Kadın Cinayetleri - Güner Yiğitbaşı

Ülkemizde kadın cinayetleri bir türlü sonlanamıyor. İşlenen cinayetlere bakıyoruz, öldürülen kadınlar okumamış, bir iş ve güç sahibi olamamış, çocuk yaşta

Kadın Cinayetleri - Güner Yiğitbaşı
Ülkemizde kadın cinayetleri bir türlü sonlanamıyor.
İşlenen cinayetlere bakıyoruz, öldürülen kadınlar okumamış, bir iş ve güç sahibi olamamış, çocuk yaşta evlendirilerek en az iki üç çocuk sahibi olmuş, başları kapalı mütedeyyin ve eşleri de cahil ve işsiz kadınlar.
Bu cinayetlerin altında saklı ekonomik, sosyal ve dinsel bir çok neden mevcut.
Ülkeyi yönetenler bize göre bu cinayetlerin baş sorumlusudur.
İktidardaki AKP'nin; kadına verdiği değer ve toplum içinde kadına biçtiği rol, ortada.
AKP iktidarına göre  kadın; eksik etek, erkekten daha aşağılık bir yaratık. Kadın, onlara göre evinde oturmalı ve erkeğine cinsel kölelik yapmalı, en az üç dört çocuk doğurmalı, hamileyken sokağa çıkıp gezmemeli, başını örtmeli, çalışmamalı, evinin kadını olmalı ve erkeğinin eline bakmalıdır.
Olmaz ama, haydi kabul ettik kadın evinde otursun, çalışmasın, kendisi tatmin olamasa da, erkeğinin hayvani  cinsel istek ve arzularını her gece yatakta tatmin etsin, dokuz ayda bir çocuk doğurarak, ERDOĞAN'ın tavsiyelerine uysun da, bu değirmenin suyu nereden gelecek?
Eşi evde oturarak çocuk doğuran ve çocuk bakan erkeğe, işi ve parayı kim bulacak? Tabii ki devlet. Yani üç çocuk yapın diyen ERDOĞAN.
Ama iş nerede? Aslanın ağzında bile değil bağırsaklarında.
Kadın evde işsiz, üç çocuk doğurmuş, koca dışarıda işsiz ne olacak? Ailevi geçimsizlik başlayacak tabi. Erkek, eve ekmek getirememenin kompleksine girecek, kadın biraz dişliyse, “sen ne biçim erkeksin eve ekmek bile getiremiyorsun” diye isyan edecek, işsizlikten bunalan cahil koca, baskın çıkarak eşine şiddet uygulamaya başlayacak, buna dayanamayan kadın, baba evine sığınacak.
İşsiz erkek, her akşam kadınla yatıp tatmin olmaya alışmış, tek eğlencesi olan kadınsız geceler ona daha bir zor gelmeye başlayacak, çocuklarını da özleyecek, bir de çocuk özlemini eklediğinizde, işsiz ve cahil koca çılgına dönerek kadının sığındığı kayınpederinin evini basacak ve al sana en az üç ölümlü seri cinayet.
İşsizliği önleyemeyen, vatandaşlarını eğitemeyen, dini duyguları ön plana çıkaran, kadını hor gören, kadına toplumda erkekle eşit bir rol tanımayan bir devlet yönetiminde kadın cinayetlerini asla  önleyemezsiniz beyler.

23/08/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget