Hdp İzmir İl Binasına Yapılan Saldırı Demokrasiye Saldırıdır

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırı ve baskın; bugün için kağıt üzerinde kalmış olsa da, Türk demokrasisine ve Türk vatanına

Hdp İzmir İl Binasına Yapılan Saldırı Demokrasiye Saldırıdır
HDP İzmir  İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırı ve baskın; bugün için kağıt üzerinde kalmış olsa da, Türk demokrasisine  ve Türk vatanına yapılan alçak bir saldırıdır. 

Bu saldırı, bir delinin ve fanatiğin kişisel ve anlık bir saldırısı olmayıp, 2023 seçimlerine da yansıması planlanan,  organize ve planlı bir saldırıdır. 

Hedefte;  HDP değil, Türk Vatanı ve demokrasisi vardır. 

Hedef olarak HDP'nin seçilmesi, saldırının asıl ve gizli siyasal  amacını ve nedenlerini saklamaya ve  saptırmaya yöneliktir. 

“PKK ülkemizi bölmeye çalışıyor,  insanlarımızı öldürüyor, HDP;  PKK'nın legal partisi gibi davranarak PKK'ya destek çıkıyor. Bu nedenle hakkında kapatma davası da açılmıştır, bu HDP'ye kızıyorum ve öfkelenerek bu saldırıyı kişisel olarak gerçekleştirdim” diyebilmek ve asıl hedefin Türk demokrasisi olduğunu gizleyebilmek  için, bu alçak provokasyon için HDP İl Binası bilinçli olarak seçilmiştir.  

Ülkede bir kaos ortamı yaratılarak, Türk demokrasisinin üzerine çökmenin planladığı anlaşılıyor sanki. 

Bu ülke insanları, AKP'nin tek başına iktidarı kaybettiği 7. Haziran. 2015 seçimlerinden sonra,  1. Kasım. 2015 seçimlerine uzanan süreci unutmadı, HDP'ye yönelik bu saldırı;  haklı olarak,  ister istemez bu yakın geçmişi hatırlatıyor bizlere maalesef.   

Bu alçak saldırı da günahsız bir genç kadın da,  alçakça katledilmiştir. 

Hedef olarak seçilen HDP kadar, saldırının gerçekleştirildiği il de çok manidardır. 

Cami hoparlöründen  çav bella şarkısının çalınarak yapılan ve failleri bulunmayan, bulunması da istenmeyen provokasyon da olduğu gibi, bu son provokasyon için de,  demokrat İzmir ilimiz seçilerek, huzur kenti demokrat İzmir'imiz de,  bu kaos'un içine sokulmak istenmiştir. 

Türk demokrasisine ve vatanına yapılan bu organize ve planlı saldırıya, en başta siyasal iktidar olmak üzere,  tüm muhalefet partilerimiz ve halkımız; amasız ve fakatsız tavır almalı ve bu provokasyonu şiddetle kınayarak  lanetlemelidir. 

HDP İzmir İl Binasına yapılan ve cinayet işlenen  bu saldırıyı kınayacak olan muhalefet partileri; kendilerinin, siyasal iktidar tarafından, PKK'ya destek çıkmakla suçlanacak olmalarından asla korkmamalıdırlar, muhalefet bu yersiz korkudan sıyrılmalı ve siyasal iktidarın elindeki bu oyuncağı elinden alarak parçalamalıdır. 

Siyasal iktidarın İçişleri Bakanı ve bu ülkenin partili Cumhurbaşkanı;  gördüğümüz kadarıyla,  suskunluklarını hala muhafaza ediyorlar ve bu alçak saldırıyı kınayarak lanetlemiyorlar. 

Bu ülkenin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı, Türk demokrasisine yönelik böyle bir alçak saldırıyı ve provokasyonu açıkça kınamayacak ve lanetlemeyecek de,  neyi kınayıp lanetleyecek, daha ne bekleniyor? anlamak da zorlanıyoruz. 

Türk halkı ve seçmeni,  çok uyanık olmalı, tarihten dersler alarak bu alçak saldırıyı çok iyi değerlendirmelidir. 

Biz, bu ülkeyi seven ve demokrasiyi özümsemiş bir Türk aydını olarak,  HDP'nin şahsında sahneye konmak istenen  kaos'a yönelik bu saldırıyı ve cinayeti kınıyoruz ve şiddetle lanetliyoruz. 

Güner Yiğitbaşı

17/06/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget