Chp'de neler oluyor?

CHP'de bir şeyler olduğu kesin. KILIÇDAROĞLU'nun yenildiği ve Özgür ÖZEL'in; değişim yapacağı iddiasıyla galip gelerek genel başkan seçildiği CHP'ni

Chp'de neler oluyor?
CHP'de bir şeyler olduğu kesin. 


KILIÇDAROĞLU'nun yenildiği ve Özgür ÖZEL'in; değişim yapacağı iddiasıyla galip gelerek genel başkan seçildiği CHP'nin son Kurultay’ının artçı sarsıntıları hala devam ediyor. 


Şurada 31 Mart seçimlerine iki ay kaldığı halde, hala önemli il ve ilçelerin belediye başkan adaylarının belirlenerek açıklanamaması,  partide bir tasfiye,  klikleşme ve çekişmenin olduğunu açıkça ortaya koyuyor. 


Evet,  aday belirlemede kılı kırk yarmak ve seçim kazanabilecek ve iyi işler başarabilecek en uygun adayı belirlemek asıl olup,  bu da bir zamanı gerekli kılarsa da; bakıyoruz, özellikle seçimi banko CHP'nin kazanabileceği bazı şehir ve ilçelerde hala adaylar belirlenerek açıklanamıyor bir türlü. 


Aslında CHP olarak seçimin çok kolay kazanılabileceği, seçilme endişesi olmayan il ve ilçelerde aday belirlemenin çok daha kolay ve çabuk olması gerekmez mi?


Örneğin; İzmir, Muğla Büyük Şehir adayları, İzmir Karşıyaka adayı, Ankara Çankaya adayı, İstanbul Kadıköy adayı gibi. Evet kazanılması kolay olan güçlü olunan il ve ilçelerde, mevcut başkanın veya o başarısızsa yeni bir adayın belirlenerek açıklanması o kadar zor mudur?


Bu konudaki gecikmenin hiçbir haklı nedeni yoktur. Bize göre, bu gecikmenin tek nedeni; şucu, bucu çekişmesi ve taraf tutmaktır. 


Bu yazıyı yazarken izlemekte olduğum televizyon kanalı,  son dakika olarak, benim de yaşadığım İzmir adaylarının açıklanmasının 1 Şubata kaldığını duyurmuştur. Neden? kardeşim. Neden?


31 Mart seçimlerinin önemini,  CHP'nin yeni yönetim kadrosu sanırım pek anlayamamış. 


CHP'nin değişimci yeni yönetimi,  bu seçimlerde en başta İstanbul ve Ankara olmak üzere,  elindeki önemli şehirleri kaybederse,  ülkenin gireceği karanlık tüneli ve kendi yönetimlerinin tartışmaya açılacağını bilmelidirler. 


Zaten Millet İttifakı dağılmış, Cumhur ittifakı dimdik ayakta. İyi Parti ve lideri AKŞENER;  CHP ve adaylarına bayrak açmış, CHP'yi diline dolamış, kaybettirmek için çaba içindeler, DEM Partisi aday çıkarma hazırlığı içinde, Muharrem İNCE'nin Memleket Partisi de destek vermeyeceğini ve kendi adaylarını çıkaracağını ilan etmiş, iktidarıyla ve muhalefetiyle bir sürü rakibe, bir de parti içi çekişmeden kaynaklı parti içinden dahili muhalifler yaratırsanız,  işiniz çok zorlaşır canım Özgür ÖZEL kardeşim.

Güner Yiğitbaşı

26/01/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget