Son Günlerin Portresi Meral Akşener

Sayın AKŞENER; acaba, bizim seçmenimiz seçeceği adayda biraz da hırsız olma, yalancı olma, yolsuzluk yapma özelliği arar, KILIÇDAROĞLU hırsızlık, yols

Son Günlerin Portresi Meral Akşener
Bugün; demokratik,  düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğümüzü kullanarak, muhalefete muhalefet edeceğiz, doğruları yazarak. 

BAHÇELİ muhalefeti olmayacak bu. 

Artık,  olup bitenlere, söylenenlere, yapılan aymazlıklara, nankörlüklere daha fazla dayanamıyoruz ve bu nedenle, Millet İttifakının ikinci büyük partisi İYİ Parti lideri Meral AKŞENER'e tutacağız aynayı bu yazımızda. 

Meral AKŞENER; önce,  eski partisi MHP içinde BAHÇELİ'ye bayrak açarak genel başkanlığa soyunda, AKP'nin dümen suyuna giren BAHÇELİ,  AKP ve lideri ERDOĞAN'ın yargıya yaptığı baskılardan ve onun yardımlarından yararlanarak, AKŞENER'e karşı koltuğunu korudu. 

MHP içinde giriştiği genel başkanlık yarışında uğradığı haksızlıklar sonucu genel başkanlık koltuğuna oturamayan AKŞENER; sonunda,  kendisiyle birlikte MHP'den ayrılan ve sonradan katılanlarla birlikte,  İYİ Parti'yi kurdu. 

İYİ Partiye'de rahat vermedi ERDOĞAN ve BAHÇELİ ikilisi, İYİ Parti'nin seçimlere katılmaması için çok uğraştılar, ancak CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU ödünç milletvekili vererek,  İYİ Partinin Mecliste grup kurmasını sağlayarak, seçimlere girmesinin önünü açtı ve bugün İYİ Parti bir yerlere gelmişse ve seçim barajını aşacak derecede bir parti tabanına sahip olmuşsa, bunda CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU'nun bu demokratik tavrının büyük payı,  asla unutulmamalıdır. 

Millet İttifakının ve altılı masanın mimarının, muhalefeti derleyip toplayanın,  ERDOĞAN Saray yönetimine karşı etkili muhalefet sergileyen siyasetçinin CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU olduğunda,  çoğunluk hemfikirdir. 

DP Genel Merkezi’nde yapılan altılı masa toplantısında, altı lider;  seçim senaryoları,  cumhurbaşkanı adayı,  parlamenter sisteme geçişte atılacak adımlar ve yol haritası için ayrıntılı çalışma yapmış ve toplantıda ilk defa isim zikredilmeden cumhurbaşkanı adayının profili konuşularak, toplantı sonrası yapılan  açıklamada, ilk defa net biçimde cumhurbaşkanı adayının taşıması gereken nitelikler sıralanmıştır.  

Alınan karara göre, Cumhurbaşkanı adayı; 

Uzlaşmacı,  

Özgürlükçü,  

Demokratik değerleri içselleştirmiş,  

Siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, 

Milletimizin tamamını kucaklayan

Liyakat sahibi… vasıflarının tümünü üzerinde taşıyacaktır. 

CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU; nezaketen, Cumhurbaşkanı adayını altılı masa belirleyecek diye açıklamalarda bulunuyorsa da, KILIÇDAROĞLU'nun altılı masanın kurucusu ve sergilediği performans ve masada en büyük partinin lideri olarak, ismi açıklanmamış ortak aday olduğu, KILIÇDAROĞLU'nun da bu adaylığı çok istediğini görmemek için, görme ve duyma özürlüsü olmak gerekmektedir. 

Tüm bu gerçeklere rağmen, bugünkü ikbalini,  bir yerde CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU'na borçlu olan İYİ Parti lideri Meral AKŞENER'in ve bazı İyi Parti yöneticilerinin;  son günlerde,  CHP'ye ve KILIÇDAROĞLU'na yönelik olarak üstü kapalı olarak  yaptıkları olumsuz açıklamalara üzülmemek ve endişe duymamak mümkün değildir. 

Gürsel TEKİN'in HDP'ye de bakanlıklar verilebilir sözü üzerine İYİ Partililerin ve AKŞENER'in CHP'yi suçlayıcı beyanları ve özellikle de AKŞENER'in;  ortak adayın belirlenen kriterlere sahip olmasına,  kazanacak bir aday olması şartını da ilave etmesi,  büyük bir talihsizlik olup, bizleri düş kırıklığına uğratmış, AKŞENER hakkında kafalarımızda soru işaretleri doğurmuştur. 

AKŞENER'e buradan soruyoruz. 

Kendisinin de dahil olduğu altılı masa liderleri tarafından, cumhurbaşkanı adayında olmasının gerekliliği  belirlenen;  Uzlaşmacı, özgürlükçü, milletimizin tamamını kucaklayan, demokratik değerleri içselleştirmiş, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi olmak kriterlerini taşıdığında,  kimsenin itirazı olmayan KILIÇDAROĞLU'nda,   seçim kazanması için eksik olan özellik nedir de, KILIÇDAROĞLU'nun seçim kazanacağından kuşku duyuyorsunuz?

Sayın AKŞENER; acaba, bizim seçmenimiz seçeceği adayda biraz da hırsız olma, yalancı olma, yolsuzluk yapma özelliği arar, KILIÇDAROĞLU hırsızlık, yolsuzluk ve yalancılık yapamaz,  bu nedenle seçimi kazanamaz, demek mi istiyor acaba?

Güner Yiğitbaşı

08/09/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget