Ülkemizde Politikanın Acımasızlığı

Özellikle ülkemizde, politika yapmak, gerçekten, sürprizlerle dolu ve çok acımasız. Bunun son örneğine, 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonunda, hepimiz

Ülkemizde Politikanın Acımasızlığı
Oyunu; dürüst,  kurallarına göre ve bir hukuk çerçevesinde oynayarak etik ve  ilkeli politika yapanlar, maalesef seçim sonuçlarında hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. 


Bu nedenle; özellikle ülkemizde,  politika yapmak,  gerçekten, sürprizlerle dolu ve  çok acımasız. 


Bunun son örneğine,  14 ve 28 Mayıs seçimleri sonunda,  hepimiz tanık olduk. 


Bugün, Mecliste yemin töreni vardı. 


Törenden görüntüleri,  televizyon ekranlarından izlerken,  yüreğim sızladı. İyi ki; politika yazıyorum ama,  aktif politikacı değilim diye şükrettim. 


Millet İttifakının ortak Cumhurbaşkanı adayı KILIÇDAROĞLU; hepimizin malumu etik dışı nedenlerle seçimi kazanamamış ve Cumhurbaşkanı adayı olması nedeniyle de milletvekili olamamıştı. Bu nedenle,  Meclis Genel Kurulunda CHP grubunun başında yer alamamıştı, kendisini locada töreni yalnız adam olarak izlerken gördüm. Oturduğu yerde,  kendisi dahil dört kişiydiler. Etrafındaki,  seçim öncesinin o coşkulu  kalabalıkları dağılmıştı, yanında sadece Grup Başkan Vekili Özgür ÖZER ve Genel Sekreter Selin Sayek BÖKE vardı. 


Birden gözümün önünde,  seçim öncesi periyodik olarak yapılan görkemli altılı masa liderler toplantıları, seçim propagandası sırasında yapılan görkemli ve kalabalık mitingler ve milyonlarca insanın toplandığı, yapılan konuşmaları ilgiyle ve coşkuyla izleyen seçmen  kalabalıkları, atılan sloganlar, hak ve adalet çığlıkları, kazanılacağına emin gözüyle bakılan seçimin sonrası hayaller, canlanıverdi. 


Ülkemizde yapılan  politikanın özeti bu. 


Ülkemizde politikanın bir kuralı, etiği yok, her yiğidin bir yoğurt yiyiş tarzı var,  seçimi kazanmak için her şey mubah. 


Tabiri caizse, ülkemizde iktidarı eline geçirmiş ve devletin imkanlarını tek yanlı olarak sahiplenmiş iktidarlar tarafından,  kurallara bağlı düzenli bir politika yapılmıyor, bir benzetme yapmak gerekirse, teröristlerin yöntem olarak kullandıkları kural tanımayan, düzenli bir orduya karşı yapılan harbe benzemeyen, düzensiz bir orduya karşı yapılan düzensiz bir gerilla harbi gibi, tehlikenin nereden ve nasıl geleceği kestirilemeyen, kural tanımayan,  etik dışı bir tür gerilla politikası yapıldığı için, muhalefetin seçim kazanması gerçekten çok zor. 


Ülkemizde; bir gece,  ertesi gün  Cumhurbaşkanı olacağım hayaliyle uykuya yatıyorsun, ertesi gün bir bakıyorsun ki;  tüm emeklerin ve hayallerin yok olup gitmiş.

Güner Yiğitbaşı

03/06/2023 

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget