Akp genel başkanı Erdoğan unutmuş değiliz bekliyoruz!....

Akp genel başkanı Erdoğan unutmuş değiliz bekliyoruz!.... CHP unutsa dahi, biz; bu ülkenin hukuka saygılı ve İzmir ilinde oturan bir vatandaşı olarak unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Akp genel başkanı Erdoğan unutmuş değiliz bekliyoruz!....
Bayram ama hayat devam ediyor.
Emniyet ve Savcılıklar; bayram mayram demezler,  24 saat esasına göre çalışırlar.
Geçtiğimiz günlerde;  İzmir' e ve CHP'ye,  din üzerinden çamur atmak için bir provokasyon düzenlendi ve İzmir'in birkaç camisinin merkezi sisteme bağlı minare hoparlörlerinden ezan sesi yerine,  Çav Bella şarkısı çalındı.
Bu densizliği, provokasyonu, İzmirlilere yapılan iftira ve saygısızlığı; işte, biz boşuna demiyoruz, CHP'nin güçlü olduğu bu İzmir,  gerçekten gavur dercesine siyasi propaganda fırsatına çeviren AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; toplumu yatıştıracak yerde, bu olayı,  derhal tahkik ettirip gerçek faillerini yakalatmak için,  emniyet ve savcılık birimlerine talimat verecek yerde, bunu yapmayarak, teşbihte hata olmaz,  mal bulmuş mağribi gibi, bu olaya sarılarak,  İzmirlilerin şahsında,  burada güçlü olan CHP ve seçmenlerine çamur atarak,  siyasi çıkarına alet olarak kullanmış ve bu olaydan dolayı, CHP'lileri zevkten dört köşe olmakla suçlamış, aslında olayı kınamak amacıyla sosyal medyada paylaşan eski bir CHP İzmir il yöneticisi, sanki olayın failiymiş gibi, apartopar tutuklanmıştır.
Bunun üzerine, biz de;  “REİCHSTAG (RAYŞTAG)YANGINI BENZERİ BİR PROVOKASYON (MU)? “ başlıklı bir makale yazarak,  dini duyguların çok yoğun olduğu, din elden gidiyor paranoyası ile insanların yakıldığı ülkemizde, cami minarelerinden yapılan bu korsan müzik yayını ile Hitler Faşizmi'nin yerleşmesine vesile yapılan Alma Parlamento binasının kundaklanarak yakılması provokasyonu arasında paralellik kurmuş ve bu provokasyonun üzerinize yapışıp kalmaması için, başkalarını suçlayacak yerde,  bu cami hoparlörlerinden yapılan çirkin müzik yayınının gerçek fail ve/veya faillerini ivedilikle bulup ortaya çıkarmakla görevlisiniz uyarısında bulunmuştuk.
Bekliyoruz; ama, aradan geçen azımsanamayacak zamana rağmen, kudretli, ülkede tek söz sahibi AKP Genel Başkanından, henüz,  bu olayın faillerinin bulunması için derhal gerekli soruşturmaya başlandığını ve faillere ulaşılmak üzere olunduğuna dair bir haber almış değiliz.
Bu provokasyonun AKP Genel Başkanı EROĞAN'ın bilgisi dahilinde ve AKP yandaşları tarafından,  CHP'ye çamur atmak için planlandığı iddiasında asla değiliz, hukukçu kimliğimiz gereği, elimizde hiçbir delil olmadan, peşinen kimseyi suçlamıyoruz.
Ancak, bu provokasyonun; CHP'ye hiçbir yararının olmadığını, bundan ancak AKP'nin çok güzel seçim propaganda malzemesi çıkarabileceğini, nitekim olaydan hemen sonra, gerçek failleri araştırılıp bulunmadan,  AKP Genel Başkanı ERDOĞAN tarafından yapılan CHP'yi suçlayan beyanlara bakıldığında, bu ihtimalin en kuvvetli ihtimallerden biri olduğunu düşünmekte haklıyız.
Bu itibarla, AKP Genel Başkanı EDOĞAN'ın, bütün işlerini bir kenara bırakarak,  devlet içindeki konumu ve yetkilerini kullanarak, bu olayın gerçek faillerini bulup ortaya çıkarması; bu provokasyonun,  AKP üzerinde yapışıp kalmasını önlemek,  kendisinin ve partisinin prestijini kurtarmak adına,  boynun borcudur.
Türk kamuoyu olarak, gerçek faillerin bulunmasını istiyor ve merakla bekliyoruz.
CHP unutsa dahi, biz;  bu ülkenin hukuka saygılı ve İzmir ilinde oturan bir vatandaşı olarak unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Güner Yiğitbaşı

25/05/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget