Yapmayınız Sizi Bataklıktan Kurtaracak Çekip Alacak Uzatabileceğiniz Temiz Bir Eliniz Kalsın

Sizi, her geçen gün içine iyice gömüldüğünüz bataklıktan kurtaracak, çekip alabilecek temiz bir eliniz kalsın.Sizler; yasaklamalar ve cezalar dışında

Yapmayınız Sizi Bataklıktan Kurtaracak Çekip Alacak Uzatabileceğiniz Temiz Bir Eliniz Kalsın
Yapmayınız lütfen. 

Sizi, her geçen gün içine iyice gömüldüğünüz bataklıktan kurtaracak, çekip alabilecek temiz bir eliniz kalsın. 

Demokrasinin nimetlerinden,  özgürlüklerden, halkın verdiği oylardan yararlanarak iktidar oldunuz ve yirmi yıldır, demokrasinin tüm nimetlerinden yararlanarak;  bu ülkeyi, demokrasinin tüm kurum ve kurallarını kaldırarak, anayasayı rafa kaldırarak, ülkenin tüm ekonomik kaynaklarını israf ve çarçur ederek, tepe tepe ve keyfinizce,  babanızın çiftliği gibi yönettiniz ve hala doymadınız, seçimlerde kaybedeceğinizi ve iktidardan düşeceğinizi anladınız, muhalefetin ve halkımızın sesini, haklımızın haber alma özgürlüğünü tamamen yok etmek için muhalif olarak doğruları söyleyen birkaç kanaldan biri olan Halk Tv. ye, emrinizi uygulayan RTÜK marifetiyle dün de büyük yasaklar ve cezalar getirdiniz. 

Sizler;  yasaklamalar ve cezalar dışında bir şey bilmez misiniz?

Demokratik ve tarafsız olması gereken Yargı, Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu,  RTÜK, Basın ilan gibi kurumları boyunduruğunuz altına alarak, bu kurumları maşa ve sopa olarak kullanıyorsunuz, tek amacınız;  eşit koşullarda yapılması gereken, halkın özgürce haber alabildiği, yanlışlarınızı görüp öğrenebildiği demokratik bir seçimi engellemek ve milletin iradesine gölge düşürmektir. 

Ancak, ne yapsanız nafile, korkunun ecele faydası yok, sizler inanç sahibi insanlarsınız sözüm ona, insan ömrünün dahi bir sonu olduğunu herkesten iyi biliyorsunuz, madem öyle, iktidarların da bir sonunun olduğunu bilmek ve kaçınılmaz olan bu gerçeği kabul etmek zorundasınız, nedir bu antidemokratik direnişiniz?

Şu anda iktidardasınız, parti genel başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığını aynı kişide topladınız, sizlere parti genel başkanı sıfatıyla yaptığınız hukuk dışı icraatlarınız nedeniyle yapılan ağır eleştirileri, cumhurbaşkanı şapkanızı giyerek,  cumhurbaşkanına hakaret olarak yorumlayarak, emriniz altındaki, sopa olarak kullandığınız yargı marifetiyle insanlara haksız ve hukuk dışı cezalar verdiriyorsunuz. 

Bir tarafta sopa olarak kullandığınız yargı, diğer tarafta yine sopa olarak kullandığınız RTÜK ve Basın İlan Kurumu, öbür tarafta anayasal toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma ve protesto haklarını kullanmak üzere silahsız ve barışçıl olarak sokağa çıkarak eylem yapanları,  orantısız güç kullanarak engelleyen emniyet güçleriniz ve bu kişileri terörist ve hükümeti devirmeye teşebbüs etmekle suçlayan haksız ve hukuksuz yaftalamalarınız. 

RTÜK yasak ve cezaları, 

Cumhurbaşkanına hakaret suçu kalkanı ve sopası, 

Bağımlı yargı, 

Bağımlı Basın İlan Kurumu, 

Demokratik protesto haklarını, hükümeti devirmeye teşebbüsle suçlama silahınız. 

Ne yaparsanız yapınız. Bu sefer,  gerçekten iktidarınızın seçimlerle sonlanacağı nihai viraja girmiş bulunuyorsunuz. 

Hiç değilse, sizi iktidar yapan ve yirmi yıl bu ülkeyi yönetmenizi sağlayan demokrasiye ve özgürlüklere,  gider ayak biraz saygılı olun, halkımız için değil, sizi iktidara taşıyan  demokrasiye ve onun nimetlerine olan minnet borcunuz olarak saygılı olun. 

Hiç değilse, tutunacak bir dalınız kalsın elinizde, her şeyi o karanlık bataklığınıza gömmeyin, belki elinizden tutarak sizi bu gömüldüğünüz bataklıktan çekip kurtaracak insanlar hala vardır bu ülkede. Hiç değilse onlara,  kurtarın bizi bu bataklıktan  diyebileceğiniz ve uzatabileceğiniz,  temiz bir eliniz kalsın.

Güner Yiğitbaşı

15/09/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget