Söyler misiniz bana imamoğlu'nu eleştirmek niçin muhalefeti eleştirmek olacakmış?

Söyler misiniz bana imamoğlu'nu eleştirmek niçin muhalefeti eleştirmek olacakmış?Kendisini eleştiren çoğunluk arasındayım ama, bu demek değil ki, aday

Söyler misiniz bana imamoğlu'nu eleştirmek niçin muhalefeti eleştirmek olacakmış?
Ben, yazdığım “İMAMOĞLU'NA AÇIK MEKTUP” başlıklı makalemde, keza gazeteci yazar Can ATAKLI ve bazı kişi ve yazarlarımız da, İMAMOĞLU'nun;  Karadeniz gezisinde yer verdiği sözde yazar ve gazeteciler  sebebiyle kendisine yapılan eleştirilere karşılık olarak, bu eleştirileri yapan, benim de içinde bulunduğum  büyük kitleye hitaben sarf ettiği,  “bana vız gelirsiniz tırıs gidersiniz”yani,  ben sizleri iplemem  küstahlığı üzerine, İMAMOĞLU'nu şiddetle eleştirdik. 
Bazı İMAMOĞLU fanatikleri, hep bir ağızdan Bremen Mızıkacıları gibi ayağa kalkarak, bizleri;  muhalefete,   muhalefet yaparakla,  muhalefete köstek olmakla, ERDOĞAN'a seçim kazandıracak kişiler olmakla suçladılar. 
Durun bir dakika. 
Nedir sizin bu fanatk İMAMOĞLU taraftarlığınız, siz İstanbul seçimlerinden önce tanıyor muydunuz bu beyefendiyi, bu seçimi İMAMOĞLU tek başına mı kazandı, İMAMOĞLU demek muhalefet cephesinin bütünü mü demek, İMAMOĞLU  olmazsa muhalefet seçim kazanamayacak mı size göre, koskoca ATATÜRK'ün partisi CHP eşittir İMAMOĞLU mudur?
Yapmayın, takım tutar gibi,  bırakın bu fanatik taraftarlığı. 
Bırakın,  kişi bazında siyaset yapmayı, kurum ve ilkeler bazında düşünmesine alışın artık. 
Benim de içlerinde bulunduğum  muhalefet cephesi, CHP seçmeni;  tüzüğü, programı ve ilkeleri olan CHP'ye, CHP'nin ilkelerine ve programına, vaad ettiklerine, yapacaklarına,  üzerinde ortak olarak anlaşmaya vardıkları protokolu imzalayan altılı masanın halka ilan ettiği vaadlere oy verecek. 
Kim Cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin kendi kafasına göre icraat yapmayacak. 
Kaldı ki; İMAMOĞLU,  henüz ortak aday olarak belirlenen bir kişi değil ki, eleştirilerimizle aday yıpratılmış olsun. 
Halkın iradesine yönelik algı yaratan,  benim hiç onaylamadığım anketlerde, İMAMOĞLU isminin önlerde çıkması, onun hatalarını eleştirme hakkımızı ortadan kaldıramaz. 
İMAMOĞLU olmaz,  başkası olur. 
84 milyonluk Türkiye’de seçilebilecek tek kişi kalmışsa ve onun adı da İMAMOĞLU ise;  vay bizim halimize. 
Merak etmeyin,  herkes sizler gibi fanatik değil. İMAMOĞLU eleştirildi,  adaylığı tehlikeye girdi, vah vah ne olacak şimdi  halimiz, ERDOĞAN yeniden seçilecek saçmalığına kimse kapılmasın lütfen. 
ERDOĞAN tek adam yönetiminden zerre kadar memnun olmayan ve kendilerini muhalefette görüp de aklı başında olan hiç kimse, İMAMOĞLU aday olmadı diye gidip ERDOĞAN'a oy atmaz veya sandığa gitmemezlik yapmaz, yapmamalı da, yapamaz zaten. ERDOĞAN yönetiminden kötüsü var mi ki?
Ben, KILIŞDAROĞLU hayranı değilim, kendisini yüz yüze tanımadım, görmedim,  elini sıkmadım. Medyadan tanıyorum. 
Ancak, muhalefet cephesini, Millet İttifakını ve 6. lı masayı kuran ve emek veren, canla başla çalışan, dürüst, namuslu, devlet tecrübesi olan, esnaflıktan gelmeyen,  pırıl pırıl, Cumhurbaşkanlığı makamına yakışacak olan  bir kişidir KILIÇDAROĞLU.  İMAMOĞLU fanatiklerine soruyorum. 
Sizler,  niçin KILIÇDAROĞLU'na burun kıvırıyorsunuz, seçilemez diye peşin hükümle yaftalıyor ve küçük görüp, küçük  düşürüyorsunuz, seçilir ve gerçekten adaylık onun hakkıdır diyemiyorsunuz?
Tekrar söylüyorum. İMAMOĞLU da benim babamın oğlu veya düşmanım  değil, ancak o sözleri yenilir yutulur olmadığı için haklı olarak eleştiri aldı. 
Bırakın,  İMAMOĞLU varken, KILIÇDAROĞLU seçilemez tezini, niçin seçilemesin?
KILIÇDAROĞLU'na oy vermeyecek olanlar,  bunun sonucuna da katlanırlar. 
Yazımızı şöyle bitirmek istiyoruz. 
Bitip tükenen AKP iktidarı,  mutlak surette ve  seçimle demokratik yolla,  iş başından gönderilmelidir. 
Bunun için, adaylar konusunda fanatik davranmamalıyız. 
İMAMOĞLU aday olmazsa, 
Mansur YAVAŞ aday olmazsa, 
KILIÇDAROĞLU aday olursa, 
Oy vermeyiz diyenler, bunun hesabını tarih önünde verirler. 
Evet ben, hak ettiği için,  İMAMOĞLU'nu eleştirerek,  yerden yere vurdum. 
İstanbul Belediye Başkanlığına seçilince de çok memnun ve mutlu oluştum. Benim de idolümdü. CHP'nin veliaht lideri olarak görüyordum İMAMOĞLU'nu. 
Kendisini eleştiren çoğunluk arasındayım ama, bu demek değil ki, aday olursa ona oy vermeyeceğim. 
İMAMOĞLU; altılı masa tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilsin, gözüm kapalı, gözümü kırpmadan oy'umu İMAMOĞLU'na vereceğim tabi. 
Bu fanatiklere bilmiyorum derdimi anlatabildim mi?

Güner Yiğitbaşı

12/05/2022
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget