Yetmedi Şimdi De Kürt Seçmeni Bölmeye Çalışan Bir Erdoğan

Yetmedi Şimdi De Kürt Seçmeni Bölmeye Çalışan Bir Erdoğan ÖCALAN ve DEMİRTAŞ üzerinden Kürt kökenli vatandaşlarımızı, Kürt kökenli seçmeni bölme ve ay

Yetmedi Şimdi De Kürt Seçmeni Bölmeye Çalışan Bir Erdoğan
ERDOĞAN'ın; Türk Milletinin birliğini ve dirliğini temsil etme ve sağlama görevini çoktan unutmuş olduğunu, her konuşmasında,  Millet İttifakına saldırarak,  ülkeyi Cumhur ve Millet İttifakı olarak ikiye böldüğünü biliyorduk, bu yetmiyormuş gibi, şimdi de, kendi siyasi çıkarı için,  çok tehlikeli bir işe soyunarak, ÖCALAN ve DEMİRTAŞ üzerinden Kürt kökenli vatandaşlarımızı, Kürt kökenli seçmeni bölme ve ayrıştırma gayreti içine girmiş bulunuyor. 

Bu düşünceye niçin kapıldık acaba?

ERDOĞAN'ın son grup toplantısında yaptığı şu söze bir bakar mısınız?

ERDOĞAN, durduk yerde ve hiç gereği yokken diyor ki; "Edirne'deki,  en büyük hesabı İmralı'dakine verecek.  Zannediliyor ki;  her yer şu anda toz pembe.  Değil.  Onlarında kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var.  Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar" 

Ne kadar gereksiz, zamansız ve tehlikeli bir beyan. 

Neymiş efendim, Edirne'deki, yani EDİRNE'de tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı DEMİRTAŞ; İmralı'daki, yani İMRALI adasında PKK liderliğinden ve PKK adına işlenen tüm cinayetlerin sorumlusu olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü ÖCALAN'a,  büyük bir hesap verecekmiş, kendi içlerinde bir hesaplaşmaları varmış ve bu hesaplaşmayı da yapacaklarmış. 

Bunu söyleyen kim? sözde T. C. Devletinin, Türk Milletin birliğinden sorumlu partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN. 

ÖCALAN; PKK dan hükümlü devletin gözetimi ve sorumluluğu altında özgürlüğünden yoksun bir kişi. 

DEMİRTAŞ da; PKK suçlamalarıyla hakkında dava yürütülen, yargılanmakta olan devletin gözetimi ve sorumluluğu altındaki bir tutuklu kişi, o da özgürlüğünden yoksun. Bu insanları,  rahat bırakmak gerekmez mi?

ERDOĞAN'a sormak gerekiyor, devletin sorumluluğu ve gözetimi altında değişik cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu bulunan ÖCALAN ve DEMİRTAŞ, nasıl hesaplaşacaklar, ÖCALAN bu koşullarda DEMİRTAŞ'dan nasıl hesap soracak, bu koşullarda, doğrudan bir hesaplaşma  mümkün müdür?

Değildir tabi. 

Kaldı ki; DEMİRTAŞ ve partisi HDP,  iddia edildiği gibi, gerçekten PKK'nın siyasi ve legal görünümlü kuruluşuysa, PKK'nın lideri olan ÖCALAN;  DEMİRTAŞ ile niçin hesaplaşsın?

Sen,  bu muhtemel hesaplaşmayı beklediklerini nereden öğrendin?

Diyelim ki; bir şekilde öğrendin, partili de olsan, milletin birliğinden sorumlu Cumhurbaşkanının görevi, ülkeyi karıştıracak olan böyle bir hesaplaşmayı önleyecek tedbirleri almak, bu tehlikeli oyunu milletimizden gizlemek değil midir?

Evet öyledir. 

ERDOĞAN ne yapıyor? Bu muhtemel, belki de tamamen uydurma hesaplaşmayı ifşa ediyor,  adeta körüklüyor ve Kürt seçmene mesaj veriyor, ÖCALAN'a ve dolayısıyla bize sahip çıkın, DEMİRTAŞ'a ve onun destek verdiği HDP'ye savaş açın, oylarınızı vermeyin mesajını vermek istiyor. 

ERDOĞAN'ın bu talihsiz ve çok tehlikeli beyanları karşısında gerçekten ürperiyoruz ve soruyoruz; 

Sayın ERDOĞAN; biz mi yanılıyoruz, yoksa siz gerçekten, ömür boyu cezaevinde yatacak olan ÖCALAN,  bu hesaplaşmayı bizzat yapamayacağına göre, ÖCALAN'ın önümüzdeki seçimlerde AKP'ye sunacağı siyasi desteği karşılığında, hala ÖCALAN'a biat eden, ÖCALAN sempatizanı Kürt kökenli insanları, diğerlerinden ayrıştırarak,  bu hesaplaşmaya kendi yararınıza katkı sunmayı mı düşünüyorsunuz?

Böyle yazdık diye kızmayınız lütfen. Kendinizden o kadar emin konuşmuşsunuz ki; bu hesaplaşmayı yapacaklar diyorsunuz ve doğruysa,  bu hesaplaşmayı önleme ve gizleme gereği duymuyorsunuz. Korkunç bir şey gerçekten. 

Partili Cumhurbaşkanı, bu millete sunacağı bir hizmeti kalmadığı, ülkenin sorunlarını çözemediğinden, bizzat kendisinin bu ülkenin en büyük sorunu haline geldiğinden, siyasi ömrünü tamamladığından o kadar emin olmalı ki; artık son kozlarını oynamakta, elindeki tüm kartları masaya sürmektedir.  

Güner Yiğitbaşı

14/01/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget