Sıfıra Sıfır Elde Var Sıfır

Sıfıra Sıfır Elde Var Sıfır ERDOĞAN; yanına, yeni gözdesi Diyanet İşleri Başkanını da alarak çıktığı Amerika seferinden eli boş dönüyor maalesef.

Sıfıra Sıfır Elde Var Sıfır
Bir Amerika çıkarması daha fiyasko ile sonlandı. 

Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN;  yanına,  yeni gözdesi Diyanet İşleri Başkanını da alarak çıktığı Amerika seferinden eli boş dönüyor maalesef. 

Aslında,  ABD Başkanı BİDEN'in resmi davetlisi olarak gitmedi Amerika’ya. 

Gidiş nedeni,  Türkiye adına Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yapmak olsa da, gönlünden geçen,  gönlünde yatan aslan,  ABD Başkanı BİDEN ile çok kısa ve ayaküstü bir merdiven altı görüşmesi de olsa görüşüp bir fotoğraf verebilmek ve seçimler öncesinde,  iyice kaybettiği içerideki kredisini biraz yükseltmek ve panik halindeki kendi seçmen kitlesine göz kırparak yıkılmadım ve ayaktayım bakınız ABD Başkanı BİDEN benimle görüşüyor mesajını verebilmekti. 

Ama olmadı, hayal kırıklığına uğradı. ABD Başkanı BİDEN kendisini muhatap almadı. 

Almaması da, çok doğaldı. 

İstihbaratlar çalışıyor, Türkiye’de olup bitenleri, anayasasının, insan hak ve özgürlüklerinin askıya alındığını, iç politik gelişmeleri, partili Cumhurbaşkanının itibar kaybettiğini, her geçen gün oylarının eridiğini, ilk seçimlerde abbas yolcu olduğunu biliyordu. Bu nedenle,  partili Cumhurbaşkanı ile niçin görüşeyim düşüncesini taşıyor olmalıydı. 

Şimdi diyeceksiniz ki; devlette devamlılık vardır, bir iktidar gider ama diğeri gelir, devlet yönetimindeki devamlılık ilkesi gereğince, ABD Başkanı BİDEN gidici olan ERDOĞAN ile yine de görüşebilirdi. 

Bu görüş temelde, kural olarak doğru bir görüştür, devlette devamlılık vardır, uluslar arasındaki ilişkiler iktidarlarla sınırlı değildir. Bu düşünce, demokrasinin tüm kural ve kurumlarıyla uygulandığı iki devlet arasındaki Uluslar arası ilişkiler için geçerlidir. 

Ancak kazın ayağı ülkemiz için hiç de öyle değil. BİDEN ERDOĞAN'ı muhatap alarak


görüşmemekte  haklıdır.  ERDOĞAN'ın değişmeyeceğini bu aşamadan sonra demokrasi ve insan hak ve özgürlükleri ve ülkesinin diğer sorunları  adına hiçbir çözüm getiremeyeceğini biliyordu ve bu nedenle olsa gerek,  ERDOĞAN'ın görüşme taleplerine olumlu cevap vererek ikili görüşmeye yanaşmadı. 

ERDOĞAN ve yanındaki kalabalık heyet, bütçeye büyük bir yük getirme pahasına turistik bir ABD gezisi yaparak ülkemize döndüler, ABD Başkanı BİDEN'den selam getirememiş ve elleri boş olarak dönmüş olsalar da, hoş geldiler sefalar getirdiler. 

Güner Yiğitbaşı

23/09/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget