERDOĞAN; sürekli seçim kazanmak ve siyasi geleceğini garanti altına almak için, dindar ve kindar bir nesil ve ordu yaratma amacından vaz geçmemiş ve devletin kapılarını;  en başta milli eğitim ve  milli savunma bakanlıkları olmak üzere, tarikat ve cemaatlere açmıştır. 


Siyasal iktidarın destek ve teşvikiyle Devletin kurumlarına sızan ve sızmaya devam eden  bu tarikat ve cemaatlerin;  gerçek İslamlıkla uzaktan yakından bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bunlar,  Allaha şirk koşup adeta Allah gibi din pazarlayarak kendilerini  müritlerine taptırarak rant elde eden ve  günlerini gün eden şarlatanlardır.  


ATATÜRK'ün kurup bizlere emanet ettiği laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti; cemaat ve tarikat adı altında örgütlenen bu şarlatanların ve bunlardan siyasal çıkar uman siyasal iktidarın kuşatması altındadır, maalesef.  


Siyasal iktidar;  cemaat ve tarikatlardan, cemaat ve tarikatlar da;  siyasal iktidardan beslenmektedir, karşılıklı işbirliği halindedirler, ülkemizin demokratik ve laik  geleceği açısından düşündürücü olan ve endişe veren de,  bu gerçekliktir. 


Bu ülke asla sahipsiz değildir, 


Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş değerlerine ve ATATÜRK ilkelerine sonuna kadar bağlı,  laik ve demokrat Türk Milletinin sabrını daha fazla test etmekten vazgeçiniz.

Güner Yiğitbaşı

20/12/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget