Sürekli iktidar partisini eleştirecek değiliz ya!...

Seçimlerde CHP'ye oy veren bir kişi olmamıza rağmen, CHP'nin kayıtlı üyesi ve sözcüsü değiliz, Dünya görüşlerimize, hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi

Sürekli iktidar partisini eleştirecek değiliz ya!...
Seçimlerde CHP'ye oy veren bir kişi olmamıza rağmen, CHP'nin kayıtlı üyesi ve sözcüsü değiliz, Dünya görüşlerimize, hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi anlayışımıza en yakın gördüğümüz mevcut partilerden en iyisi, daha doğrusu kötünün iyisi olması nedeniyle, CHP'ye oy veriyoruz.
Bizim, CHP'ye oy verme anlayışımızda, futbol takımı tutar gibi veya babadan miras parti anlayışı, asla ön plana çıkmamaktadır.
AKP ile Dünya görüşlerimiz, hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi anlayışımız konularında en küçük bir ortak asgari müşterekimiz olmadığı için, AKP'ye oy vermediğimiz gibi, yazarlık hayatımızda yazdığımız iki bine yakın makalemizin neredeyse tamamına yakınında, iktidarda olmasından da kaynaklı olsa gerek, AKP'yi ve onun yönetim kadrolarını ağır şekilde eleştiren görüşlerimiz yer almaktadır. Sayın okurlar da bunun farkında olmalılar.
Hukukçu ve tarafsız kimliğimizle, bugün CHP'yi eleştiren bir makale yazmayı uygun bulduk.
Aslında,31Mart seçimlerinde önemli şehirlerin belediye başkanlıklarını kazanan ve önemine göre adeta yerel yönetimlerde iktidar partisi konumuna gelen CHP hakkında bir yazı kaleme almayı istiyorduk. Ancak, gündem iktidardaki AKP'nin hatalarıyla o kadar yoğun ki, CHP hakkında bir makale yazma imkanını bulamadık.
Bugün, SÖZCÜ Gazetesinin Tokmak 2 Rahmi TURAN köşesinde, değerli gazeteci Rahmi TURAN'ın “Ah Şu Bodrum!” başlıklı CHP'li Bodrum Belediye Balkanı Ahmet ARAS'ı eleştiren ve yerden yere vuran yazısını okuyunca, yerel yönetimlerde iktidar olan CHP'yi konu alan bu makaleyi yazıyoruz.
Rahmi TURAN; yaz aylarında Bodrumda oturan ve CHP'yi destekleyen görüşte değerli ve tarafsız bir gazetecidir, onun yazdıklarına güveniriz, köşesinde yer alan ve verdiği örneklerle Bodrum Belediye Başkanını yeren yazısını okuyunca, üzüldüm ve hayret ettim.
Bodrum; yazın, nüfusu milyonları bulan Türkiye'nin her yerinden yazlıkçının geldiği, Türkiyenin kalbinin attığı önemli bir turizm beldemizdir. Bu nedenle, Bodrum da CHP'nin başarısız bir belediyecilik örneği vermesi, CHP'nin önümüzdeki genel seçimlerde başarılı olmasını engeller.
Biz sürekli söyleriz. ana muhalefet partisi CHP, yakın zamanlarda  hiç iktidar olmadı, iktidara geldiğinde yapacağı başarılı ve  olumlu icraatlarını gösterme fırsatı bulamadı, bu nedenle CHP'ye bir imkan verin ve iktidar yapın ki, seçildiklerinde başarılı olup olamayacaklarını görme fırsatını yakalayalım.
İşte bu son yerel seçimlerde halkımız CHP'ye yönelerek, önemli şehirlerin yerel yönetimlerini ana muhalefet partimiz CHP'ye emanet etmiş ve onu yerel yönetimlerde iktidar yapmıştır.
Bu nedenle, CHP'nin yerel yönetimlerdeki bu iktidar şansını çok iyi kullanması, değerlendirmesi, merkezi yönetimde de iktidara geldiğinde, ülke ve halkımızın yararına yapacağı olumlu ve başarılı hizmetlerini ve icraatlarını göstermesi zorunludur.
CHP yönetimi, yerel yönetimlerdeki iktidarını çok iyi kullanmak ve kendisini seçmene ispat etmek zorunda olduğu için, belediye başkanlıklarını kazandığı şehir, ilçe ve beldelerdeki partili belediye başkanlarını sıkı bir şekilde izlemeli, hizmetlerini denetlemeli, yeri geldiğinde kendilerini uyarmalı ve onları asla başıboş bırakmamalıdır.
CHP'den belediye başkanı seçilen başkanlar da, havalara girmemeli CHP sayesinde o koltuklara seçildiklerini asla unutmamalı ve partilerinin merkezi yönetimde de iktidar olmaları için, canla başla çalışarak, beldelerindeki halkımıza hizmet sunmalı ve onları memnun etmelidirler.
Aksi halde, parti devreye girmeli ve uyarılara rağmen hizmette yetersiz kalan başkanların parti ile ilişkilerine dahi son vermelidir. Bu konu bize göre bu kadar hayati ve önemlidir.
CHP; yerel yönetimlerdeki, yıllar sonra ittifaklarla zorla kazandığı iktidarının kıymetini bilemez ve ayağına gelen bu fırsatı değerlendiremezse, iktidar olmak için, bir elli yıl daha beklemek zorunda kalacağını asla unutmamalıdır.
Bodrum Belediye Başkanı'na yönelik ortak şikayetler; çöplerin alınmaması ve halk plajlarından şezlongların kaldırılması imiş.
Sayın Bodrum Belediye Başkanı; siz, belediyelerin en başta gelen ve yerine getirilmeleri çok kolay görevlerinden olan, çöpleri zamanında toplatamayacaksanız, halkın; halk plajlarından, şezlong hizmeti de alarak, insanca yararlanmasını sağlayamayacaksanız, bir deniz ve turizm kenti olan Bodrum Belediye Başkanlığına niçin talip oldunuz?

Güner Yiğitbaşı

01/07/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget