30 Ağustos Halkın Genelini İlgilendiren Bir Bayram Değildir

30 Ağustos, halkın tümünü ve genelini ilgilendiren bir bayramdır. Asıl dini bayramlar, Türk Milletini oluşturan farklı dinlerdeki halkımızın genelini ve tümünü

Keşke Yunan Galip Gelseydi, Ümmeti Bölmeye Hakkınız Yok, Biz Denize İnsan Dökmedik,30 Ağustos Halkın Genelini İlgilendiren Bir Bayram Değildir


30 Ağustos Halkın Genelini İlgilendiren Bir Bayram Değildir
Bu ülkede Fesli lakabıyla ün yapan örümcek kafalı bir vatan haini vardı ya hani, AKP iktidarının çok sevdiği ve el üstünde tuttuğu, koruyup kolladığı, yakın zamanda ölüp giden bu vatan ve millet haini, kurtuluş savaşımız için ne demişti?
”Keşke Yunan galip gelseydi”
Bu ülkenin aynı zamanda Cumhurbaşkanı seçilen, AKP Genel Bakanı olan zat, yeni bir parti kuracakları gündeme gelen ve AKP'den istifa eden eski AKP'li bakan BABACAN'a ne demişti?
“Ümmeti bölmeye hakkınız yok”
Ordu Belediye Başkanı bir pankart asarak ne söylemiş?
“Biz, denize insan dökmedik, biz denize  taş dökerek, Avrupa'nın tek havalimanını inşa ettik”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden aymaz ve vatan haini ne demiş?
“30 Ağustos Halkın Genelini İlgilendiren Bir Bayram Değildir”
Bu sözlerin ortak paydasında Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve milliyetçiliği kavramı yoktur.
Bu sözlerin ortak paydasında ve odağında, Türkiye Cumhuriyeti ve bu cumhuriyetin insan unsurunu oluşturan Türk Milleti ve Türk Milliyetçiliği kavramı yerine, din unsuruna dayalı, Müslüman dinine mensup olan yeryüzündeki tüm insanları ifade eden ümmet ve ümmetçilik kavramı yer almaktadır.
AKP iktidarının kafa yapısını, nihai amacını ve ideolojisini ortaya koyan bu sözler; Türk Milleti ve milliyetçiliği esasına dayanmayan, halkı ümmet olarak kabul eden Osmanlı'nın, emperyalist düşman devletler tarafından işgal ve parçalanarak yok edildiğini kabul etmeyen, Osmanlı'nın; ATATÜRK tarafından yok edildiğini kabul eden, düşmanın bozguna uğratılarak denize döküldüğü 30 AĞUSTOS ZAFERİ sonrasında, Osmanlı'nın küllerinden, ümmetçiliğe son vererek, Türk Milleti ve milliyetçiliği temeline dayalı olarak ATATÜRK tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyetine, Türk Milleti ve Türk Milliyetçiliğine yönelik bir direnişi sergilemektedir.
Bize göre, resmi bir devlet dini bulunmayan, her dinlere eşit mesafedeki, halkının çoğunluğunu Müslümanlar oluştursa da, her dinden vatandaşı bulunan ve Türk Milleti kavramı altında bir araya gelen Türkiye Cumhuriyetinde;30 Ağustos, halkın tümünü ve  genelini ilgilendiren bir bayramdır. Asıl dini bayramlar, Türk Milletini oluşturan farklı dinlerdeki halkımızın genelini ve tümünü ilgilendiren bayramlar değildir. Bu böyle bilene.

Güner Yiğitbaşı

23/07/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget