Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu

Yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunun ne yapacağı, işlevinin ne olacağı ve böyle bir kurula gerçekten ihtiyaç olup olmadığı tartışılacak yerde

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu
Yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunun ne yapacağı, işlevinin ne olacağı ve böyle bir kurula gerçekten ihtiyaç olup olmadığı tartışılacak yerde, bu kurul üyelerine verilecek olan maaşın,13 binden Türk Lirasından,18 bin Türk Lirasına çıkarılması ve bu yüksek maaş artışı nedeniyle eleştiride bulunan insanlarımıza, kurul üyelerinden Bülent ARINÇ'ın edepsiz demesi, öne çıkmış bulunmaktadır.
Bülent ARINÇ; gerçekten, bu maaş artışına karşı çıkarak fikrini beyan eden, eleştiride bulunan halkımıza edepsiz dedi mi, sarf ettiği söz, amacını aşan bir şekilde gerçekten eğilip bükülüp çarpıtıldı mı, onu tartışacak değiliz.
Ancak, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına çok az artışlar getirilmesine rağmen, kurul üyelerine verilecek ücrete, gerçekten beş bin TL gibi çok  fahiş bir artış getirilmesi nedeniyle, halkımızın bu artışa sessiz kalmaması ve artık halkın yavaş yavaş sesini çıkarmaya başlaması, çok olumlu bir gelişmedir.
Gerçekten, Bülent ARINÇ'ın; her ne ise ve her ne amaçla ve kimleri kast ederek söylemiş olursa olsun, halkımızın bu maaş artışına karşı  onu kızdıracak şekilde tepki koyarak seslerini duyurmaları, demokrasimiz adına güzel bir gelişmedir. Bülent ARIÇ'a, kurul üyeliğinden dolayı alacağı hak edilmeyen fahiş ücreti, vergi veren halktan bir kişi olarak helal etmemekle birlikte, halkın bu uyanışına ve haksızlıklara karşı seslerini yükseltmeye başlamalarına vesile olduğu için, teşekkür ediyoruz
Tekrardan, yeni oluşturulan bu kurula dönecek olursak, bu kurul güya eskiden önemli mevkilerde bulunmuş siyasi ve bürokratların bilgi ve deneyimlerinden, tecrübelerinden  yararlanmak için oluşturulmuş.
Biz, bu görüşe katılmadığımızı baştan belirtmek istiyoruz.
Basında yer alan haberlere göre, kurul üyeliklerine atanan kişilere bakıyoruz, tümü eski siyasi ve AKP de iyi kötü taraftarı olan ununu eleyip eleğini duvara asan kişiler.
Tümü, AKP'ye hizmet etmişler, bilgi ve deneyimleriyle AKP iktidarına sunabilecekleri katkılarını sunmuşlar. Bu nedenle bize göre asıl amaç, yeni parti oluşumlarının, AKP de bazı çözülmelerin oluştuğu haberleri üzerine, eski AKP'li zevatı bir arada tutabilmek ve AKP'den kopmalarının önüne geçebilmektir.
Edepsizler lafıyla asıl gündemde bulunan Bülent ARINÇ'a ve diğerlerine baktığımızda, en başta Bülent ARINÇ olmak üzere, AKP'nin kurucularından ve ağır abilerinden olup;2002 yılından bu yana, AKP'ye Meclis Başkanı ve Bakan olarak dağarcığındaki hizmetleri, düşüncelerini, fikirlerini, 17 yıldır sunmuş kişi ve kişilerdir. Buna rağmen, bir bakıyoruz, AKP; devlet yönetiminde bir arpa boyu yol alamamış ve daha da geriye gitmiş, parlamenter demokrasiyi, kuvvetler arılığını, yargı bağımsızlığını yok etmiş, tüm bu olumsuzluklar yapılırken, bugün kurul üyeliklerine atanan eskinin faal AKP'li siyasetçileri ve devlet adamları olan bu şahsiyetlerin hiçbiri, AKP ve liderinin demokrasiyi yok eden, dış siyasette ülkemizi yalnızlaştıran, ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyen, ben bilirim odaklı tek adam yönetim tarzına karşı çıkmamışlar ve eleştiri yaparak, AKP liderini uyarma gereği duymamışlardır, daha doğrusu seslerini çıkarmaktan korkmuşlardır, üstüne üstlük belki de yüzüne karşı alkış tutmuşlardır.
Çok dolgun maaşlarla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliklerine getirilen bu emekli ve sessiz insanlar; bu kurulda, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan AKP liderine ters düşen görüşlerini korkmadan ve çekinmeden nasıl beyan edecekler merak ediyoruz doğrusu.
Bize göre bu kurul; Saray'ın boş kalan 1150 odasını dolduracak bir vitrin olmaktan, AKP liderinin istişareye çok önem veren bir lider portresi algısını yaratmaktan ve alacakları dolgun maaşları ve sair masraflarıyla, zaten fazlasıyla var olan bütçe açığımıza katkı sunmaktan başka, devletimize pozitif hiçbir bir katkı sunmayacaktır.

Güner Yiğitbaşı

03/07/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget