Hedefteki Adam Kılıçdaroğlu

İktidar ve onun yavru ortağı; KILIÇDAROĞLU'nun haklı ve yerinde olan demokratik eleştirilerinden iyice bunaldılar, KILIÇDAROĞLU'nu hedef tahtasına koyarak

Hedefteki Adam Kılıçdaroğlu
İktidar ve onun yavru ortağı; CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU'nun haklı ve yerinde olan demokratik eleştirilerinden iyice bunaldılar, bu nedenle KILIÇDAROĞLU'nu hedef tahtasına koyarak yemek ve onun eleştirilerinden kurtulup rahat bir nefes almak istiyorlar.

Bu konuda, üstüne vazife olmadığı halde, sözde bir muhalefet partisinin başı çekmesi, demokrasimiz ve demokrasimizin geleceği adına üzüntü ve utanç verici bir durumdur.

MHP artık bir karar vermelidir, Cumhur İttifakına rağmen, bir muhalefet partisi olduğunu hatırlamalı veya Olağanüstü bir kurultay yaparak AKP'ye iltica etmelidir.

MHP'nin tüzüğündeki kuruluş amacı arasında; mutlaka, seçim kazanarak tek başına iktidar olup ülkeyi yönetmek vardır. Ama görüyoruz ki; MHP bu açıdan tüzüğünü ihlal etmekte ve kuruluş amacına ihanet içindedir, iktidar olma gibi bir hesabı, niyeti ve çabası yoktur.

MHP;CHP lideri KILIÇDAROĞLU ile uğraşacağına, partisinin ve liderinin içler acısı bu durumuna bakmalı ve çare aramalıdır.

MHP, savcılığa soyunmuş ve KILIÇDAROĞLU'nun konuşmalarıyla suç işlediğini iddia etmekte ve onu hedef göstermektedir, bu konuda komisyon oluşturmuşlar ve KILIÇDAROĞLU'nun suç teşkil eden konuşmalarını belirleyeceklermiş.

Demokrat Parti döneminin Tahkikat Komisyonunu hatırlatan bu girişim, siyaseten çok sakıncalı ve tehlikelidir.

Siyasal iktidar ve onun yavru ortağı; demokrasinin en doğal gereği olan, muhalefetin iktidarı eleştiri hakkına ve özgürlüğüne ilişerek, demokratik muhalefet görevini yapan ve iktidarı eleştiren beyanlarından dolayı KILIÇDAROĞLU'nun dokunulmazlığını kaldırıp onu susturarak zindana attırma planlarından vazgeçmelidir.

Aklın ve demokrasinin  yolunu bularak kendilerine çeki düzen vermeleri, demokrasinin ve kendilerinin siyasi geleceği için zorunludur.

Güner Yiğitbaşı

07/10/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget