Faili Bulamadınız Talimatla Tutuklattığınız Masum İnsanı Yine Talimatla Tahliye Ettiriniz Bari

Fail ya da failleri bulmak istemiyorsunuz, talimatla tutuklattığınız masum insanı, yine talimatla tahliye ettiriniz bari de, sizin demokratlığınızı görelim.

Faili Bulamadınız  Talimatla Tutuklattığınız Masum İnsanı Yine Talimatla Tahliye Ettiriniz Bari
Kaç gün geçti, İzmir’in bazı minarelerinden çalınan korsan Çav Bella şarkısının fail ya da faillerini hala bulamadınız.
Bu provokasyondan haberiniz olduğu ve yapanı da bildiğiniz için, zaten bu fail asla bulunamayacaktır. Bu izlenimi vermeye başladınız.
İçişleri bakanının bu konudaki çok sakin ve güler yüzlü açıklaması da, çok manidardır.
İçişleri Bakanı; önceki başka olaylarla ilgili açıklamalarında takındığı o şahin tavrını bırakmış ve hiç alışık olmadığımız bir şekilde,  güvercin tavrıyla biraz da şaka vari,  fail yakalanacaktır, yakalandıktan sonra da,  cami önünde ona ezan dinleme cezası vereceğiz diyerek espiri yapmıştır.
Bu failin bulunmasındaki gecikmenin uzaması,  bu eylemin,  AKP yanlısı troller tarafından, CHP'ye iftira atmak için yapıldığı şüphesini her geçen gün artıracaktır.
Faili bulamıyorsunuz, ya da bulmak istemiyorsunuz, bir talimatla suçsuz yere tutuklattığınız CHP eski il yöneticisi bayan'a yaptığınız haksızlığı gideriniz, bir talimat daha vererek,  tutuklu mağdur bayanı tahliye ettiriniz de,  günahlarınız biraz hafiflesin bari.
Çav Bella şarkısının minarelerden çalınmasını, hiçbir yorum yapmadan sadece haber olarak paylaşan ve hatta İzmir Müftüsünün dikkatini çekerek,  bu olayın hesabını soran, bu olaydan, bazılarının iddia ettiği gibi, zevkten dört köşe olmayan, bilakis üzülen CHP'li bayanın işlediği bir suç olmadığı gibi, tutuklamanın ek koşulları olan kaçma ve/veya delilleri karartma şüphesi ve ihtimali de mevcut değildir.  Tutuklamanın hiçbir yasal koşulu yoktur.
Şüphelinin;  sosyal medyada yaptığı paylaşım,  savcının elindedir, şüpheli de bu paylaşımı yapmadığını savunmamaktadır. Toplanacak başka delil yoktur. Şüphelinin kaçma ihtimali ve şüphesi de bulunmamaktadır. Zira; şüpheli,  sosyal mevki sahibi, işi gücü ve sabit ikametgahı olan ve suçsuz olduğuna inanan bir kişi olarak,  asla kaçmayacaktır. Paylaşımında; tutuklamanın ön koşulu olan,  suç oluşturacak bir husus da yoktur, yani suç işlediğine dair, kuvvetli suç şüphesini ortaya koyacak hiçbir delil de mevcut değildir.  Hakkındaki suçlamanın yasada yazılı ceza süresi de fazla değildir, katalog suçlardan da değildir. Hukukumuzda, tutuklamanın yasal koşulları bulunsa dahi, mecburi tutuklama da yoktur.
Açıkladığımız nedenlerle, bu tutuklama; ben öyle istedim ve yaptım mantığıyla ve talimatla alınan, hukuk dışı,  demokrasi karşıtı, masum bir insanın özgürlüğünü,  haksız olarak  tahdit suçunu oluşturan bir karar olup, asla hukuki değil ve tamamen siyasidir.
Bu provokatif eylemin; CHP'nin üzerine atılmaya çalışılması, bu eylemi haber olarak sosyal medyada paylaşmaktan ibaret eylemi hiçbir suçu içermeyen,  masum bir baya'nın günah keçisi ilan edilerek tutuklanması, buna mukabil eylemin gerçek fail ya da faillerine ulaşılamaması,  tam bir siyaset ve hukuk SKANDALIDIR.
Bu yanlışınızdan vazgeçiniz. Daha dün yaptığınız bir konuşmada, 18 sene boyunca ülkeye demokrasi getirdik diyorsunuz, bu mudur sizin demokrasi anlayışınız?
Fail ya da failleri bulmak istemiyorsunuz, talimatla tutuklattığınız masum insanı, yine talimatla tahliye ettiriniz bari de,  sizin demokratlığınızı görelim.
Bekliyoruz, gerçek fail veya failleri bularak kamuoyuna açıklama yapmak, failleri bulmadan,  ön yargıyla ve siyasi rant uğruna haksız olarak suçladığınız CHP camiasından özür dilemek,  boynunuzun borcudur.
Aksi halde,  bu çirkin provokatif eylem,  boynunuzda asılı olarak kalacaktır.

Güner Yiğitbaşı

29/05/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget