Uyan artık uyan sen hala seçimlerden mi yarar umuyorsun?

Ey Türk Milleti; daha ne kadar kış uykusunda kalacaksın? Uyan artık uyan lütfen, sen hala seçimleri mi bekliyorsun, seçimlerden mi yarar umuyorsun?

Uyan artık uyan sen hala seçimlerden mi yarar umuyorsun?
Ey Türk Milleti;  daha ne kadar kış uykusunda kalacaksın?

Uyan artık uyan lütfen, sen hala seçimleri mi bekliyorsun, seçimlerden mi yarar umuyorsun?

Kişisel sosyal medya hesabında "Araştırmacı Yazar" olduğunu belirten,  ancak İstanbul Ticaret Odası’nın sicil kayıtlarına göre,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısına gitmesinden sonra gündem olan SADAT’ın yönetim kurulu üyesi ve ASSAM Başkan Yardımcısı olduğu görülen Ersan Ergür,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmış. 

"Bu vatan kanla alındı,  kanla savunuluyor.  Bu vatanı Türkiye düşmanları ile iş birliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz… Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun…” 

Adam, yoruma açık olmayan netlikte yazmış be kardeşim. 

Nedir bu senin tepkisizliğin?

Demokratik bir batı ülkesinde bir densiz böyle bir beyanda bulunacak olsa, yer yerinden oynar. Halk demokratik ne kadar tepki varsa hepsini ortaya koyar ve bu beyan sahibine haddini bildirir. 

Bu adam; seçimleri kazanması büyük olasılık olan  muhalefete,  resmen diyor ki; seçime ve sonuçlarına güvenmeyin, seçimi kazansanız da bu ülkeyi size teslim etmeyeceğiz. 

Seçim sonrasında, seçimi kazanacak olan muhalefet ile iktidar yanlıları arasında bir iç savaş olacağını,  kan döküleceğini, ülkeyi seçimi kazanacak olan muhalefete teslim etmeyeceklerini açıkça dile getiriyor. 

Türk Milletinin seçme ve seçilme özgürlüğüne müdahale ederek,  seçmeni adeta tehdit ediyor. 

İç savaş ve darbe çığırtkanlığı yapıyor. 

Bu ülkenin; 

Ey Cumhurbaşkanı, 

Ey İçişleri Bakanı, 

Ey Adalet Bakanı, 

Bu densizin iç savaş çağrısı içeren beyanlarını görmezlikten ve duymazlıktan gelemezsiniz. 

Bu,  demokrasimizin geleceğine yönelik vahim beyan karşısında, biz görevlerini yapmayan savcılara değil, doğrudan,  bu ülkenin seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanına ve Adalet Bakanına çağrı yapıyoruz. 

Bu beyan asla karşılıksız kalmamalı,  gereği derhal yapılmalıdır. 

Türk Halkı da, bu vahim beyan karşısında sessiz kalmamalı demokrasimizin geleceği için dimdik ayakta olduğunu demokratik yollardan göstermelidir. 

Ey Türk Milleti, sen hala seçimleri mi bekliyorsun? uykudan uyanmak için. 

Göreve başlarken anayasaya göre; 

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla,  Devletin varlığı ve bağımsızlığını,  vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,  milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma,  Anayasaya,  hukukun üstünlüğüne,  demokrasiye,  Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma,  milletin huzur ve refahı,  millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma,  Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak,  yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda,  namusum ve şerefim üzerine and içerim. ” Yeminini yapan Cumhurbaşkanının,  demokratik tepkisini ve yapacağı, halkımızı rahatlatacak,  açıklamasını bekliyoruz. 

Suskun kalmasını düşünmek dahi istemiyoruz.  

Güner Yiğitbaşı

28/05/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget