Başka gün mü yoktu?

Başka gün mü yoktu? İktidar 28 Ekimde Filistin mitingi yapacakmış. Cumhuriyetin 100. yıldönümünü kutlamak için hiçbir çaba içinde bulunmayan iktidar

Başka gün mü yoktu?
İktidar 28 Ekimde Filistin mitingi yapacakmış. 


Neden?


Başka gün mü kalmadı?


Niyetleri çok açık. Cumhuriyetin 100. yıldönümünü kutlamak için hiçbir çaba içinde bulunmayan iktidar, Hamas ve İsrail çatışmasından yararlanarak Gazze ve Filistin halkına destek vermek görüntüsü altında Cumhuriyet'in 100 yıl kutlamalarına alternatif bir miting düzenlemeyi yeğlemiş bulunuyor. 


İktidarın borazanı TRT de,  zaten bu savaşı bahane ederek,  kutlamaları ileri bir tarihe ertelediğini açıklamıştı. 


Görülüyor ki; Ulus devlet anlayışına, Cumhuriyete ve ATATÜRK'e soğuk bakan, din eksenli ümmetçi bir zihniyete sahip olan bu iktidar, Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanarak,  ülkeyi 21 sene boyunca tek başına yönetmesinin bir diyetini dahi Cumhuriyete ödemeyi çok görmekte ve adeta Cumhuriyete bayrak açmaktadır. 


Evet bu davranış Cumhuriyete meydan okumaktır. 


Yazacak çok şey var ama, Cumhuriyet ve ATATÜRK düşmanı bu iktidar, Cumhuriyeti inkar etmekle birlikte,  Cumhuriyetin yasalarından yararlanarak, ülkeyi yönetiyor, kendisine muhalefet edenleri de,  inkar ettiği Cumhuriyet'in yasalarını ve Cumhuriyetin savcılarını silah olarak kullanarak mahkemelerde süründürüyor,  Cumhuriyet sevdalılarını, inkar ettiği Cumhuriyetin Ceza Yasaları ve Cumhuriyet Savcıları eliyle susturuyor maalesef. 


Tanrı Cumhuriyetin ve Cumhuriyet sevdalılarının yardımcısı olsun, her gecenin bir sabahı var kimse unutmasın. 


Yazıklar olsun. 

Güner Yiğitbaşı

25/10/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget