Kapatın Şu Diyaneti - Güner Yiğitbaşı

Türk halkının vergi gelirlerinden oluşan bütçesini hortumlayan, üretime hiçbir katkı sağlamayarak, ülkeye iktisaden zarar veren Diyanet İşleri Başkanlığını kapatın

Kapatın Şu Diyaneti - Güner Yiğitbaşı
Bugün bayramların en yücesi ve kutsalı 30.Ağustos Zafer Bayramıdır.
Şahsi tüm dertlerimizi bir kenara koyup bayramın neşesini yaşamaya başlamışken, internet ortamında belli başlı gazetelerin başlıklarına bakmak istedim ve ilk olarak Cumhuriyet Gazetesinin İnternet sayfasına bir göz attım.
Ne göreyim?
Diyanetin 30 Ağustos hutbesinde zafer var, kurucusu ATATÜRK yok.
Haber başlığı bu.
Haberin devamında aynen, “Diyanet İşleri Başkanlığı, bugünkü Cuma hutbesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 30 Ağustos’ta yine anmaktan imtina etti. Cuma hutbesinde zaferden ve vatan bütünlüğünden bahsedilirken, 30 Ağustos Zaferi’nin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adı bile anılmadı.” yazmakta.
Gel de kızma şimdi.
Diyaneti kuran kim?
Adını anmadığı ATATÜRK.
Bize göre, o zamanın şartları belki Diyanet İşleri Başkanlığının kurulmasını gerektirmiş ve bu nedenle ATATÜRK  Diyaneti kurmuş olabilir, buna rağmen laik bir ATATÜRK'ün; bize göre yapmış olduğu tek hatalı icraatı, dini bir kuruluş olan Diyaneti, milletin çoğunluğu İslam da olsa, değişik dinlerden insanların da vatandaşı oldukları laik bir devlet düzeninin içine, Diyanet İşleri Başkanlığını dahil etmiş olmasıdır.
Maalesef bugün Diyanet; kendi kurucusuna, ezanın okunabildiği vatan topraklarının kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ATATÜRK'e sırtını dönmüş ve ona ihanet ve saygısızlık içerisindedir.
Eski başkanlarından birisi, ATATÜRK'e hakaret eden, keşke yunan kazansaydı diyebilen bir alçak ve hainle dost olabilmiş ve onu resmi aracıyla ziyaret ederek, ona hediyeler sunabilmiştir.
Kimse kusura bakmasın, Diyanet her geçen gün ATATÜRK'ü yok sayan ve ATATÜRK karşıtlarını cesaretlendiren ve  kutsayan bir ihanetin içinde yol almaktadır.
Diyanet; bugün, devletin bütçesinden en fazla payı almakta ve bu ülkeye en ufak bir fayda ve katkı sunamamakta ve ATATÜRK'ün kurarken güttüğü amacı ve işlevi yerine getiremeyen, kurucusu ATATÜRK'e ve laik Cumhuriyete ihanet eden, saygı göstermeyen bir tutum sergilemeye devam etmektedir.
Çok yazık.
Türk halkına hiçbir yararı bulunmayan, buna karşılık Türk halkının vergi gelirlerinden oluşan bütçesini hortumlayan, üretime hiçbir katkı sağlamayarak, ülkeye iktisaden zarar veren Diyanet İşleri Başkanlığını kapatın gitsin.

30/08/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget