Bu Adam Gerçekten Haddini Bilmemekte Direniyor

Bu Adam Gerçekten Haddini Bilmemekte Direniyor Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ'dan bahsediyoruz. Ayasofya Camisinin minberine çıkarak Hutbe okumuş

Bu Adam Gerçekten Haddini Bilmemekte Direniyor
Evet, bu adam demek zorunda kaldığımız Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ'dan bahsediyoruz. 


Skandallarından birine de bugün imza atmış biraz önce televizyon haberlerinden öğrendik. 


Ayasofya Camisinin minberine çıkarak Hutbe okumuş cemaate. 


Bunda ne var? Diyeceksiniz. 


Durun biraz, hutbe Gazze konusunda ve elinde kılıçla çıkmış minbere ve elinde kılıçla hutbe okumuş. 


Sayın ERBAŞ; salt insan olarak,  İsrail'in çocuk ve kadın demeden,  masum sivillere yönelik katliamına hepimiz üzüldük,  bu eylemi hepimiz kınıyoruz, İsrail’in bu şiddet eylemine karşı çıkmak ve kınamak için;  Müslüman olmak ve hele Diyanet İşleri Başkanı olmak, eline savaş çığırtkanlığı yapan, şiddeti sembolize eden kılıç alarak minbere çıkmak  hiç gerekmiyor, İsrail'in de Hamas'ın da insanları katleden şiddet eylemlerine karşı çıkıp kınamak için,  sadece insan olmak kafi. 


Diyanet İşleri Başkanı ERBAŞ; başında bulunduğu kurumun özel yasasında belirtilen; ”Diyanet İşleri Başkanı,  Başkanlığı temsil eder.  Başkan din hizmetlerinin etkin ve verimli sunulması için gerekli tedbirleri alır.  Bu amaçla;  kaynakların etkin kullanımını sağlar;  hizmetlerin düzenlenmesi,  yürütülmesi,  koordinasyonu ve denetlenmesi görevlerini yerine getirir;  strateji,  hedef ve performans kriterlerini belirleyip uygulanmasını temin eder;  din hizmetleri ile ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar.  “ içerikli görev hudutlarını ve haddini aşarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini dış politikada zora sokabilecek ve hatta içeride de İsrail'e ve Yahudilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik eden bir çılgınlığa soyunmuş ve Ayasofya Camisinde elinde kılıç boy göstererek hutbe okumuş ve bazı çevrelere üstü örtülü gizli mesajlar ulaştırmıştır. 


Buradan, Diyanet İşleri Başkanlığının başında bulunan ve bugüne kadarki icraatlarıyla görev hudutlarını aşan ve ülkemizi sıkıntıya sokan bu adama sormak istiyoruz. 


Ey Ali ERBAŞ; senin Ayasofya’da Cuma namazı hutbende elinde kılıçla minbere çıkmandan vazife çıkarmaya kalkışacak bazı fanatikler, senin yaptığın gibi ellerine silah ve kesici aletler alarak İsrail hedeflerine ve vatandaşlarına saldırıp şiddet uygulasalar, yakıp yıkarak öldürseler,  sen bundan rahatsız olmayacak ve bu şiddetin teşvikçisi olarak vicdan azabı ve sorumluluk duymayacak mısın, yoksa sevinecek ve mutluluk mu duyacaksın?


Ali ERBAŞ; Diyanet İşleri Başkanı olarak bugüne kadar yaptıklarıyla, hesapsız olarak harcadığı devasa bütçeyle ülkemizin huzuru ve geleceği için yarar değil zarar vermektedir, görevden alınmalıdır diyemiyorum. zira kendisini görevden alacak olan yetkili kişi, onun en güvendiği ve destek gördüğü kişidir ne yazık ki. 


Ali ERBAŞ; sen gerçekten tarafsız vicdan sahibi gerçek bir din adamıysan, Cumhuriyetin 100 yılını kutlamaya dokuz gün kala bir hutbe de,  bu devleti, 100 yılını kutlayacağımız Cumhuriyeti ve senin başında bulunduğun Diyanet İşlerini kuran ATATÜRK ve Cumhuriyet için de bir hutbe hazırlayarak okumalısın aman elinde kılıç olmasın lütfen. 


Cumhuriyet ve kurucusu ATATÜRK için,  Cumhuriyetin 100 yıl dönümü münasebetiyle hazırlayarak okuyacağın hutbeyi bekliyoruz,  Ali ERBAŞ. Hadi mahcup et Laik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını.

Güner Yiğitbaşı

20/10/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget