Bugün 1 mayıs emeğin ve işçinin bayramı öyle mi?

1 Mayıs; gerçekten, emeğin ve işçinin bayramıdır diyebiliyor muyuz, bunu hak ediyor mu ülkemizde yaşayan ve çoğu asgari ücretle çalışan işçi ve emekç

Bugün 1 mayıs emeğin ve işçinin bayramı  öyle mi?
Dünyada ve ülkemizde emeğin ve işçinin bayramı olarak kutlanır 1 Mayıslar. 

Ülkemiz açısından baktığımızda,  1 Mayıs; gerçekten,  emeğin ve işçinin bayramıdır diyebiliyor muyuz, bunu hak ediyor mu ülkemizde yaşayan ve çoğu asgari ücretle çalışan işçi ve emekçilerimiz?

1 Mayıs Emeğin ve İşçinin Bayramı öyle mi?

Ben kabul etmiyorum ve 1 Mayıs Emeğin ve İşçinin Bayramını buruk kutluyorum. 

Ülkemizde emekçi ve işçi düşmanı olan, emekçi ve işçi kardeşlerimizin alın teri milli gelirin büyük bölümünü,  çok küçük bir azınlığa peşkeş çeken sermaye ve zengin yanlısı AKP, 20 yıldan beri bu ülkede seçim kazanarak tek başına ülkemizi yönetiyor. 

Ülkemizdeki,  çoğu asgari ücretle çalışarak sefalet içinde yaşayan ve ezilen emekçi ve işçilerimizin toplam  sayısına baktığımızda, emekçi ve işçi tüm insanlarımız da,  oylarıyla,  AKP iktidarına destek olmuşlar ki; AKP, 20 yıldır emekçileri ve işçileri sömüren politikasını ülkemizde tek başına uygulamaya koyuyor. 

Bu nedenle, emekçilere ve işçilere kırgınım ben.  

Sınıf bilincinden yoksun emekçi ve işçilerimizin çoğunluğu,  bu bayramı kutlamayı hak etmiyorlar, bindikleri dalı kesiyorlar bana göre. 

Bu duygularla, sınıf bilinci gelişmiş AKP iktidarına destek olmamış olan,  azınlık ve ezilen tüm emekçi ve işçi kardeşlerimin bayramını,  en iyi dileklerimle kutluyorum.  

Güner Yiğitbaşı

01/05/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget