İki ayaklıları için de yasal bir önlem almayı düşünüyor musunuz?

Basından öğrendiğimize göre, iş başındaki AKP iktidarı; ülkenin tüm sorunlarını halletmiş de sıra sokak köpeklerine gelmiş gibi, sahipsiz sokak köpek

İki ayaklıları için de yasal bir önlem almayı düşünüyor musunuz?
Basından öğrendiğimize göre, iş başındaki AKP iktidarı;  ülkenin tüm sorunlarını halletmiş de sıra sokak köpeklerine gelmiş gibi, sahipsiz sokak köpeklerini  bir barınakta toplayarak, bir aylık süre zarfında sahiplendirilemeyen köpeklerin iğne ile uyutulmalarına, başka bir tabirle öldürülmelerine olanak tanıyan bir yasa üzerinde çalışmaya başlamış. 


Öncelikle şunu belirtelim ki; sokak köpeklerinin belli bir sahibi olmasa da, onlar; bazı istisnaları dışında insanlara hiçbir zararları olmayan,  insan dostu,  sadık yaratıklar olup, onlar kamunun emanetleridir. 


Evet, ülkemizde Avrupa’da örneklerini hiç görmediğimiz kadar fazla,  aç, susuz ve aşısız başıboş dolaşan köpeklerin varlığı,  inkar edilemez bir gerçektir. Ancak bu durum,  ülkemizin yıllar boyu devam eden bir yaşam tarzı haline gelmiş ve insanlarımızın çoğunluğu tarafından benimsenmiş ve kanıksanmıştır. 


İnsanlarımızdan bazılarının,  çok ender de olsa, sokak köpeklerinin saldırılarına uğraması, onlara soykırım yapılmasını asla haklı gösteremez. 


Sahipli, sahipleri tarafından sokaklarda gezdirilen cins köpekler,  sanki masum mu?


Benim evimin önünde bir park var, Karşıyaka Belediyesi o parkın içinde bir bölümü sahipli cins köpeklerin bahçesi olarak düzenledi, ben de bu parkın etrafındaki yürüyüş pistinde yürüyüşler yapıyorum. Yürürken, sahipleri tarafından bu köpek bahçesine getirilen şımarık sahipli cins köpeklerin,  bana yönelik havlamaları da beni ziyadesiyle rahatsız ve tedirgin  ediyor, parkın çevresindeki evlerde oturan insanlar,  bu sahipli köpeklerin havlama sesleriyle rahatsız oluyorlar. 


Demem o ki; köpeğin fiili saldırısına uğrayarak ısırılma kadar,  onların yabancı insanlara yönelik,  kuru sıkı havlamaları da çok rahatsız edici bir durumdur. 


Kimse sahipli cins köpek karşıtı olduğumuzu sanmasın, bu örneği vermemin nedeni;  iktidarın gücünün sadece sahipsiz sokak köpeklerine yetiyor olmasına, sahipsiz sokak köpeklerinin soykırıma tabi tutulacak olmaları girişimine,  karşı çıkıyor olmamdır. 


Yasal düzenlemenin nedenine gelince;  neymiş efendim sahipsiz sokak köpekleri hayati tehlike yaratıyormuş. 


Bu neden, gerçek dışı ve  büyük bir yalandır. Çok ender bazı istisnalar dışında, ben bugüne kadar bir sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak parça parça edilerek öldürülen bir insan haberine tanık olmadım. 


Bir lokma ekmek verdiğim için bana kul köle olan,  bir yere giderken peşimden gelerek beni koruma altına alacak kadar sadık köpeklere tanık oldum, daha ziyade. 


Bu dört ayaklı sadık dostlarımıza önlem alacağınıza; her gün,  boşanma aşamasında olduğu, boşandığı, ayrıldığı yüzlerce  eşini, eski eşini ve sevgilisini, üç kuruş para için annesini ve babasını evlerinde veya  sokak ortasında hunharca ve acımasızca öldüren, iki ayaklı sokak köpeği caniler için,  testi kırılmadan, kadınlar öldürülmeden nasıl bir yasal önlem almayı düşünüyorsunuz acaba?


Cumhur İttifakı ortağı bay DESTİCİ; demiş ki, sokak köpekleri yüzünden kadınlar pazara çarşıya gidemiyorlar, sokağa çıkamıyorlar. Oysa ki; bunların iki ayaklıları yüzünden,  kadınlarımız bırakın çarşıya, sokağa, pazara gitmeyi evlerinde dahi rahat ve huzurlu bir yaşam süremiyorlar, her an kapılarının çalınarak veya kırılarak içeri girecek olan eski eş ve sevgilileri tarafından öldürülme heyecanı ve korkusu içinde yaşıyorlar. 


İnsanların, kadın ve çocukların asıl hayati tehlikesi dört ayaklı sokak köpeklerinden kaynaklı değil, bunların iki ayaklısından kaynaklı olup,  buna yardımcı olan da,  yaz saati uygulamasının kış ayında da aynen devam ettirilerek, sabah işine ve okuluna gitmek zorunda olan kadın ve çocukların gün ağarmadan,  ortalık aydınlanmadan alaca karanlıkta yollara dökülmesine sebep olan AKP iktidarıdır. 


Yazılacak daha çok şey var ama, fazla uzatmadan tadında bırakıyor ve sokak köpeklerinin yok edilmelerine olanak sağlayacak olan yasal düzenleme girişiminden vazgeçileceğini umuyor ve bekliyorum.


23/05/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget