Muhalefetin acilen yapması gereken ne olmalıdır?

Muhalefetin acilen yapması gereken ne olmalıdır? Muhalefetin işbirliği, altılı masa olarak anılan Millet İttifakını da aşarak bir demokrasi cephesine

Muhalefetin acilen yapması gereken ne olmalıdır?
Muhalefetin işbirliği,  altılı masa olarak anılan Millet İttifakını da aşarak bir demokrasi cephesine dönüşmüş olmasına rağmen, ortak aday KILIÇDAROĞLU'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olamamıştır.  


Ülkenin içinde bulunduğu tüm kötü şartlara, ERDOĞAN'ın inanılmaz başarısızlığına rağmen Millet İttifakının ipi göğüsleyememesinin nedenleri, muhalefet partilerinin yetkili kurullarında değerlendirme altına alınmıştır.  


Ancak,  bu yenilginin nedenlerinin;  doğru ve  sağlıklı bir şekilde belirlenebilmesi ve ona göre ileriye dönük tedbirlerin alınabilmesi için, en başta CHP olmak üzere,  tüm muhalefet partilerinin yapması gerek ilk ve çok önemli iş;  kendilerine vatandaşlık verilerek seçimde oy kullanan,  en başta Suriyeliler olmak üzere, tüm göçmen ve sığınmacıların sayısının,  doğru ve çok net bir şekilde açıklanmasını yetkililerden istemek ve bu taleplerinin şu veya bu nedenle savsaklanmaya kalkışılması halinde,  seslerini yükselterek,  bu taleplerinin peşini asla bırakmamak olmalıdır.  


Evet, bunları ülkelerine göndermeyeceği için tamamına yakınının ERDOĞAN ve Cumhur İttifak lehine oy kullandıkları kesin olan bu sığınmacıların sayısı ve bu sayının ortaya çıkarılması, seçimin sonuçlarına ne oranda etki yaptığının saptanması,  muhalefet için hayati önem arz etmektedir.  


Bu yapılmadığı sürece, seçimlerin çok sürpriz sonucundaki asıl neden ve sır perdesi ortadan kalkmayacak, muhalefet buzun üzerinde yazı yazmaya, akıntıya kürek çekmeye devam edecektir.  


Türk seçmeninin aklıyla alay etme sonucunu da doğuran, seçimlerde oy kullanan  bu sır sığınmacı sayısının derhal açıklanması, ülkenin güvenlik ve beka sorunudur, bu sayının doğru bir şekilde açıklanması, muhalefetin önümüzdeki seçimlerde alması gereken önlemlere ışık tutacağı gibi, göçmenlerin ülkemize verdiği ve vermeye devam edeceği tehlikeleri gözler önüne serecektir.  


Sayın muhalefet liderleri, anladınız mı?


Sakın ihmal etmeyiniz, vatandaşlığa alınarak seçmen yapılan göçmen ve sığınması sayısını kesin ve net bir şekilde öğrenemezseniz, tüm muhalefettin işbirliğine rağmen alınan bu sürpriz mağlubiyeti doğru bir şekilde analiz edemezsiniz, ülkemizin geleceği ve sizlerin siyasi geleceğiniz,  bu sır perdesinin aralanmasında ve gerçeklerin su yüzüne çıkmasında yatıyor.

Güner Yiğitbaşı

01/06/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget