Hadi Gürsel tekin bir densizlik yaptı diyelim sizin göreviniz yangına körük tutmak mı ey iyi partili yöneticiler

CHP Milletvekili Gürsel TEKİN; katıldığı bir programda, ittifakın seçimi kazanması halinde, HDP'ye bakanlık verilebilir demiş. CHP Milletvekili Gürs

Hadi Gürsel tekin bir densizlik yaptı diyelim sizin göreviniz yangına körük tutmak mı ey iyi partili yöneticiler
CHP Milletvekili Gürsel TEKİN;  katıldığı bir programda, ittifakın seçimi kazanması halinde,  HDP'ye bakanlık verilebilir demiş. 

CHP Milletvekili Gürsel TEKİN;  katıldığı bir programda, ittifakın seçimi kazanması halinde,  HDP'ye bakanlık verilebilir demiş. ölgesinin dahi düştüğü yerde bulunamayız, haddini bil CHP diyerek bağırmaya başladılar. 

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, kendisinden beklendiği gibi,  Tekin'in açıklamalarına tepki gösterip,  "'Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız. ' beyanına,  asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen,  kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" demiş. 

Tekin'e bir tepki de İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan gelmiş olup,  CHP'li vekili 'haddini bil' diyerek hedef alan Dervişoğlu,  "İlkelerimizi anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse,  geri durmayacağımız unutulmamalıdır. " ifadelerini kullanmıştır. 

En şaşırtan tepkiyi de; Tekin'i işaret ederek,  "CHP'nin kilit taşlarından bir tanesi.  Böyle bir cümle kurduğuna ve kanaat getirdiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir. " demek suretiyle, İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER göstermiştir. 

Beyanları partiyi bağlayan, parti adına görüş açıklamaya yetkili CHP üst yönetimi; CHP adına,  CHP'yi bağlayan hiçbir beyanda bulunmaya ve açıklama yapmaya yetkili olmayan Gürsel TEKİN'e sahip çıkmamışlar ve beyanlarının,  kendi kişisel görüşü olduğunu açıklamışlardır. 

Buna rağmen, Millet İttifakının en büyük ortağı İYİ Partinin; bugünkü varlığını kendisine borçlu olduğu CHP'ye sahip çıkarak,  Millet İttifakında ve altılı masada bir çatlak oluşmaması için gayret gösterecek yerde, Gürsel TEKİN'in;  temelde,  HDP'nin legal bir parti olduğunu vurgulamak amaçlı,  ancak günümüz koşullarında, altılı masa bileşenlerinin hassasiyetini gözetmeden ağzından çıkardığı talihsiz beyanlarını CHP'ye maletmesi,  partisinin görüşlerini iletiyor çıkışını yapması, bizim baştan beri bir türlü güvenemediğimiz İYİ Parti'nin,  kendisine asla güvenilemeyecek, birlikte yola çıkılamayacak nankör bir yönetim altında bulunduğunu kamuoyuna göstermiştir. 

İYİ Parti üst yöneticilerinin CHP li bir vekil olmaktan öteye, beyanlarıyla CHP'yi bağlayan bir görev ve sıfatı bulunmayan Gürsel TEKİN'in, temelde haklı ama günümüz koşullarında gereksiz olan beyanlarını ciddiye alarak, yangına körükle gitmeleri, CHP'yi hedef almaları, Millet İttifakı ve altılı masa, en önemlisi ülkenin demeokratik cephesi adına,  büyük bir talihsizlik olmuştur. 

Şehir şehir dolaşarak,  çarşı esnafının dertlerini dinleme ve grup toplantılarında konuşma dışında,  hiçbir ciddi projesini göremediğimiz, bize göre yeterli kadrosu da bulunmayan Meral AKŞENER'in; bu gezileri ve kadın olmasının yarattığı sempati ile İYİ Partiye puan kazandırıyor olması, hiç kimseyi yanıltmasın, insanlar kumar ve içki masalarında gerçek renklerini ve yüzlerini açığa çıkarırlar ya, işte en ufak bir krizde İYİ PARTİ,  hem de genel başkanlarının ağzından;  "CHP'nin kilit taşlarından bir tanesi.  Böyle bir cümle kurduğuna ve kanaat getirdiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir. "demek suretiyle,  gerçek yüzünü göstermeye başlamıştır. 

Biz AKŞENER'den; Gürsel TEKİN'i kastederek, onu CHP'nin kilit taşı olarak nitelendirmeden ve beyanlarıyla, partisi CHP'nin görüşlerini iletiyor demek suretiyle ortağı ve velinimeti CHP'yi suçlamadan, CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU ile kapalı kapılar ardında baş başa görüşerek, İYİ Partinin endişe ve hassasiyetlerini iletmesini beklerdik. 

Maalesef, AKŞENER bu siyasi nezaketi ve hoşgörüyü gösterememiş ve selden partisine kütük devşirmeyi yeğlemiş, İYİ Partinin ve Millet İttifakının ayağına kurşun sıkmış, güvenilirliğini kaybetmiştir. 

Allah;  Türk Milletine ve altılı masa içinde,  canla başla ve iyi niyetle,  ülkesi ve laik demokrasi adına çalışan KILIÇDAROĞLU'na,  kolaylıklar ve sabırlar versin.  

Biz, altılı masa artık oturup ortak Cumhurbaşkanı adayını açıklamalıdır derken, bu tür riskleri ve çatlakları düşündük. Bize göre,  altılı masayı,  ortak Cumhurbaşkanı adaylarını bir an önce belirleyerek açıklamak değil, bunda gecikmeleri, densiz açıklamalarıyla, bizzat altılı masanın bileşenleri yıpratacaktır. Cumhurbaşkanı adayının derhal belirlenip açıklanmaması,  altılı masanın zaafı ve yumuşak karnıdır. 

Böyle giderse, sanırım altılı masa,  ortak cumhurbaşkanı adayını belirleyerek açıklama şansını,  ilelebet yitirecek ve bu da ülkenin tamamen karanlığa gömülmesi olacaktır.

Güner Yiğitbaşı

07/09/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget