Türkiye Cumhurbaşkanı Diye Bir Unvan Ve Makam Yoktur

Türkiye Cumhurbaşkanı Diye Bir Unvan Ve Makam Yoktur “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir” şeklinde açıkça yazılı olan resmi ve anayasal bir kimliği vardır

Türkiye Cumhurbaşkanı Diye Bir Unvan Ve Makam Yoktur
Geçtiğimiz gün, İzmir Bayraklı Adliyesinden dönüyordum, eskiden FETÖ'nün bir fakültesi olan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra fakültenin kapatılmasıyla boşaltılan binaya, etik dışı olarak İzmir İl Başkanlığı olarak yerleşen AKP İzmir İl Başkanlığının önünden geçerken, binanın adliyeye bakan cephesine asılı olan Recep Tayyip ERDOĞAN posterinin altında, “TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI” yazılı olduğunu hayretle gördük.
Recep Tayyip ERDOĞAN için, TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI yazan bu ibarenin, posterin altına, ERDOĞAN'dan habersiz ve bilinçsiz olarak yazıldığını asla zannetmiyoruz.
Ne demek TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI?
Türkiye, ülkemizin coğrafi adıdır.
Türkiye'nin Uluslar arası diplomasi ve siyaset alanında, siyasi rejimini ve devletin şeklini ifade eden ve anayasanın devletin şekli başlıklı 1.maddesinde; “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir” şeklinde açıkça yazılı olan resmi ve anayasal bir kimliği vardır ve o kimlik de; TÜRKİYE CUMHURİYETİ'dir.
Bu nedenle; anayasanın 104. maddesinde,” Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder” şeklinde açıkça  yazılı olduğu gibi,
Cumhurbaşkanı seçilen ve Türkiye Cumhuriyetini temsil eden zat; Türkiye değil, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin Cumhurbaşkanıdır.
Recep Tayyip ERDOĞAN; kendisini, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığına layık göremiyorsa, siyasi kimliğinin gereğini yaparak, AKP İzmir İl Binasının duvarına astırdığı posterinin altına, unvan olarak AKP Genel Başkanı yazdır malıdır.
Yok, illa ki; ben seçilmiş Cumhurbaşkanıyım iddiasında ise, posterinin altına kendi keyfine göre TÜRKİYE Cumhurbaşkanı yazdıramaz. Buna yetkisi de, haddi de yoktur.
Ülkemiz ve devletimiz; coğrafi anlamda, Türkiye olarak anılır ama,  anayasal ve resmi olarak, ATATÜRK'ün kurduğu yönetim biçimi ve siyasi rejimi, devletin şekli olarak, demokratik ve laik TÜRKİYE CUMHURİYETİ Devletidir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aşiret ve kabile değildir, Tayyip Bey'in çiftliği de değildir.
Türkiye; ova, yayla, akarsu, göl ve deniz değildir ki;
Türkiye'nin; ovaları, yaylaları, akarsuları, gölleri ve denizleri gibi ve benzeri sözleri çağrıştırırcasına, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı için, TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI unvanını kullanıyorsunuz.
İlla ki; siyasi olarak, il binalarınıza astığınız seçim afişlerinde, propaganda amaçlı olarak, Cumhurbaşkanı unvanınızı kullanacaksanız, Sayın ERDOĞAN siz, TÜRKİYE değil TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI unvanını kullanmak zorundasınız.
Aksine bir davranış, gizli ajandanıza göre Cumhuriyetten vaz geçtiğiniz anlamına gelir ki, bunu Türk Milletinin hiçbir ferdi asla kabul edemez.
Umarız, İzmir AKP İl Başkanlığı Binasının duvarında asılı bulunan Posterde, Recep Tayyip ERDOĞAN isminin altında yer alan, “TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI” ibaresi, bilinçli olarak ve kasten yazılmamıştır.

Güner Yiğitbaşı

31/05/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget