Başınıza Atatürk kadar taş düşsün!...

ATATÜRK allerjileri var bu beylerin, ATATÜRK'ü günahları kadar sevmiyorlar. Her kim ki; ATATÜRK düşmanı, tümünün başına ATATÜRK kadar taş düşsün.

Başınıza Atatürk kadar taş düşsün!...
Bugün yazı yazmayacaktık aslında.
Yapacak olduğumuz birikmiş işlerimizle ilgilenecektik.
SÖZCÜ Gazetesine bir göz attık ve ne görsek beğenirsiniz?
ATATÜRK'ün, 19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100'üncü yıl dönümü için, ATATÜRK'süz 19 Mayıs hatıra parası bastırmışlar.
Hatıra parası basacaksın ve bu parada, Samsun'a çıkan ve milli mücadeleyi başlatan ATATÜRK'ün resmine yer vermeyeceksin, onun yerine ATATÜRK'ü Samsun'a taşıyan bindiği Bandırma Vapuru'na yer vereceksin.
ATATÜRK'ün Samsun'a çıkışında, Bandırma Vapurunun işlevi nedir? Sadece bir araçtır, bu Bandırma Vapuru olmazdı da bir başka vapur da olabilirdi. Burada önemli aktör ve süje ATATÜRK, Samsuna çıkan ve buradan Amasya, Sivas, Erzurum'a ve diğer illerimize geçen, tamimler yayınlayan ve kongreler düzenleyen, milleti milli mücadeleye hazırlayan, Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran, onlarca savaşı kazanarak işgal altındaki Osmanlının küllerinden bugünkü Türkiye Cumhuriyetini kuran ATATÜRK değil midir?
O zaman, hatıra parada ATATÜRK'e niçin yer vermiyor bu beyler?
Cevap çok açık, ATATÜRK alerjileri var bu beylerin, ATATÜRK'ü günahları kadar sevmiyorlar, ATATÜRK ve ATATÜRK sevgisi; onlar için bir amaç değil, sadece milleti kandırmak için, varlığını inkar edemeyerek siyaseten kullandıkları bir araçtan ibaret. Onlar için Bandırma Vapuru daha önemli ve değerli. O kuş beyinleriyle, belki de Bandırma Vapuru olmasaydı, ATATÜRK de, milli mücadele de olmazdı diye düşünüyorlardır. Bilmiyorlar ki, vatanı kurtarmaya kararlı ve azimli olan ATATÜRK, ne yapar yapar ve başka yollardan da Anadolu’ya geçerek, özgürlük ve bağımsızlık ateşini yakar ve vatanı kurtarır.
Bu beylerin,19 Mayıs 1919'un 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Samsunda devlet töreni düzenleyerek Samsun'a koşup, ATATÜRK'ün huzurunda esas duruşa geçtiklerine bakarak kanmayın sakın.
Bu beylerin, ATATÜRK düşmanı, keşke Yunan galip gelseydi diyen, ATATÜRK'e ağır hakaretler yapan, fesli vatan hainine verdikleri değer ve itibara, ülkemizi ve demokrasimizi getirdikleri bugünkü perişan haline bakın ve gerçeği anlayın lütfen
Her kim ki; ATATÜRK düşmanı, tümünün başına ATATÜRK kadar taş düşsün.

Güner Yiğitbaşı

23/05/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget