Şarap Mahzende Yıllanır Gümrükte Aklanır

Şarap Mahzende Yıllanır Gümrükte Aklanır Saray iktidarının; içki üzerinden yüklü miktarda ÖTV ve KDV gibi vasıtalı vergiler alması ve bu vergileri her

Şarap Mahzende Yıllanır Gümrükte Aklanır
İş başındaki saray iktidarı dindardır!


Dinin yasakladığı faize ve alkollü içkiye karşıdır!


Gerçekten öyle midir?


Bize göre, iktidarın ne dindarlığı ve ne de dinin yasakladığı faize ve içkiye olan karşıtlığı asla samimi değildir.


Faize ve alkollü içkilere olan karşıtlığı pragmatiktir.


Saray iktidarı için önemli olan, iktidarını sürdürmek için gerekli oy desteği ve hazinenin kasasının doluluk oranıdır.


Seçmenin oy desteğinin sağlanmasının yolu, ülkemizde  büyük çoğunluğu temsil eden dindar kesime dinen şirin gözükmek için dinin yasaklarına uyan bir iktidar görüntüsü vermek, faize ve içkiye karşı sözde bir tavır almak, işine geldiği zaman ekonomi kurallarına aykırı olarak nas var demek suretiyle faizi indirmek, din ve vatandaşlarının sağlıklarını korumak adına içki kullanımını kısıtlamak amacıyla içki üzerinden alınan vasıtalı vergileri sürekli artırarak içki fiyatlarını yükseltmektir.


İçki üzerinden alınan vasıtalı vergilerin yükseltilerek içki fiyatlarının sürekli artırılmasının gerekçesi; gerçekten, dinen yasak olması ve vatandaşların sağlıklarının koruma altına alınmasına yönelik bir duyarlılık mıdır?


Tabii ki değildir, İktidarın bu konuda ne dini ve ne de vatandaşlarının sağlıklarının korunması konusunda en küçük bir düşünce ve endişesi yoktur.


Saray iktidarının; içki üzerinden yüklü miktarda ÖTV ve KDV gibi vasıtalı vergiler alması ve bu vergileri her yıl sürekli olarak birden çok artırması, gerçek kazancı vergilendiremediği için, adil olmayan vasıtalı vergilerle hazinenin kasasını doldurmak, iktidarda kalmak için seçmen tabanına yağdırdığı devlet yardımlarına, sadaka dağıtarak iktidarda kalma politikasına finans sağlamaya yöneliktir.


Bu görüşlerimizin en önemli kanıtı da, ülkemize ithal edilen şarapların gümrük vergisinin sıfırlanması kararıdır.


Bu ülkeye şarap ithali çok mu elzemdir de, siz şarap ithalatından aldığınız gümrük vergisini sıfırlayarak şarabın ithalini kolaylaştırıyorsunuz?


Hani şarap dinen yasaktı ve vatandaşlarımızın sağlığına zararlıydı ve bu nedenle yurt içinde  şarap ve benzeri içkilerin satışı ve kullanımı üzerinden alınan vasıtalı vergileri sürekli artırarak kullanımlarını zorlaştırıyordunuz?


Siz samimi ve iyi niyetli değilsiniz kardeşim.


Şarap ithalinden gümrük vergisi almayacaksınız, sıfır gümrükle gelen şarapların iç piyasada  satışı üzerinden alacağınız fahiş vasıtalı vergilerle daha fazla kar edeceksiniz, şarapları gümrüksüz ithal eden yandaşlarınız da, siz de kazanacaksınız.


Kaybeden de, sizin; dindar ve vatandaşlarının sağlıklarını düşünen iktidar olduğunuzu zannederek bu şarapları fahiş fiyatlarla tüketen gariban vatandaşlarımız olacaktır.


29/02/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget