Erdoğan; ın Yeni Anayasa Topuna Girecek Olursa Özgür Özel Biter

Bize göre, yapılacak olan bu görüşme, ERDOĞAN ve ÖZEL ikilisi arasında bir bilek güreşi olacak. Özgür ÖZEL'in bu görüşmedeki ana amacı; kazanılan

Erdoğan; ın Yeni Anayasa Topuna Girecek Olursa Özgür Özel Biter
Farkında mısınız, dikkatinizi çekti mi?


Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN;  Meclisin kurulduğu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı için Anıtkabir ve Mecliste düzenlenen törenlere katılmadı ama, bir cemaat liderinin cenaze namazına katıldı. 


23 Nisan Bayramını yok sayan bu ERDOĞAN'ın; hayatın olağan akışına göre,  23 Nisan gecesi Mecliste verilen resepsiyona da katılmaması gerekmez miydi?


Gerekirdi tabi. 


Ancak,  ERDOĞAN;  Mecliste gece verilen resepsiyona katıldı. Neden acaba?


ERDOĞAN; bu resepsiyonu fırsata çevirmesini bildi ve CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL ile yakın temas kurarak birlikte çay içtiler ve Özgür ÖZEL'in yapmayı düşündüğü saray ziyaretinde mutabık kaldılar. 


ERDOĞAN'ın ağzı kulaklarına varıyordu, çok mutluydu bu yakınlaşmadan. 


Haksız da değildi. 


Bize göre,  yapılacak olan bu görüşme, ERDOĞAN ve ÖZEL ikilisi arasında bir bilek güreşi olacak. 


Özgür ÖZEL'in bu görüşmedeki ana amacı; kazanılan yerel yönetimler yoluyla,  halka daha fazla hizmet sunarak partisini güçlendirip,  2028 seçimlerinde iktidara yürümek, bu nedenle merkezi yönetimin vesayeti altındaki yerel yönetimlerin,  hizmet için gerekli finansı sağlamak, büyük projelere onay alabilmek için,  merkezi yönetimden,  yani ERDOĞAN'dan destek almaları,  onun engellemeleriyle karşılaşmamaları gerekiyor, işte ÖZEL bu nedenle, gerekli desteği sağlamak amacıyla ERDOĞAN'a yaklaşarak onunla görüşmek, ilişkileri sıcak tutmak istiyor. 


ERDOĞAN; ÖZEL'in kendisiyle görüşerek ilişkileri sıcak ve samimi tutmak isterken güttüğü bu amacın,  mutlaka farkında. ERDOĞAN; CHP ve lideri ÖZEL ile iyi ilişkiler içine girerek CHP'nin yerel iktidarına destek olduğunda,  bunun kendisine değil CHP'ye prim getireceğinin de çok farkında. 


Kimse bize ön yargılı demesin ama, artık 22 seneden bu yana ERDOĞAN'ı çok iyi tanıdık. Ülke yararına da olsa,  kendisine ve partisine yarar sağlamayacak hiçbir icraatın içine girmez ERDOĞAN. 


Peki o zaman ERDOĞAN;  Özgür ÖZEL ile görüşecek olmaktan dolayı niçin mutlu, niçin ağzı kulaklarına varıyor ve pozitif bir görüntü sergiliyor. 


Çok açık. Demokratik bir anayasadan asla yana olmayan, özgürlükleri halkına çok gören, Anayasa Mahkemesi kararlarını dahi uygulamayan, keza Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamayarak yok sayan, yargı bağımsızlığına karşı,  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yerine tekrar parlamenter sisteme dönmeye asla taraftar olmayan, birkaç kişinin anayasal toplantı ve gösteri yürüyüşü ve protesto haklarını kullanmaya kalkmaları halinde, göstericileri gözaltına aldıran ve bu hakların kullanılmasına tahammül edemeyen, özgür basına karşı, darbe anayasası olarak suçladığı birçok değişikliğe uğramış mevcut anayasayı dahi uygulamayan bir ERDĞAN; aslında,  mevcut anayasadan dahi daha antidemokratik, cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ortadan kaldıracak, özelikle laiklik ilkesini anayasadan silecek olan kafasında planladığı yeni anayasa tartışmalarına,  ana muhalefet partisi CHP ve Özgür ÖZEL'i de dahil etmek ve yeni anayasa tartışmaları minderine çekmeyi amaçlıyor. 


Bu nedenle, Özgür ÖZEL'in dikkatini çekiyoruz buradan. 


Anayasa Mahkemesinin bağlayıcı Can ATALAY ve KAVALA ve DEMİRTAŞ hakkında verilen ve diğer Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uygulanmadan, ERDOĞAN'ın;  yeni anayasa ve özgürlükler konusundaki samimiyeti,  bu şekilde test edilmeden, ERDOĞAN ile asla ve asla yeni anayasa konusunda tek kelimelik dahi bir diyaloga, görüşme ve tartışmaya girilmemelidir. 


Bu kararlı duruş mutlaka sergilenmeli ve ERDOĞAN bu konuda ısrarcı olursa, yani, yeni anayasanın  görüşme gündemine dahil edilmesinde ısrarcı olursa, hiç taviz vermeden,  ERDOĞAN ile başlayan görüşmeye o anda ve derhal  son verilerek toplantı yeri terk edilmelidir. 


2019 yerel seçimlerini kazanarak;  İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin,  Muğla gibi belediyelerimizi yöneten CHP, merkezi yönetimin başı olan ERDOĞAN'ın desteğini almadan, onun kösteğine ve belediye meclisinde azınlık olunmasına rağmen başarılı hizmetler vermişler ve 31 Mart yerel seçimi,  bu başarılı hizmetler sayesinde fazlasıyla yeniden kazanılmıştır. Bu nedenle, ERDOĞAN'ın desteğini alacağız savıyla, yeni anayasa konusunda taviz verilerek,  ERDOĞAN ile görüşmekte ısrarcı olunması, halka hizmet için kaçınılmaz değil, bilakis vatana ihanettir. 


Buradan tekrarlıyoruz, ÖZEL sakın ola ki; ERDOĞAN'ın oyununa gelerek yeni anayasa masalına kanarak,  asla topa girmemelidir. ERDOĞAN tarafından,  yeni anayasa konusunun da,  görüşmenin gündemine alınmasının dayatılması halinde, görüşmeye derhal son verilmeli ve 2019 ruhuyla,  yerel iktidarda halka hizmet verilmeye devam edilmelidir. 


CHP de bu güç vardır.


24/04/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget