CHP devlet terbiyesini sizden öğrenecek değildir!..

CHP devlet terbiyesini sizden öğrenecek değildir!.. CHP; ATATÜRK'ün önderliğinde bu devleti kuran ve devlet terbiyesini sizden çok iyi bilen bir parti

CHP devlet terbiyesini sizden öğrenecek değildir!..
Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,  İBB başkanlığından bugüne "rüyam" dediği ve başbakan iken 27 Nisan 2011'de "çılgın proje" olarak kamuoyuna duyurduğu Kanal İstanbul'un yapımına,  ilk köprünün temel atma töreniyle fiilen başlandı. 

Kanal İstanbul; ERDOĞAN'ın İBB Başkanlığından bu yana rüyasıymış. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti;  ERDOĞAN'ın rüyasını gerçek kılacak ve böylece onu mutlu edecek bir arena değildir. 

ERDOĞAN; bu ülkeyi yöneten olarak, öncelikle,  oy vererek kendisini iş başına getiren fakir halkın arzu, istek ve rüyalarını gerçekleştirmek, onlara aş ve iş bulmak, yaşam düzeylerini iyileştirmek zorundadır. 

Törende yaptığı konuşmasında, kanal projesinin öncelikli hedefinin;  her şeyden önce, İstanbul Boğazı ve çevresindeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu, gemi trafiğinin hafifletilmesi,  seyir zorluğundan kaynaklanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasının da projenin amaçları arasında yer aldığını açıkladıktan sonra, kanalın iki tarafına planlanan 500 bin nüfuslu yerleşim alanının da,  İstanbul'daki baskıyı ortadan kaldıracağını inandıklarını belirmiştir. 

İşte,  bir rant projesi olan kanal İstanbul'un asıl amacının; talan edilen İstanbul ve İstanbul Boğazından sonra,  kanalın iki yanına planlanan 500 bin nüfuslu yeni bir ilave şehir kurulması hayali olduğu bu beyanla anlaşılmaktadır. 

İstanbul'un 15 milyon nüfusu ve talanı yetmemiş olmalı ki; Kanal İstanbul projesiyle ikinci bir sunni Boğaziçi yaratılarak,  İstanbul'un talanına ve İstanbul'a  ihanete devam edilecektir. 

Kanalın iki yakasına kuracağınız şehirde yaşayacak olan insanların can ve mal güvenliğini,  bu kanaldan geçecek olan gemiler tehdit etmeyecekler mi?

Siz, gerçekten bu proje ile kendinize ve yandaşlarınıza rant sağlamayı düşünmüyorsanız ve amacınız İstanbul Boğazının artan trafik yoğunluğunu hafifletmek ve bu suretle insanların can ve mal güvenliklerini sağlamaksa, Kanal İstanbul'un iki yakasında niçin şehir kurmayı planlıyorsunuz?

Tüm anketler gösteriyor ki; 2023 de yapılacak ilk seçimlerde sandık yoluyla abbas yolcusunuz. Şurada iki senelik bir iktidar ömrünüz kaldı. Bunu bile bile ve sizden sonra gelecek olan ve bu kanala karşı olan muhalefete inat,  sizden sonra daha yıllarca sürecek olan bir maceraya girerek, sizden sonraki iktidarın işini niçin zorlaştırmayı göze alabiliyorsunuz?

“Yatırımcıları tehdit ediyorlar.  Biz geliyoruz,  geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız.  Bankaları tehdit ediyorlar.  Bu ne terbiyesizliktir ya.  Devletlerde devamlılık esastır.  Bunlar devlet terbiyesi de görmediler.  Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya.  Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar.  Bunları öğren.  Bunlar tam manasıyla çaylak” diyorsunuz. 

Bu ne biçim söz öyle. Bir devlet adamına yakışır mı?

İktidarı devredeceğiniz muhalefet, şimdiden sizi uyarıyor, bu maceraya girmeyin, biz halk ve ülke yararına olmayan bu projeye devam etmeyiz ve ödeme yapmayız diyor. Devlet terbiyesi, gidici olan bir iktidarın, boyundan büyük işlere girmemesini, kendisinden sonra gelecek yönetimi bağlayan projeleri ertelemesini gerektirir. 

Devlette devamlılık var diye, ülke yararına olmayan Kanal İstanbul projesini tamamlamak zorunda değildir hiçbir iktidar. 

İktidara talip olan muhalefet sizi uyarıyor, İstanbullular ve ülkenin yarıdan çoğu bu projeyi gereksiz görüyor ve istemiyor, niçin inadına yapmaya çalışıyorsunuz?

Devlet terbiyesinde; rantçılık var mıdır, halka inat, isteselerde istemeseler de bir projeyi inadına uygulamaya koymak var mıdır, siz hangi devlet terbiyesinden bahsediyorsunuz?

Siz devlet mi bıraktınız ortada, hangi hakla ve yüzle  devlet terbiyesini ağzınıza alıyorsunuz?

CHP; ATATÜRK'ün önderliğinde bu devleti kuran ve devlet terbiyesini sizden çok iyi bilen bir partidir

Devleti, AKP'ye, Cumhurbaşkanlığını da AKP Genel Başkanlığına i indirgediniz. 

“Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar” demiş ERDOĞAN. 

Çok şükür, ilk seçimlerde gideceğinin müjdesini de vermiş,  böylece. 

Demek ki; Kanal İstanbul projesinde de yap işlet devret yöntemi kullanılacak ve ticari sır olarak saklanan halkımız aleyhine bir sürü gizli hükümlere yer verilecek, çıkacak uyuşmazlıkların çözümü de,  Türk yargısına değil, Uluslararası tahkim kuruluşlarına verilecek. 

Sayın ERDOĞAN; siz Kanal İstanbul'un tüm rantını, halktan gizli olarak,  peşin peşin satmışsınız kapalı kapıların ardında, dönülmez bir yola girmişsiniz, eliniz kolunuz bağlı, şimdi aldıklarınızın karşılığını ödemek zorundasınız ve bu projeyi halkımızın şiddetle karşı çıkmasına rağmen,  uygulamaya koymak zorundasınız, sizi çok iyi anlıyoruz, Allah bu milleti korusun.  

Güner Yiğitbaşı

28/06/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget