Özgürlükleri İtibarsızlaştırma Muhalefeti Sindirme Ve Tehdit Ordusu

Özgürlükleri İtibarsızlaştırma Muhalefeti Sindirme Ve Tehdit Ordusu Bay DESTİCİ ve BAHÇELİ kendinize geliniz. Sizler, bugün iktidar partisinin itt

Özgürlükleri İtibarsızlaştırma Muhalefeti Sindirme Ve Tehdit Ordusu
Siyasal iktidarın Cumhur İttifakındaki iki küçük ortağı;  Büyük Birlik Partisi lideri DESTİCİ ve Milliyetçi Hareket Partisi lideri BAHÇELİ,  verdikleri beyanatlarla,  sokağa ve meydanlara çıkarak anayasal protesto ve gösteri haklarını kullanmak isteyen ana muhalefet partisinin yöneticilerini, meclise hapsederek meclis dışında da  muhalefet yapmalarını engellemek, silahsız,  şiddetsiz ve barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü ve protesto haklarını kullanmalarının önünü kesmek amacıyla,  tehdit içeren beyanlarda bulunmaktadırlar.  


Bugün, bay Mustafa DESTİCİ, yetkisini ve haddini aşan,  boyundan büyük bir laf etmiş ve mealen;   sokağa çıkarsanız, bu anayasal hakkınızı kullanmaya kalkışırsanız,  akacak her kanın sorumlusu sizler olacaksınız demiş.  


Ne günlere kaldık.  Bu haddini bilmeyen zat;  adeta muhalefeti sindirme, korkutma ve tehdit görevini üstlenmiş.  DESTİCİ ve bunun gibiler;   iktidarı,  muhalefetin yasal sokak ve meydan  protestolarından koruma, özgürlükleri aşağılama ve itibarsızlaştırma muhafız ordusunun neferleri gibi çalışıyorlar.   


Bay DESTİCİ ve BAHÇELİ kendinize geliniz.  


Sizler,  bugün iktidar partisinin ittifak ortakları olabilirsiniz.  Ama,  asıl konumunuz,  muhalefet partisi liderliğidir.  Hiç mi demokrasiden nasibinizi almadınız? Sokaktan niçin korkuyorsunuz?


Sokaklarda ve meydanlarda,  silahsız ve barışçıl gösteri yapmanın,  protesto hakkını kullanmanın suç olmadığını, yasal bir gösteri yürüyüşünün ve açık hava toplantısının,  olaysız ve kan dökülmeksizin  başlayıp,  güvenli ve olaysız bir şekilde  sonuçlandırılması görev ve sorumluluğunun,  ortağınız iktidar partisine ve onun emrindeki güvenlik güçlerine ait olduğunu nasıl bilmezsiniz, biliyorsanız da nasıl inkar edersiniz bu gerçeği?


Bay DESTİCİ ve  BAHÇELİ;   ATATÜRK'ün kurduğu ana muhalefet partisi CHP'nin düzenleyeceği açık hava yürüyüş ve toplantılarında asla olay çıkmaz ve kan dökülmez.  Yeter ki;   kışkırtma içeren sizlerin beyanatlarınızdan kendilerine vazife çıkaran habis ruhlu demokrasi düşmanı militanlar bu toplantılara sızarak provokasyonda bulunmasınlar.  


Şunu iyi bilin, sizlerin ana muhalefet partisi CHP'yi meclise hapsetmek için sarf ettiğiniz tehdit ve kışkırtma içeren sözler ortadayken, CHP'nin;   açık hava protesto ve gösteri yürüyüşü ve toplantılarında şayet kan dökülürse,  bu kanların azmettiren sorumlusu sizler olacaksınız.  


Evet, unutmayın dökülecek olan her kan damlasından;  gerekli güvenlik tedbirlerini alamayan, hatta kasten almayan, can ve mal güvenliğini sağlayamayan siyasal iktidar ve  sizler olacaksınız.


31/01/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget