Nitelik Ve Nicelik

Halk arasında, bazı kavramların çeşitli yönlerden özelliklerini açıklayabilmek için sıkça duyduğumuz nitel ve nicel anlam, birbirleriyle bağlantılı

Nitelik Ve Nicelik
Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan,  14. 09. 2021 de" İşçilerle Buluşma" programında konuşmuş ve "Asgari ücreti 16 kata yakın arttırmamız milli gelire oranla bakıldığında en somut örnek olarak karşımızdadır.  Aynı yükselişi emeklilik maaşlarında da görmek mümkün,  27 kat artan emekli maaşları var" demiş. 

Kulağa çok hoş geliyor değil mi?

Duyanlar da,  asgari ücretlinin ve emeklinin,  refah içinde yüzdüğünü zannedecek.  

İnternet'ten alıntıladığımız nitelik ve nicelik kavramlarıyla ERDOĞAN'ın bu yalancı baharına cevap vermek istiyoruz. 

“Halk arasında,  bazı kavramların çeşitli yönlerden özelliklerini açıklayabilmek için sıkça duyduğumuz nitel ve nicel anlam,  birbirleriyle bağlantılı kavramlardır.  Farkları ise,  nicel anlam;  somut olarak açıklanabilen,  nesnelerin miktarlarını ifade ederken nitel kavramı ise;  somut olarak açıklanamayan ancak o nesnenin özelliklerini ifade eden kavramlardır.  Yani genel anlamıyla nicelik miktar,  nitelik kaliteyi ifade eder. 

Nicelik,  nesne ve varlıkların sayılarını veya miktarlarını gösterir.  Ölçü bildirmek için kullanılır ve nesnelerin sayılabilen değerini gösterir.  

Nitelik,  nesnelerin nasıl olduğunu belirtmek için kullanılmaktadır.  Yani nitel anlam,  her yönüyle diğer şeylerden ayrılan özellikleriyle,  nesnelerin kalitesini ifade eder.  

Varlıkların sayılıp ölçülebilen miktarlarını değil,  durumunu ifade etmektedir. 

Toplum olarak,  her şeyi sayısı ile değerlendirmekten çok,  kaliteye önem vermekteyiz.  Yani niteliği,  nicelikten daha üstün tutmaktayız ve bunu hayatın her alanına yansıtmaktayız.  “

ERDOĞAN'a göre asgari ücret 16 kata yakın artırılmış, niceliği 16 kat artarken, ona paralel olarak;  niteliği, kalitesi, yani alım gücü de artmış mı, yoksa ters orantılı olarak niteliği, kalitesi , yani alım gücü azalmış mı?

Bu sorumuza, ERDOĞAN cevap veremez, vermek istemez. 

Bu sorumuza,  çalışanlar; geçinemiyoruz, eskiden daha iyi geçiniyorduk diye cevap vermekteler. 

ERDOĞAN'a duyurulur. 

Güner Yiğitbaşı

17/09/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget