Bunun Adı İktidarın Yanlış Olan Sığınmacı Politikasını Koruma Altına Almaktır

Sığınmacıları kendi siyasi yararı için kullanmayı amaç edinen siyasal iktidar, bu konuda en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edememektedir.

Bunun Adı İktidarın Yanlış Olan Sığınmacı Politikasını  Koruma Altına Almaktır
Bu ülkede, asıl kast ve  maksatları suç işlemek olmayan,  Türk Halkını;  ülkemizdeki Suriyeli ve diğer sığınmacılara yönelik kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve onları aşağılama olmayan, sadece iktidarın sığınmacı politikalarını, onlara kendi vatandaşlarına sağlamadığı imkanları, karşılıksız bazı ayrıcalıkları tanıdığı, ülkenin kıt imkanlarına sığınmacıları ortak ettiği, siyasi rant uğruna Türk vatandaşlığına alarak ülkenin ileride beka sorunu haline gelecek olan demografik yapısına zarar verdiği için, iktidarı sığınmacılar üzerinden eleştirmekten öte, herhangi bir  suç işleme ve aşağılama kasıtları olmayan, sığınmacıları açıkça hedef göstererek onlara karşı, vurun, öldürün, iş yerlerini yıkın yakın, talan edin,  yaralayın ve benzeri şiddet, kin ve düşmanlık içeren suçların işlenmesi için halkımızı alenen tahrik eden hiçbir suç teşkil eden davranışları  olmadığı halde,  bazı duyarlı insanlarımızın ve gazetecilerin soruşturmaya tabi tutularak gözaltına alınmaları ve hatta tutuklanmaları, siyasal iktidarın yargıyı sopa olarak kullanarak, kendilerinin oy deposu olarak gördükleri, velinimetleri sığınmacıları açıkça koruma altına alarak sığınmacı politikalarını dokunulmaz ve eleştirilemez kılmaktır. 


Sığınmacı sorununu kökten çözecek yerde, sığınmacıları,  koşulları olmadığı halde kolayca vatandaş ve ülkemizde kalıcı yapmayı,  ülke yararını göz ardı ederek,  sığınmacıları kendi siyasi yararı için kullanmayı amaç edinen siyasal iktidar, bu konuda en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edememektedir. 


Biz, muhalefete seslenerek ve ısrarla;  son seçimde kaç sığınmacının vatandaş yapılarak onlara oy kullandırıldığının,  sayıca net bir şekilde belirlenerek kamu oyuyla paylaşılmasını, Millet İttifakının seçim yenilgisinin en önemli nedenlerinden biri olan bu gerçeğin açığa çıkarılmasının, seçim yenilgisinin doğru bir şekilde teşhis ve değerlendirilmesi için elzem olduğunu sürekli yazıyoruz. Ama muhalefet tınlamıyor bile. 


Evet bunda ısrarcıyız. Kaç sığınmacı vatandaş yapılmış ve son seçimde oy kullanmıştır?


Bunun net olarak ortaya çıkarılamaması seçim yenilgisinin en doğru bir şekilde teşhisini ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesini zorlaştıracaktır. 


Bu yapılmadığı sürece, ana muhalefet partisi CHP,  istediği kadar değişsin,  on takla atsın,  silkelensin,  beyhude bize göre. 


Halkımızın;  en tabii hakkı olan iktidarın sığınmacı politikasını,  kendilerinin ve ülkelerinin yararı için haklı olarak eleştiren beyanlarını, sığınmacılara yönelik kin ve düşmanlığa alenen tahrik olarak değerlendirerek sertleşen ve yargıyı sopa olarak kullanmaya kalkışan siyasal iktidarın; hukuk dışı bu açık tavrına bakıldığında,  siyasal iktidarın sığınmacıları  ve oylarını, kendi siyasal geleceği ve yararı için kıymetli gördüğünü onları velinimet kabul ettiğini,  ciddi olarak düşündürmekte olup,   ülkemizde vatandaş yapılan ve oy kullanan tüm sığınmacıların gerçek sayısı, mutlaka belirlenerek kamuoyu ile paylaşılmalıdır. 


Bunda da, en büyük görev;  en başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere,  tüm muhalefet partilerine düşmektedir. Peşini bırakmadan bu görev ve sorumluluklarını yerine getirmelidirler.

Güner Yiğitbaşı

25/09/2023 

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget