Erdoğan Benim Gönlüm İdamdan Yanadır Demiş

İdam dahil, hiçbir ceza da, öleni geri getirmiyor, kolay olan sivrisinekleri öldürme yerine, liyakatiniz ve beceriniz yetiyorsa, bataklığı kurutun da görelim

Erdoğan Benim Gönlüm İdamdan Yanadır Demiş
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; son kadın cinayetlerinden sonra, bazı çevrelerce bilinçsizce ortaya atılan idam cezası geri gelsin çağrıları üzerine, her gittiği yerde yaptığı konuşmalarında, “benim gönlüm idamdan yanadır. Yasal değişiklik önüme gelirse kesinlikle onaylarım” deyip duruyor.
Ah, sormayınız benim gönlümden de neler neler geçiyor ama, insan gönlünden her geçeni yapabilse ortalık toz duman olur, düzen diye bir şey kalmaz.
Benim gönlümden geçirdiklerim, başkaları için çok zararlı şeyler olabilir.
Bir başkası da gönlünden geçirdiği şeyleri yapabilse, belki de ben çok zararlı sonuçlarla karşılaşabilirim. Zira, herkesin gönlünde başka bir aslan yatar, ortalık aslanların mücadelesine döner.
Yok öyle, benim gönlüm de idamdan yanadır, çıkarın önüme getirin onaylarım diyerek aradan sıyrılmak. Bu tabiri caizse, piyasa kızıştırmak, siyaset kabadayılığı yapmaktır.
ERDOĞAN'ın; gönlünden geçirip de yapamadığı bir şey kaldı mı bugüne kadar?
Gönlünden ne geçirdiyse, ülkenin ve milletin menfaatlerini gözetmeden, kendi hırsı ve özel yararı doğrultusunda iş yapmaktan asla gocunmadı, ülkeyi içinden çıkılmaz sorunlarla dolu bugünkü haline getirmekten asla geri durmadı ve bundan sonra da geri durmayacak.
Biz, ERDOĞAN'ın; idam cezasının geri getirilmesine ilişkin bu beyanını, kamu vicdanını istismar eden gayri ciddi, ucuz kahramanlık ve ipe un serme olarak değerlendiriyoruz.
Bu ülkenin yüz yıllık parlamenter sistemini yıkarak, kendi şahsi hırsı uğruna, ne olduğu belirsiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen ucubeyi yürürlüğe sokma becerisini gösteren ERDOĞAN; idam cezasının geri gelmesini samimi olarak isteyip arzu etse, bu yasanın çıkıp onay için önüne gelmesini beklemez, kollarını sıvar, talimatlarını verir, ne yapar yapar ve idam cezasını geri getiremese de, bu konuda elinden gelen tüm çabayı ortaya koyardı. Ama bunu asla istemez, onun istemediği hiçbir yasanın, bugünkü meclis aritmetiğine göre çıkarılamayacağını ve onay için önüne  gelemeyeceğini çok iyi biliyor, zaten iktidarını koruma endişesine kapılan ve tüm gücünü ve mesaisini bu yolda kullanan ERDOĞAN'ın, idam cezasının geri getirilmesi için uğraşacak kendince  lüzumsuz vaktinin ve eski gücünün de olmadığını düşünüyoruz.
Benim gönlüm de idamdan yanadır, yasa önüme gelirse kesinlikle onay veririm diyerek, mağdurları ve mağdur yakınlarını boş yere oyalamayın, umutlandırmayın, onların yanan yüreklerine su serptiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz, bu tür her çıkışınız, onları daha da yaralıyor ve acıları tazeleniyor.
Cezalardan ibret alma yeterliliği olan bir kişi, zaten insan hayatına asla kast etmez. Hiç kimse, cezasını düşünerek suç işlemiyor veya suç işlemekten vaz geçmiyor.
İdam dahil, hiçbir ceza da, öleni geri getirmiyor, kolay olan sivrisinekleri öldürme yerine, liyakatiniz ve beceriniz yetiyorsa, bataklığı kurutun da görelim ve biz de alkışlayalım, sizleri.

Güner Yiğitbaşı

29/08/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget