Sedat Peker'in İddialarına Ve Bu İddiaları Yargıya Taşıyan Muhalefete Hem De Yargıtay Kürsüsünden Akıl Almaz Cevap Ve Suçlama

Sedat Peker'in İddialarına Ve Bu İddiaları Yargıya Taşıyan Muhalefete Hem De Yargıtay Kürsüsünden Akıl Almaz Cevap Ve Suçlama Sedat Peker'in İddiaları

Sedat Peker'in İddialarına Ve Bu İddiaları Yargıya Taşıyan Muhalefete Hem De Yargıtay Kürsüsünden Akıl Almaz Cevap Ve Suçlama
2022-2023 Adli yılı Yargıtay'da yapılan bir törenle açıldı. 

Çok şükür bu sene tören Saray'da yapılmadı ama, Saray'ın gölgesi yine törenin üzerine çöktü tabi. 

AKP iktidara gelene ve Saray rejimi ile demokrasinin, güçler ayrımının ve yargı bağımsızlık ve tarafsızlığının tamamen ortadan kalkmasına, yargının Saray rejiminin sözcüsü ve muhalefeti susturan sopası haline getirilişine kadar, yeri geldiğinde yargıya hesap vermek zorunda kalacak olan yürütmenin başının, her nerede yapılıyor olursa olsun,  bir Adli Yıl açılış töreninde konuşması,  asla mümkün değildi. 

Demokrasinin, güçler ayrılığının ve yargının bağımsızlık ve tarafsızlığının;  olmazsa olmaz, zorunlu bir gereğiydi bu uygulama. 

Saray rejimin başındaki, tek yetkili ve tek adam,  partili ve taraflı Cumhurbaşkanı,  maalesef bu törende yine konuştu, her zaman söylediklerini aşağı yukarı tekrarladı. 

Yargının üç temel kurucu unsurundan biri olan savunmayı temsil eden Türkiye Barolar Birliği Başkanının konuşmasının dahi sansür edildiği ve ülkeden gizlendiği bu çok önemli ve anlamlı törende, yürütmenin başı konuştu ve tüm yurda naklen verildi. 

Bakınız, ne söyledi?

Dedi ki; ”Birileri,  ülkemizin adalet sistemini nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle çalışıyor.  Karşımıza çıkan kim olursa olsun böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz.  Türkiye Cumhuriyeti devletinin,  karanlık mihrakların güdümünde istikamet çizilen bir ülke olmadığını herkes görecek,  kabul edecek.  Bu ülkede herkes mücadelesini hukuk ve en önemlisi ahlak kuralları çerçevesinde verecek. ”

Evet,  herkesin gözünün içine baka baka bunları söyledi ve taraflı ve bağımlı yüksek yargıçlar tarafından da alkışlandı. 

Partili ve tek yetkili taraflı cumhurbaşkanı, hem de Yüksek Yargının Mabedi Yargıtay’da;  alenen,  “Birileri,  ülkemizin adalet sistemini,  nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle çalışıyor. ”

Yani, demek istiyor ki; siz yargı mercileri, savcılar ve hakimler; sakın ola, suç örgütü lideri Sedat PEKER'in sosyal medyada açıkladığı, iktidarımıza yönelik suçlayıcı iddialarına aldırmayın, bu iddiaları görmezlikten gelin, bu iddialara değer vermeyin, üzerine gitmeyin, görevinizi yapmayın, araştırmayın,  soruşturmayın, bu iddialar gerçek dışı ve çetelerin kirli bir oyunudur,  gerçek dışı kirli bir oyundan ibaret olan bu iddialara alet olmayın, kendinizi ve mensubu olduğunuz adalet sistemini kurban etmeyin diyerek, savcı ve hakimlerimize açıktan talimat veriyor. 

Sedat Peker'in İddialarına Ve Bu İddiaları Yargıya Taşıyan Muhalefete Hem De Yargıtay Kürsüsünden Akıl Almaz Cevap Ve Suçlama olmadığı, tahminle saptanamaz, bu iddialar savcılar tarafından soruşturulmalı ki; bu çetelerin nerelerle bağlantılı oldukları, tahminin ötesinde,  netlik ve kesinlik kazanmalıdır. 

Nedir bu korkunuz?

Partili Cumhurbaşkanı; savcı ve hakimlere talimat anlamına gelen bu çıkışıyla, ucu kime dokunursa dokunsun, bu suç iddialarının  ve iddia sahibi çetelerin kimlerle ve nerelerle bağlantılı olduklarının, tahminden çıkarılarak,  kesinlikle saptanmasının, kesinlik kazanmasının üstünü örtmeye çalışmaktadır. 

Türk Milletinin şerefli ve ATATÜRK'çü subayları, o kumpas davaları sırasında, çete mensuplarının itirafçı ve gizli tanık sıfatıyla, yargı mercileri tarafından alınan gerçek dışı beyanlarıyla hapse atılırlarken, Yargıtay'da yaptığı konuşmasında; “Birileri,  ülkemizin adalet sistemini,  nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle çalışıyor. ”diyen zat, o tarihlerde Başbakan olarak, bu çetelerin beyan ve iddialarına inanıyor ve sesini çıkarmıyordu, halinden çok memnun ve mutluydu. 

Özgürlükçü, kuvvetler ayrımına dayalı, yargının bağımsız olduğu ve iktidarın hesap verirliğinin bulunduğu normal demokrasilerde, olması gereken;  bu iddiaların önüne set çekmek, üzerini örtmeye çalışmak değil, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması, varsa sorumlularından hesap sorulmasıdır. 

Ülkemize tek adam rejiminin getirilmesinin amacına ve gerçek nedenine de ışık tutmaktadır,  bu talihsiz konuşma, maalesef.

Güner Yiğitbaşı

03/09/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget