İçtiği Sözde Zehiri Ve Kini Kusan Bir Hanımefendi

İçtiği Sözde Zehiri Ve Kini Kusan Bir Hanımefendi İYİ PARTİ Genel Başkanı AKŞENER; yaptığı ifşaatlarla, güvenilir bir siyasetçi olmadığını göstererek

İçtiği Sözde  Zehiri Ve Kini Kusan Bir Hanımefendi
İYİ PARTİ Genel Başkanı AKŞENER; yaptığı ifşaatlarla, güvenilir bir siyasetçi olmadığını göstererek, Türk kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor. 


Hanımefendi; CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU'na yönelik kinini kusmaya devam ediyor. KILIÇDAROĞLU sustukça o konuşuyor. Konuştukça da batıyor,  ama farkında değil maalesef. 


2023 seçimlerini bir kenara bırakmış, hızını alamayarak,  şimdi de daha gerilere giderek 2018 sçimlerinin dedikodusunu yapmaya başladı. Neymiş efendim,  KILIÇDAROĞLU'na 15 milletvekili borç istemeye gittiğinde,  KILIÇDAROĞLU'nun;  kendisine,   ABDULLAH GÜL'ü aday göstereceklerini söyleyerek,  onun adaylığına ikna etmeye çalıştığını,  ancak partisinin kendisini aday göstermesi nedeniyle bu teklife evet demediğini,  kendisine zehir içirilmeye çalışıldığını beyan ederek, adeta kin kusuyor. 


AKŞENER'in psikolojisinin,  seçimlerde umduğunu bulamayınca,  gerçekten çok bozulmuş olduğu anlaşılıyor. 


Kendisine ödünç 15 milletvekili vererek yardımcı olan ve seçimlere katılmasına ve meclise girmesine olanak sağlayan CHP lideri KILIÇDAROĞLU ile arasında beş yıl önce geçen konuşmaları,  hiç gereği ve ülkemiz için hiçbir yararı yokken,  bugün gündeme taşıması ve duygu sömürüsü yapmasını anlamak, asla mümkün değildir. 


Bunun tek nedeni vardır. O da seçim başarısızlığının nedeni olarak gördüğü altılı masanın mimarı ve ortak cumhurbaşkanı adayı KILIÇDAROĞLU'na karşı beslediği kini kusmak ve KILIÇDAOĞLU ve onun şahsında CHP' yi itibarsızlaştırarak, eriyen İYİ PARTİ tabanını ve seçmen sayısını bir arada tutmak ve daha da güçlendirmek arzusudur. 


AKŞENER; bu şekilde CHP seçmen tabanından da kendi partisine güç devşirme çabası içine girmiş olup; bu şekilde, ağzında bakla ıslanmayan, fevri, güvenilmez, haşin ve sert, sürekli yalpalayan ve zikzaklar çizen, istikrarsız bir portre çizmeye devam ettiği sürece,  bu emeline asla nail olamayacak, partisini daha da küçültecektir. 


Ne olduysa olmuş, adaylıkları uğruna altılı masayı devirdiği İMAMOĞLU ve YAVAŞ karşına, asla seçilemeyeceklerini çok iyi bildiği halde, güya partisinin gücünü ve özgül ağırlığını belirlemek amacıyla,  kendi partisinin adaylarını çıkarma kararı alan AKŞENER;  yine büyük bir stratejik ve taktik hataya imza atmıştır. 


Bize göre, bu akıl dışı kararında;  CHP ve KILIÇDAROĞLU ile Cumhurbaşkanlığı ortak adaylıklarına AKŞENER'e rağmen sıcak bakmayan İMAMOĞLU ve YAVAŞ'dan,  siyaseten intikam alma arzusunun da ağır bastığını zannediyoruz. 


Evet, AKŞENER ve partisinin 2024 yerel seçimleri için aldığı karar doğrultusunda İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmaları,  AKŞENER'in siyas hayatını noktalayacaktır. Zira, bilinçli İstanbul, Ankara ve İzmir seçmeni, parti farkı gözetmeksizin, başarılı çalışmalarıyla halkın gözbebeği olan İMAMOĞLU, YAVAŞ ve SOYER'e oy vererek sandıkta işbirliği yapacaklardır. 


Yerel seçimlerde,  bu nedenle büyük oy kaybına uğrayacak olan İYİ PARTİ; bu büyük oy kaybını,  yerel seçimlerin dinamikleriyle izah edemeyecek ve yerel seçimlerde aldığı düşük oy oranı ile anılmaya mahkum olacak ve kendi düşen ağlamayacaktır.

Güner Yiğitbaşı

20/09/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget