Atatürk'ün İş Bankasındaki Hisselerinin Hazineye Devri Kabul Edilemez

Atatürk'ün İş Bankasındaki Hisselerinin Hazineye Devri Kabul Edilemez Sayenizde; neredeyse yarısı ATATÜRK ve laiklik karşıtı hale gelen bu millete mi, yandaş müteahhitlere mi vereceksiniz ATATÜRK'ün hisselerini?

Atatürk'ün İş Bankasındaki Hisselerinin Hazineye Devri Kabul Edilemez
ATATÜRK'ün; kendi elyazması vasiyetiyle, gelirlerini Türk Dil ve Tarih Kurumlarına, çıplak mülkiyetini ve yönetimini kurucusu olduğu CHP'ye bıraktığı İş Bankasındaki %28.09 oranındaki hisselerinin hazineye devri için,  zaman zaman gündeme getirilen girişim, AKP'nin mutlak ve tek sahibi ERDOĞAN ve yandaşları tarafından yeniden gündeme getirilmiş ve ERDOĞAN'ın;  hazinenin batak olduğu günümüzde, bu hisselere cankurtaran simidi gibi sarılarak, bu sefer işi daha da ciddi tutup, Meclisteki AKP ve MHP işbirliğinden kaynaklı çoğunluğu sayesinde,  dayatma ve bir oldu bitti ile işi bitireceği anlaşılmaktadır.
ERDOĞAN ve küçük ortağı BAHÇELİ ne diyorlar?
Neymiş efendim; ATATÜRK'ün gerçek varisi Türk Milletiymiş, bu nedenle, ATATÜRK'ün vasiyetine rağmen,  bu hisselerin Türk Milletine, hazineye devri gerekirmiş.
Bu çarpık bir düşünce olup, ATATÜRK'e ve onun istek ve iradesine açık bir saldırı ve  saygısızlıktır,  ATATRK'ü yok saymaktır, onu ve onun isteğini ve vasiyetini hiçe saymaktır, miras hukukunu reddetmek ve hukuk tanımazlıktır.
Sizler kim oluyorsunuz da; ATATÜRK'ün iradesini ve vasiyetini, yıllar sonra yorumlamaya,  güncellemeye ve değiştirmeye kalkışıyorsunuz?
ATATÜRK; İş Bankasındaki hisselerini hazineye bırakmak isteseydi, özellikle  bu vasiyeti yapmazdı ve vefat edince de hisseleri hazineye kalırdı.
Pervasızlığın, hukuk tanımazlığın ve ATATÜRK'e saygısızlığın böylesi hiç görülmemiştir.
ATATÜRK; Türk Milletine, en büyük ve değerli miras olarak,  bu güzel vatanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini bırakmıştır.Adam olun da,  ATATÜRK'e ve onun gerçek ve en değerli mirasi olan Demokratik ve Laik Türkiye Cumhuriyetine ve onun değerlerine sahip çıkın.
ATATÜRK döneminde yapılan iktisadi devlet kuruluşlarını yok pahasına satıp,  paralarını zevkiniz ve sefanız, kar garantili yap işlet devret yöntemli ihalelerle, yandaş müteahhitleri zengin etmek için harcadınız. Ülkeyi;  üretim yapamaz hale getirdiniz, cari açık ve borç batağına sapladınız, bu Korona virüs günlerinde parasızlıktan kıvranıyorsunuz, başarısızlığınıza bu parasızlık da eklenince, ilk seçimlerde iktidardan düşeceğinizi çok iyi anladınız ve para bulmak için oraya buraya saldırıyorsunuz.
Hiç sevmediğiniz ve sevemediğiniz ATATÜRK'ün özel ve şahsi İş Bankası hisselerine, vasiyetini yok sayarak el koymak suretiyle, gözünüzü onun mirasına diktiniz. Bırakın artık miras yedi gibi yaşamayı ve devleti kötü idare etmeyi.
Ülkeyi, demokrasi ve hukuk kalıpları içinde adam gibi yönetin, üretime dönük yatırımlar yapın, üretin ve kazanarak, alın teri paralarla ülkeye hizmet ediniz.
ATATÜRK'ü çok seven  bu ülke insanını, sürekli ATATÜRK'den soğutmak için elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz.
ATATÜRK'e ihanet ederek,  onun;  laik devlet anlayışını yerleştirmek, dinin yozlaştırılmasını önlemek ve insanların gerçek İslam’ı öğrenerek yaşaması amacıyla kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığını; kuruluş amacından saptırarak,  kuruluş amacı dışında, ülkede laiklik karşıtı siyasal İslam’ı hakim kılmak için kullanmaya başladınız. Başına da,  ATATÜRK düşmanı, keşke Yunan galip gelseydi diyen,  Fesli Kadir diye anılan vatan hainiyle gönül ve zihniyet bağı içindeki, bu vatan haini ATATÜRK düşmanını, resmi giysisiyle ve resmi makam otomobiliyle alenen ziyaret ederek ona hediyeler sunmaktan utanmayan ve çekinmeyen, laiklik karşıtı insanlara cesaret veren bir adamı getirdiniz.
Bu aymazlıklarınıza rağmen, ATATÜRK'ün İş Bankasındaki hisseleri, Türk Milletine aittir, hazinenindir, biz vasiyet falan tanımayız diyorsunuz.
Sayenizde;  neredeyse yarısı ATATÜRK ve laiklik karşıtı hale gelen bu millete mi, yandaş müteahhitlere mi vereceksiniz ATATÜRK'ün hisselerini?
Bu yolla, İş Bankasının da mı içini boşaltacaksınız, bankanın ve iştiraklerinin yönetim kurullarına kendi adamlarınızı atayarak onlara ek gelirler mi sağlayacaksınız, İş Bankasını ve iştiraklerini, Sayıştay denetiminden kaçırdığınız ve aile şirketi gibi hesap vermeden bildiğiniz gibi yönettiğiniz Varlık Fonuna mı dahil edeceksiniz, nedir sizin gerçek amacınız? Açıkça söyleyiniz.
Sayın ERDOĞAN; siz,  başında bulunduğunuz, kuruluşuna emek veren binlerce değerli insanları uzaklaştırdığınız ve tek başınıza sahiplendiğiniz AKP'yi, öncelikle gerçek sahiplerine ve Türk Milletine iade ediniz.
Yanılıyorsunuz. Meclis çoğunluğunuzu, otoriter ve özgürlükleri yok eden,  halkı yıldıran ve susturan, yargıyı sopa gibi kullanan, baskıcı ve antidemokratik yönetiminizi kullanarak,  bu yağmayı kolaylıkla yapabilirsiniz. Ama,  bu yağmanın hesabının, seçimler sonrasında normal demokratik düzene geçildiğinde sizlerden mutlaka sorulacağını biliniz.

Güner Yiğitbaşı

17/05/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget