Akp'li Şamil Tayyar'ın sildiği twit'i ne anlama geliyor?

Akp'li Şamil Tayyar'ın sildiği twit'i ne anlama geliyor? Peki, Şamil TAYYAR bu Twitter mesajında ne demek istiyor? Bize göre güzel ve ibretlik bir mes

Akp'li Şamil Tayyar'ın sildiği twit'i ne anlama geliyor?
AK eski milletvekili ve  Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar,  Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verdiği onama kararlarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı ve sonradan sildiği mesajında;  şu ifadeleri kullanmıştı: "Seçim süreçleri böyledir.  Ordu ve yargı dahil bürokraside çoğunluk izler,  havayı koklar,  ona göre pozisyon alır.  ‘Bizden' dediğin kadroların ‘kimden' olduğunu başın dara düşünce anlarsın.  Özetle;  Kaftancıoğlu kararındaki ince işçilik,  ne çok şey anlatıyor?"

Peki, Şamil TAYYAR bu Twitter mesajında ne demek istiyor?

Bize göre; ordu ve yargı dahil, bürokrasideki çoğunluk, seçim süreçlerini izler, havayı koklar, yani seçimin muhtemel sonuçlarını tahmin etmeye çalışır ve hizmetinde olduğu siyasal iktidar seçimi kazanarak iktidarını sürdürecek mi, yoksa seçimi kaybederek iktidardan uzaklaşacak mı ona bakar ve ona göre pozisyon alır. 

Yani,  iktidar seçimi kaybetmeyecek ve iktidarını sürdürecekse,  ona olan bağlılığı devam eder, yok iktidar seçimi kaybedecekse, iktidarın yanından yavaş yavaş uzaklaşmaya ve iktidardan uzak durmaya başlar ve ileriye dönük kendisini garantiye alan önlemler almaya başlar, iktidara olan mutlak itaat ve  sadakati zayıflar. 

Siyasal iktidar olarak; seçimi kaybederek iktidar koltuğunu terk ettikten sonra,  sana bağlı olduklarını ve bağlı kalacaklarını sandığın, kendinin bizzat atadığın eski bürokratlarına ihtiyaç duyup onlardan yardım talep ettiğinde,  avucunu yalarsın, iktidar koltuğunda iken  yanında olan bürokratlarının, (ordu ve yargı bürokratları dahil)senin yanından uzaklaştıklarını,  seni terk ettiklerini anlarsın. 

Talimatınla, sana şirin görünmek için Kaftancıoğlu'na mahkumiyet kararı veren ve bu kararı onaylayan hakimlere de sakın güvenme, yeri gelir sen de yargılanırsan,  onlar seni de mahkum ederler, seni satarlar. 

Evet, Şamil TAYYAR;  bize göre, aynen bunu ifade etmek istemiştir attığı ve sonradan silmek zorunda kaldığı twitiyle. 

Bize göre güzel ve ibretlik bir mesaj vermiş Şamil TAYYAR. 

Kalemine ve yüreğine sağlık, biraz daha yürekli olup silmeseydi, on üzerinden on numara alacaktı bizden.   

Güner Yiğitbaşı

13/05/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget