Ortaçağ Zihniyeti Olsa Öp De Başına Koy

Ortaçağ Zihniyeti Olsa Öp De Başına Koy 4-6 YAŞ KUR'AN KURSU EĞİTİMİ İÇİN "ORTAÇAĞ ZİHNİYETİ" DEDİ diye topa tutuluyorlar şimdi kendisini.

Ortaçağ Zihniyeti Olsa Öp De Başına Koy
İslam dinini istismar eden din simsarları, gözlerini okul öncesi 5 ve 6 yaş çocuklarına çevirdiler, daha dünyayı tanımayan, sokakta koşturup oynamayan,  kişiliklerini bulmayan körpe çocuklara,  sözde İslam dinini öğreteceklermiş. 

İslam dininin;  korkutan,  yaşamdan soğutan,  öbür dünyasını öğreterek içlerine korku salacaklar, yaşamdan koparacaklar, kendilerine biat eden ümmetçi zihniyette bir nesil yetişsin ve iktidarlarını sürdürsünler istiyorlar. 

İslam dininin;  ahlakını, hırsızlığın, ahlaksızlığın, yolsuzluğun, yalan söylemenin, israfın,  kul hakkı yemenin kötülüklerini es geçecekler, bu dinin. 

Beyinlerini hurafelerle dolduracaklar çocuklarımızın. 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür ÖZEL işte bu durumu eleştiren bir konuşma yapmış ve 4-6 YAŞ KUR'AN KURSU EĞİTİMİ İÇİN "ORTAÇAĞ ZİHNİYETİ" DEDİ diye topa tutuluyorlar şimdi kendisini. 

Özel şu ifadeleri kullanmış ve: "Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor.  Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar,  kurumsallaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar.  Bu kafayla,  orada işte bilimin B'si,  fiziğin F'si,  matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince.  Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin,  bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var;  ne de Anayasa'ya uygunluğu var. "demiş. 

Yalan mı söylemiş?

Çocuklara,  İslam dininin eğitimini vereceklerin zihniyetine ve din anlayışlarına baktığımızda, Özgür ÖZEL çok toleranslı konuşmuş ve ortaçağ zihniyeti demiş, ilkçağ zihniyeti dememiş şükretsinler. 

Sözde laik bir ülke olmasına rağmen, ülkemizde niçin yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı var, niçin üretim durdu, işsizlik kol geziyor, millet aç, hazine tamtakır, dış ticaret açık veriyor?

Bunun en büyük nedenlerinden birisi; çağdaş ve laik eğitimi ihmal ederek, dini eğitimden başımızı alamadığımız içindir. 

Gazetelerde yer aldı bugün, Dünyada ilk beş yüze giren bir üniversitemiz dahi yok. 

Bir düşünün bakalım nedenini, sanırım Özgür ÖZEL'e hak vereceksiniz.  

Güner Yiğitbaşı

11/01/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget