Chp Milletvekili Mehmet Ali Çelebinin Adalet Reformu’nu Eleştiren Konuşması

Mehmet Ali Çelebi’nin, “Adalet Reformu” görüşmelerinde TBMM de yaptığı, kumpas sürecini örnekleyerek reform yapmalarındaki çelişkileri şiddetle eleştiren konuşması


CHP İzmir Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi’nin(1), “Adalet Reformu” görüşmelerinde TBMM de yaptığı, AKP nin Ergenekon davalarındaki kumpas sürecini örnekleyerek reform yapmalarındaki çelişkileri şiddetle eleştiren konuşmasını ilginç ve ibret verici olduğu için aşağıya alıyoruz.
“Yüce Meclisi saygı ile selamlıyorum. Doğru 20 yıldır reform yapıyorsunuz. Adam öldürmekten gizli tanıklar, PKK lı sanıklar, uydurma dijital deliller, kumpaslar hepsi sizin döneminizin eseri olacak ve bu gün gelip “reform yapıyoruz, diyeceksiniz.
Karşınızdaki bu adam subayken 24 yaşında terör örgütü yöneticisi yapılacak, sizin yönettiğiniz bu ülkede telefonla sehven terörist numaraları yüklenerek suçlanacak, sizin yönetiminizde PKK lılar itibarlı tanık,  Genel Kurmay Başkanı terörist sanık olarak tutuklanacak ve siz çıkıp reform yapacaksınız. (Alkışlar).
Feto Savcısı Zekeriya Öz’e zırhlı Mercedes düşerken onurlu kahraman Türk subaylarına zırhlı cezaevi araçları düşecek ve siz şimdi gelip reform yapacaksınız.
Hiçlikten dava yaratacaksınız berat almak 12 senemizi alacak, Ali Tatar kızının ve eşinin gözü önünde onur intiharı edecek, Türkan Saylan,  Kuddusi Okkır, Murat Özdenalp, Kâşif Kozinoğlu, Berk Erdem, Abdülkerim Kırca,  Cem Çakmak, Soner Polat ve onlarcası sizin yüzünüzden şimdi şu an toprak altında olacak ve şimdi siz gelip reform yapacaksınız.(Alkışlar)
Balyoz kumpasında askerler masumken dört sene ceza evinde kalacak, kararları onayan Yargıtay hâkimi Ekrem Ertuğrul örgüte yardımdan üç yıl dokuz ay ceza alacak ve siz gelip burada reform yapacaksınız.
Yüzbaşı Murat Eren, Kara pilot, isimsiz ihbar mektubu kumpası ile dört yıl ceza evinde kalacak, mesleğinden olacak, ailesi için pazarda limon satacak halen 13 yıldır adalet bekleyecek, berat bekleyecek ve siz şimdi reform yapacaksınız.
Fettah Tamince Bank Asya’ya 162 bin lira yatırınca Feto’cu olmak için delil sayılmayacak, sıradan bir vatandaş üç lira yatırdığında cezaevine girecek ve siz şimdi reform yapacaksınız.
Tarih Öğretmeni Gökhan Açıkkol 15 Temmuz’da 13 gün gözaltında kalıp karakolda işkenceden ölecek,  “Fetö’cü” denilerek hainler mezarlığına gömmek isteyecekler, cenazesine imam gelmeyecek, sonra suçsuz olduğu açığa çıkacak ve Milli Eğitim Bakanlığı öldükten sonra görevine iade edecek şimdi siz reform yapacaksınız.
15 Temmuz’dan sonra Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kursiyer subay astsubayı kapsamayacak, bunların ilişikleri kesilecek, askeri öğrencilere hak arama hürriyeti verilmeyecek, şaibeli insanlar gibi fişlenip iş bulamayacaklar siz burada reform yapacaksınız.
Eren Erdem dört yıl ceza alıp tutuklu kalacak, aynı davada hem sanık, hem gizli tanık olan bir altı yıl ceza alıp tutuksuz yargılanacak ve siz burada gelip reform yapacaksınız. (Alkışlar).
15 Temmuz gecesinde adamın “darbeye karşı aktif tepki göstermiştir” raporu ve şahitleri olacak ama ağırlaştırılmış müebbet alacak, tatbikat denilerek dışarı çıkarılan halkla beraber İstiklal Marşı okuyan askeri öğrenciler ağırlaştırılmış müebbet alacak; Siirt’te “hendek kazıyorlar gidin müdahale edin” denilerek dışarı çıkarılan askerlere müebbet verilecek; terör tehdidi var, vatan emniyete gidin” denilenler müebbet alacak; adamda Bayrok yok,  Feto örgüt üyesi olmadığı mahkeme kararıyla kesinleşmiş “terörör saldırısı tatbikat” yalanıyla dışarı çıkarılmış, hiçbir eyleme karışmamış, kimseye zarar vermemiş bunlar müebbet alırken, itirafçı olanlar Feto Borsasıyla serbest kalacak; askeri öğrenci uzman çavuş, astsubay, subay fark etmez, masumları ayıklamayıp Feto’nun bunları istismar etmesine müsaade edeceksiniz ve siz şimdi reform yapacaksınız.
Hepimiz adalete ve doğruluğa borçlu olarak doğduk, hisseden hiçbir yürek, işi düşünen hiçbir akıl, düşünen hiçbir vicdan dayanamaz bu katledilmiş adalet manzarasına. O nedenle melanet değil adalet, sefalet değil adalet, rezalet değil adalet, sadece adalet istiyoruz. Suçlu için ceza, masum için özgürlük demek olan adalet. Umutsuz değiliz, aksine umut doluyuz çünkü umudun ta kendisiyiz. Çünkü bu toprakların bitmek tükenmek bilmeyen düsturuyuz, umut bu toprakların uzak geleceklerden görünen dumanı, tüm zalimlere karşı koymanın dokunamayanıdır. Bu nedenle direniş sürecektir, direnç bu topraklarda hiç eksik olmayacaktır; bu anlamda “mevzubahis vatansa gerisi teferruattır” diyerek Mehmetçiği selamlıyor, yüce meclise saygılarımı sunuyorum”. (Alkışlar).

Cevat Kulaksız

Cevat Kulaksız 
SON NOTLAR
(1) Mehmet Ali ÇELEBİ
Chp Milletvekili Mehmet Ali Çelebinin Adalet Reformu’nu Eleştiren Konuşması
23 Temmuz 1984'de Ankara'da doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden 1.likle mezun oldu. Kara Harp Okulu'nu 4.lükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.
Kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattı. Cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi'yle evlendi. Yaşadıklarını" Teğmen" adını verdiği kitapta kaleme aldı. CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla bitirmiş, online eğitim alanında büyük projelere imza atmıştır. PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunmaktadır.
İngilizce ve Almanca bilmektedir.
https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=27&p_sicil=7644

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget