Hüzün Veren Bir Mektup Bir Mektup

Hüzün Veren Bir Mektup Bir Mektup Sevgili Emin Çölaşan Bey, “Ben vaktinizi almadan doğrudan konuya gireceğim. Bu ay Samos adasına gittim. 4-5 gün kald

Hüzün Veren Bir Mektup Bir Mektup
Sevgili Emin Çölaşan Bey,

“Ben vaktinizi almadan doğrudan konuya gireceğim. Bu ay Samos adasına gittim. 4-5 gün kaldım. Orada Yunanlı arkadaşlarım oldu, bunlardan birisi de Costas idi. Onunla çok iyi dost olduk. Kültürlü, saygılı, adam gibi bir adam. İngilizcesi oldukça iyi. Döneceğim gün öğlen yemeğine ısrarla davet etti. 

Yemek de konu politikadan açıldı. 

Bana kendi liderleri dahil en sevdiği ve saygı duyduğu liderin Erdoğan olduğunu söyledi, ben şaka yapıyor diye güldüm. Çok ciddiyim dedi.

Sebebini sordum.

"Bak dostum" dedi,

"Bütün ömrüm Türkiye'nin ülkemize olan tehdidi ile geçti. Şimdi Erdoğan'ın sayesinde çok rahatız."

" 1- Atatürk'e tarihten gelen bir nefretimiz var, Erdoğan Atatürk'ü bitirdi."

" 2- Dünyanın en güçlü ordularından birine sahiptiniz, onu da darmadağın etti, komutanları hapse attı. Bu ordu bir daha toparlanamaz."

"Siz 80 milyonsunuz, biz 10 milyon, ne kadar ürkütücü değil mi?"

" Erdoğan, tüm azınlıklara kendi devletlerini kuracağı yolu açtı.

Yakında 5-6 yeni devlet kurulur ve nüfuslarımız eşitlenir. Daha ne yapsın?

80 yıldır bizim politikacılarımız Erdoğan'ın yaptıklarının onda birini yapamadılar. İşte saygım ve sevgim bu yüzden."

Ben buz kesildim. Farkında değilim gözümden yaşlar akıyor, tıkandım lokmayı yutamıyorum. Costas fırladı peçete ile yüzümü sildi, bir yandan özür diliyor fakat teselli edecek kelimeler bulamıyordu.

Bir daha oralara gitmem, gerçeği tokat gibi vuruyorlar suratımıza.

Burada oturur yandaş gazete okur koyun gibi yaşarım, taa ki kesim gününe kadar.

Saygılarımla,

Sürüdeki koyunlardan biri

Prof. Dr. Ergün ÇİL

Pediatrik Kardiyolog

Bu mektubu okuyunca içim burkuldu.


Yukarıda Gazeteci Emin Çölaşan’a gönderilen mektup örneği, Yunanistan’ın Ege adalarına gezmeğe giden Prof. Dr. Ergül Çil’e ait. Akademisyen Çil, Yuananlı Costas’la dostluk kurar, onun samimi söylediklerini mektubuna yazar. Bu mektubu okuyunca, Atatürk ve Cumhuriyetimizin bütün değerleri ile kavgalı olan AKP-RTE iktidarının 20 yıllık yönetiminde, Atatürkçü aydınlara, Atatürkçülüğü laikliği katı bir şekilde savunup korumaya çalışan Türk ordusuna kurulan Feto ve AKP ortaklığının ortaklaşa kurdukları kumpasları anımsadım. İktidarı boyunca “iki ayyaş” diyerek Kuvayi Milliye’nin iki kahramanı Atatürk ve İnönü’yü aşağılayan söz söylenmesi, Ayasofya’nın ibadete açılmasında Meclis Başkanı, AKP Genel Başkanı pek çok vatandaşların önünde imamın Atatürk’e “kafir” demesine ses çıkarmamaları, iktidarları boyunca her biri birbirinden aziz Ulusal Bayramları es geçmeleri, Atatürk’ün adını taşıyan tüm eserleri yok etmeye çalışmaları gibi her Türk’ün yüreğini dağlayan bu gibi olumsuz eylemleri görünce çok üzülüyorduk.  

Buna paralel olarak bir Yunanlının bir akademisyen doktorumuza yazdığı yukarıdaki mektubu okuyunca daha çok üzüntü duyduk.  

*

Ya şuna ne dersiniz.

“Askeri vesayeti bitirmek için biz Cemaat ve ABD ortak çalıştık"

O isim AKP'nin yeni yönetiminde: "Askeri vesayeti bitirmek için biz, Cemaat ve ABD ortak çalıştık"

"ABD ve Cemaat'le birlikte askeri vesayeti yıktık" diyen eski AKP'li Milletvekili Abdurrahman Kurt, AKP 7'nci Olağan Büyük Kongresi'nde partinin MKYK üyesi oldu 

cumhuriyet.com.trYayınlanma: 24 Mart 2021 - 14:07Güncelleme: 24 Mart 2021 - 14:52

O isim AKP'nin yeni yönetiminde: 


Ankara Spor Salonu'nda yapılan AKP 7'nci Olağan Büyük Kongresi'nde partinin MKYK listesindeki değişiklikler belli oldu. Mevcut MKYK listesindeki 50 kişi 75 kişiye çıkarıldı. 

MKYK listesinde yer alanlardan bazı isimler dikkat çekti. Bunlardan birisi de Abdurrahman Kurt oldu. AKP eski Diyarbakır Milletvekili Kurt, AKP'nin geçmişte FETÖ ile yaptığı iş birliğine dair çok çarpıcı ifadeler kullanmıştı. 'Çözüm Süreci' döneminde kurulan 'Akil İnsanlar Heyeti'nde de yer almış olan Kurt, "Askeri vesayeti bitirmek için biz, Cemaat ve ABD ortak çalıştık" itirafında bulunmuştu.

Kurt'un 25 Aralık 2014 tarihinde Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında sarf ettiği o sözler kayıtlara şöyle geçmişti:

"A. Hakan: Kiminle görüşmelerde bulundunuz?

Kurt: Cemaatle, Cemaatle yani biz

A. Hakan: Siz kişisel olarak mı?

Kurt: Bütün yani eşimiz, dostumuz, akrabamız, yani insanlarımız var bu konuda çevremizde… Şimdi burada yadırganacak bir durum yok, o da (Fethullah Gülen) bu ülkenin bir gerçeği idi. Ve biz askeri vesayete karşı biz mücadele verirken Türkiye'de onlar (FETO cemaati) yanımızdaydı. Biz bir şeyi karıştırdık.Onlar bu askeri vesayetin ilk defa Rusya üzerinden yapılması ile ilgili olarak bize yanımızda olmaları ile ilgili görevlerindenmiş…

A. Hakan: Anlamadım Rusya mı cemaati görevlendirmiş?

Kurt: Hayır Amerika… Şöyle Amerika'da bağlı olan gruplar oradaki yapı, bu Ergenekon sürecinde ilk defa askeri vesayet kendini Rusya'ya yaslanarak onun da sebebi Irak Kürdistan'daki stabiliteyi bozmakla ilgiliydi.

A. Hakan: Cemaat kiminle anlamadım…

Kurt: Cemaat Amerika'da, Amerika ile beraber cemaat bizim yanımızda yer aldı.

A. Hakan: Amerika'nın sizin yanınızda olduğunun farkında mıydınız?

Kurt: Bunun sebebi vesayetin, vesayetin, askeri vesayetin onlar hatayı şöyle yaptılar. Darbeyi Rusya'ya dayanarak yapmaya kalktılar. Bunun da sebebi…

A. Hakan: Kimler?

Kurt: Ergenekon vesayet dediğimiz askeri vesayet dediğimiz…

A. Hakan: Ergenekoncular öyle bir dakika ben şeyi anlamadım.


Kurt: Çok net söyledim bir daha açıklayayım o zaman

A. Hakan: Siz, Amerika, siz (AKP) cemaat üçünüz ortak askeri vesayeti mi yıktınız Türkiye'de?

Kurt: Evet, aynen böyle de okuyabilirsiniz."

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/o-isim-akpnin-yeni-yonetiminde-askeri-vesayeti-bitirmek-icin-biz-cemaat-ve-abd-ortak-calistik-1822906


Alıntıdır.

Cevat Kulaksız

Cevat Kulaksız kulcevat599@gmail.com

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget